k-mart - Sob 10 Sty, 2009 Ja pierdykam nie moge sie przyzwyczaic do abs'u i 1750kg na sniegu.....
Ten samochod poprostu jedzie prosto
Jezdze jak emeryt po sniegu bo inaczej isc nie idzie!
Jak skrecac na sniegu i czy kazdy samochod potrafi? Bmki o absie chyba nie potrafia, ze wzgledu na brak lewej.
W pon. chyba jednak nabyje jakies zimowki, moze bedzie lepiej.ps - Sob 10 Sty, 2009
k-mart napisał/a:
Ja pierdykam nie moge sie przyzwyczaic do abs'u i 1750kg na sniegu.....
Ten samochod poprostu jedzie prosto
Jezdze jak emeryt po sniegu bo inaczej isc nie idzie!
zaraz zaraz. jak prosto? przecie RWD na sniegu nie da sie prosto.. Czy automat buntuje sie przeciwko power-slajdom??Anonymous - Sob 10 Sty, 2009
kubas napisał/a:
dzis sie troche slizgalem znowu... byl zamiar nakrecenia jakiegos filmiku ale oczywiscie baterie siadly nim sie obeznalem z terenem wiec jest jeden krotki filmik tylko potem jak wyczulem ze moge smialo z duza iloscia gazu jezdzic to byly dlugie fajne slajdy szkoda tylko ze aparat tego nie uwiecznil...
mysle ze tak NAPRAWDE to nie umiesz jezdzic a wszystko to to tylko trik montazysty bo masz nieograniczony budżet...k-mart - Sob 10 Sty, 2009 Przy wcisnieciu gazu oczywiscie idzie bokiem.
Ale przy probie dohamowania przed zakretem, samochod poprostu jedzie prosto
Nie ogarniam tej fury nic a nic na sniegu Loko - Sob 10 Sty, 2009 kej ale to jest rwd tutaj się nie używa lewej, nigdy nie jezdziłem rwd na śniegu na ostro, ale z obserwacji znajomych to wyglada to tak, ze rwd trzeba wrzucić w zakręt jakimś sposobem, z kiwki, dociążając przód hamulcem, albo w ostateczności w ciasny łuk podciąc ręcznym, no i jak już sie ma ustawione auto w dobrą strone to w gaz i tylne kólka mają pchać auto do wewnątrz.michool_vt - Sob 10 Sty, 2009
k-mart napisał/a:
W pon. chyba jednak nabyje jakies zimowki, moze bedzie lepiej.
hłe hłe
dobry pomysłk-mart - Sob 10 Sty, 2009 aha, okej.
Myslalem ze przy lewej w rwd przytrzymam przod i pojde driftem bo inaczej isc nie pojdzie.
Nic, bede probowal, dzieki za info. Anonymous - Sob 10 Sty, 2009
Loko napisał/a:
kej ale to jest rwd tutaj się nie używa lewej
Pamiętam,że czytałem kiedyś chyba w WRC ,wypowiedz Janusza Kuliga na temat lewej i mówił ,że lewej używa od czasów malucha,więc jakiś sens używania jej w rwd jest - dociążenie przodu i pewnie jeśli chodzi o tylne koła działa to jak swego rodzaju szpera.Ja x lat temu jeżdząc maluchem, blokowałem tylne koła( redukując z 3 na 2 ,strzelając ze sprzegła) z wahadła wchodziłem w zakręty CHRZANEK - Sob 10 Sty, 2009
p106rallye napisał/a:
jeżdząc maluchem, blokowałem tylne koła( redukując z 3 na 2 ,strzelając ze sprzegła) z wahadła wchodziłem w zakręty
W manulau to tak ale Kej ma awtomat
JA próbowałem troche LFB w BMW M3 (E36) w ułężu na suchym i faktycznie coś tam się lepiej czułem...Jaco - Sob 10 Sty, 2009 Dzisiaj odbyłem mały trening z lewą na śniegu i powiem że zabawa przednia, i nie przypuszczałem że można takie boki zapinać i mieć je pod kontrolą samochodem fwd... zajebioza normalnie nox - Sob 10 Sty, 2009 abs odpiąć do lewej czy niema znaczenia ?? Jakie prędkości są potrzebne żeby najłatwiej się tego nauczyć.kubas - Sob 10 Sty, 2009 wrocilem znowu z upalania dzis caly czas jedynka na odcince i zabawa byla najlepsza jak do tej pory !! Z jednego boku skladam sie w drugi i robie nawrot w okol wyimaginowanego slupka. Wczoraj nie potrafilem zrobic nawrotu ale dzisiaj to wypas wychodzilo i boki tez dlugasne dzisiaj yeah wiecej sniegu ! Trzeba kiedys zainwestowac w przewody w oplocie bo po chwili ciaglego heblowania lewa noga okrutnie przewody spuchly i hamulec sobie wpadl a potem dopiero lapal.
Nox odepnij abs, predkosci mysle za na poczatek pierwszy bieg i kolo 4 tys rpm zeby nie zdlawic silnika przy heblowaniu !Loko - Sob 10 Sty, 2009 Kubas kupiłeś już sobie nowe klocki na wiosne? kubas - Nie 11 Sty, 2009 czemu loko ? sa desy performensy ciekawe ile wytrzymaja....Marek23 - Nie 11 Sty, 2009
Cytat:
Przy wcisnieciu gazu oczywiscie idzie bokiem.
Ale przy probie dohamowania przed zakretem, samochod poprostu jedzie prosto
Nie ogarniam tej fury nic a nic na sniegu
Zapomnij o lfb w rwd, tylko w sytuacji podbramkowej, ale to polega na czymś innym niż to co rozumiemy prze lfb... Zaproś mnie na testy beemera to możemy znajdziemy lekarstwo