Yarko - Śro 13 Kwi, 2011 nie ma co porównywać Poznania do czegokolwiek innego w PL, ale róbcie jak chcecie, to była tylko taka moja drobna sugestia moje conti drogowe przeżyły 2 imprezy, na których miałem po 4-6 przejazdów po 40-50 sekund na krętym widziałem też nówki T1R z pościeranymi całkowicie bokami po wyrazowie i drugi komplet zabity na radomiu, także pojeżdżawka pojeżdżawce i upalanie upalaniu nie równe nie mniej jednak T1R nie nadaje się do tego, ma zbyt miękką ściankęJanusz - Śro 13 Kwi, 2011
Cytat:
oprócz tego, że dobrze mieć przynajmniej 2xkółko na zmianę to jeszcze jakieś rady na początek?
toć Ci napisałem przeca, jakie to maja być opony, jak nie masz kasy na slicka to mnie nie słuchasz M - Śro 13 Kwi, 2011 Da się pojechać t1r - jazda będzie odpowiednia do opony, opona sie nie zniszczy cała.
Na pierwszy raz się nadaje jak najbardziej, potem bedziesz chcial cos lepszego.M - Śro 13 Kwi, 2011 Dobra pszczółki moje kochane, róbcie wpłaty bo dwa tygodnie przed terminem muszę potwierdzić listę osób i jak będą braki to nam kogoś dobiorą a tego nie chcemy.
Bardzo dziękuję.pum - Śro 13 Kwi, 2011 poszło...roj - Śro 13 Kwi, 2011
Janusz napisał/a:
toć Ci napisałem przeca, jakie to maja być opony, jak nie masz kasy na slicka to mnie nie słuchasz
Słucham, słucham (czytam) ale poszukałem w necie używek w WWa na 15tki i bieda Panie (albo z oponami albo z moim szukaniem).
Faktycznie moim zdaniem pewnie najlepiej albo jechac na tych rainsportach albo wziąc używki i dopiero jak zobaczę jak to wszystko wygląda to pomyślę czego szukać (pewnie najrozsądniej w ogóle to 16tek felg i opon na to na upalania).
Także jak ktoś wie coś o używkach oponach w WWa na 15 cali lepszych niż rainsport2 to proszę info.
Jeszcze się może okazać, że będę jechał tak agresywnie.. że mi opony w ogóle nie zejdą tylko co najwyżej kapelusz się przekrzywi
M napisał/a:
róbcie wpłaty bo dwa tygodnie przed terminem muszę potwierdzić listę osób
ja w sobotę dam znać kole 16 tej - jak dobrze pójdzie 2 furki w sumie.Jakarti - Śro 13 Kwi, 2011 bierz to co masz i sie nie zastawiaj. w miare nabywania umiejetnosci bedziesz nabywal coraz lepsze opony i inne rzeczy. po co kupowac teraz jakies mega opony jak i tak sie zuzyja a wykorzystasz 70% ich mozliwosci.. moim zdaniem na poczatku lepiej jezdzic troche wolniej. kazda opona ma granice przyczepnosci do ktorej sie dazy wiec nie ma znaczenia czy w tej chwili czy zrobisz zakret 60 czy 68km/h.M - Śro 13 Kwi, 2011 Kuba dobrze prawi.roj - Śro 13 Kwi, 2011
Jakarti napisał/a:
po co kupowac teraz jakies mega opony jak i tak sie zuzyja a wykorzystasz 70% ich mozliwosci..
myślę, że 30 % optymistycznie
nowe już mi przesły (szybko - po 2 godzinach? - dzięki radzie Janusza)
pojadę na tym co mam, chyba, że uda się kupić używki do zajechania.Yarko - Śro 13 Kwi, 2011 OK, ale nie sądzicie że opona która po jednej imprezie ma zjechane całe boki na półokrągło i bardzo nierównomiernie zużyty bieżnik tj. znacznie mocniej po zewnętrznej stronie, nadaje się do upalania ? przecież taka opona nowa też kosztuje przynajmniej 60% ceny R888, a po takiej imprezie nadaje się tylko i wyłącznie do zajechania/dobicia na drugiej i finito.M - Śro 13 Kwi, 2011 Ciężko powiedziećanjas - Śro 13 Kwi, 2011 ja pamiętam, że nasze r888 przeżyły zeszłoroczny Ułęż bez większych problemów.M - Śro 13 Kwi, 2011 Moim zdaniem auto dostaje mniejsze baty niż na torach gokartowych,
lepiej można wychłodzić silnik i hamulce etc. - ale to moja teoria.Yarko - Śro 13 Kwi, 2011 R888 to inna bajka, zupełnie inna opona, przeznaczona właśnie do tego, ba nawet w moich R1R ścianka się nie poddaje, a opona zużywa się równomiernie
M napisał/a:
Moim zdaniem auto dostaje mniejsze baty niż na torach gokartowych,
lepiej można wychłodzić silnik i hamulce etc. - ale to moja teoria.
zgadzam się z tymKenet - Śro 13 Kwi, 2011 Jeśli można proszę dopisać jeszcze kolegę - Kuba, Opel Astra GSi. Dane do wpłaty już mu podałem. Pozdr
Co do opon to Hankook RS2 można mieć za 230 zł sztuka w rozmiarze 195/50/15, więc bez tragedii a opona podobno bardzo dobra. Ja lecę na federalach, ale raczej nie będzie grana opcja "o życie" także licze, że będzie na czym do domu wrócić