To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

MotorSport - Jak sie jedzi na lewą nóżke ?

k-mart - Sob 10 Sty, 2009

Ja pierdykam nie moge sie przyzwyczaic do abs'u i 1750kg na sniegu.....
Ten samochod poprostu jedzie prosto :/
Jezdze jak emeryt po sniegu bo inaczej isc nie idzie!

Jak skrecac na sniegu i czy kazdy samochod potrafi? Bmki o absie chyba nie potrafia, ze wzgledu na brak lewej.
W pon. chyba jednak nabyje jakies zimowki, moze bedzie lepiej.

ps - Sob 10 Sty, 2009

k-mart napisał/a:
Ja pierdykam nie moge sie przyzwyczaic do abs'u i 1750kg na sniegu.....
Ten samochod poprostu jedzie prosto :/
Jezdze jak emeryt po sniegu bo inaczej isc nie idzie!

zaraz zaraz. jak prosto? przecie RWD na sniegu nie da sie prosto.. Czy automat buntuje sie przeciwko power-slajdom??

Anonymous - Sob 10 Sty, 2009

kubas napisał/a:
dzis sie troche slizgalem znowu... byl zamiar nakrecenia jakiegos filmiku ale oczywiscie baterie siadly nim sie obeznalem z terenem wiec jest jeden krotki filmik tylko :) potem jak wyczulem ze moge smialo z duza iloscia gazu jezdzic to byly dlugie fajne slajdy szkoda tylko ze aparat tego nie uwiecznil...

http://www.youtube.com/watch?v=7TJq6X0W0Yo xD

mysle ze tak NAPRAWDE to nie umiesz jezdzic a wszystko to to tylko trik montazysty bo masz nieograniczony budżet...

Przy wcisnieciu gazu oczywiscie idzie bokiem.
Ale przy probie dohamowania przed zakretem, samochod poprostu jedzie prosto :/
Nie ogarniam tej fury nic a nic na sniegu :(

Loko - Sob 10 Sty, 2009

kej ale to jest rwd tutaj się nie używa lewej, nigdy nie jezdziłem rwd na śniegu na ostro, ale z obserwacji znajomych to wyglada to tak, ze rwd trzeba wrzucić w zakręt jakimś sposobem, z kiwki, dociążając przód hamulcem, albo w ostateczności w ciasny łuk podciąc ręcznym, no i jak już sie ma ustawione auto w dobrą strone to w gaz i tylne kólka mają pchać auto do wewnątrz.
michool_vt - Sob 10 Sty, 2009

k-mart napisał/a:
W pon. chyba jednak nabyje jakies zimowki, moze bedzie lepiej.
hłe hłe :rotfl:

dobry pomysł

aha, okej.
Myslalem ze przy lewej w rwd przytrzymam przod i pojde driftem bo inaczej isc nie pojdzie.
Nic, bede probowal, dzieki za info. :)

Anonymous - Sob 10 Sty, 2009

Loko napisał/a:
kej ale to jest rwd tutaj się nie używa lewej
Pamiętam,że czytałem kiedyś chyba w WRC ,wypowiedz Janusza Kuliga na temat lewej i mówił ,że lewej używa od czasów malucha,więc jakiś sens używania jej w rwd jest - dociążenie przodu i pewnie jeśli chodzi o tylne koła działa to jak swego rodzaju szpera.Ja x lat temu jeżdząc maluchem, blokowałem tylne koła( redukując z 3 na 2 ,strzelając ze sprzegła) z wahadła wchodziłem w zakręty ;)
CHRZANEK - Sob 10 Sty, 2009

p106rallye napisał/a:
jeżdząc maluchem, blokowałem tylne koła( redukując z 3 na 2 ,strzelając ze sprzegła) z wahadła wchodziłem w zakręty

W manulau to tak ale Kej ma awtomat :) :) :)

JA próbowałem troche LFB w BMW M3 (E36) w ułężu na suchym i faktycznie coś tam się lepiej czułem...

Jaco - Sob 10 Sty, 2009

Dzisiaj odbyłem mały trening z lewą na śniegu i powiem że zabawa przednia, i nie przypuszczałem że można takie boki zapinać i mieć je pod kontrolą samochodem fwd... zajebioza normalnie :rotfl: :jupi:
nox - Sob 10 Sty, 2009

abs odpiąć do lewej czy niema znaczenia ?? Jakie prędkości są potrzebne żeby najłatwiej się tego nauczyć.
kubas - Sob 10 Sty, 2009

wrocilem znowu z upalania dzis caly czas jedynka na odcince i zabawa byla najlepsza jak do tej pory !! Z jednego boku skladam sie w drugi i robie nawrot w okol wyimaginowanego slupka. Wczoraj nie potrafilem zrobic nawrotu ale dzisiaj to wypas wychodzilo :) i boki tez dlugasne dzisiaj yeah :D wiecej sniegu ! :) Trzeba kiedys zainwestowac w przewody w oplocie bo po chwili ciaglego heblowania lewa noga okrutnie przewody spuchly i hamulec sobie wpadl a potem dopiero lapal.
Nox odepnij abs, predkosci mysle za na poczatek pierwszy bieg i kolo 4 tys rpm zeby nie zdlawic silnika przy heblowaniu !

Loko - Sob 10 Sty, 2009

Kubas kupiłeś już sobie nowe klocki na wiosne? :rotfl:
kubas - Nie 11 Sty, 2009

czemu loko ? :D sa desy performensy :D ciekawe ile wytrzymaja....
Marek23 - Nie 11 Sty, 2009

Cytat:
Przy wcisnieciu gazu oczywiscie idzie bokiem.
Ale przy probie dohamowania przed zakretem, samochod poprostu jedzie prosto :/
Nie ogarniam tej fury nic a nic na sniegu :(

Zapomnij o lfb w rwd, tylko w sytuacji podbramkowej, ale to polega na czymś innym niż to co rozumiemy prze lfb... Zaproś mnie na testy beemera to możemy znajdziemy lekarstwo :jupi: