To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Hamulce

Bad-i - Czw 29 Mar, 2012

to ten temat jeszcze zyje? przeciez kazdy wie ze na kłopoty CL
roj - Czw 29 Mar, 2012

chyba te speedmaxy wezmę, Keny mówi, że upalają na tym integry i tarcze wytrzymują.
roj - Czw 29 Mar, 2012

Bad-i napisał/a:

właśnie czekam na rc6 (nie wiem czy nie przesadziłem) i wziąłbym siakieś tarcze, które nie zostaną przezz nie pocięte od razu..

kamil - Czw 29 Mar, 2012

przesadziłeś :)
Kenet - Czw 29 Mar, 2012

Też mi się wydaję, że poszedłeś za grubo. Będzie Ci jadło tarczę jaką byś nie włożył.
roj - Czw 29 Mar, 2012

no zobaczymy w praktyce, tez mam takie obawy ale zawsze można je zakładać tylko od święta a na codzień jeździc na innym zestawie.
nie miałem nigdy do czynienia więc się przekonam. Mick mówił, że jest szansa, że nie jest to przesadzone (chociaż to on mi zamawiał to co mial powiedziec :jupi: ).
to do rc6 speedmaxa czy coś innego?

jaki płyn zalewacie? wiem, że Vłodek ma w ofercie ale jest dość drogi z tego co pamiętam.

kamil - Czw 29 Mar, 2012

dobre kosztuje :)
Bad-i - Czw 29 Mar, 2012

roj napisał/a:
Bad-i napisał/a:

właśnie czekam na rc6 (nie wiem czy nie przesadziłem) i wziąłbym siakieś tarcze, które nie zostaną przezz nie pocięte od razu..

absolutnie nie - ja jezdze na RC8 z przodu na seryjnych tarczach (tyle ze trzeba zalozyc nowe). Do tej pory nic sie nie stalo a kilka rajdow przejechaly (chyba 3)

roj - Czw 29 Mar, 2012

No właśnie Mick też mnie uspokajał, że rc6 dadzą radę na sezon letni w eksploatacji codziennej plus poznań i coś tam jeszcze.
Bonczek - Czw 29 Mar, 2012

Brembo Max`y i EBC Turbogroove do naszej jazdy mogę polecić :]
roj - Czw 29 Mar, 2012

Bonczek napisał/a:
Brembo Max`y i EBC Turbogroove do naszej jazdy mogę polecić :]

akurat o ebc turbogroove nie słyszałem opinii a brembo maxy to jak z tymi powerdiscami ate, albo ktoś mówi, że godne polecenia, albo że w ogóle nie nic warte o_O
do clio wjedzie zestaw ate nieciosane, rc6, przewody w oplocie i płyn millersa, zobaczymy co z tego będzie.

Kenet - Czw 29 Mar, 2012

Poprawi się skuteczność hamowania :]
roj - Czw 29 Mar, 2012

Kenet napisał/a:
Poprawi się skuteczność hamowania :]

jednak co ekspert, to ekspert :]

rallyfilip - Wto 17 Kwi, 2012

Mam mały kłopot z hamulcami. Mam zestaw ręczny hydrauliczny K-sport korektorem na wajchę Tilton. Musiałem kupić nowy zestaw i pojawił problem, którego na starym zestawie nie było.
Mianowicie, przy użyciu można powiedzieć jednocześnie hamulca roboczego i hydraulika (np. ostre do hamowanie do nawrotu i podcięcie ręcznym) zostaje ciśnienie w tylnej sekcji i dopiero kopniecie w roboczy powoduje zwolnienie tylnych kół.

Niemy - Wto 01 Maj, 2012

panowie jakie tarcze i klocki kupić (266mm) pod zacisk Lucasa
coś do jazdy miejskiej i czasami jakiś tor, kjs

Zimermann?
http://moto.allegro.pl/ta...2303557608.html
Brembo max?
http://moto.allegro.pl/br...2270749588.html
Powerdisc?
http://moto.allegro.pl/sp...2262401951.html
i jaki klocek do tego? :>