M - Nie 21 Lip, 2013 Krótko i na temat.
Bad-i - Pon 22 Lip, 2013 Wyglada na kuzyna Anjasa
anjas - Pon 22 Lip, 2013 to mój syn Bad-i - Pon 22 Lip, 2013 Caly czas nie moge zrozumiec po co Maciek go wrzucil.....
pum - Pon 22 Lip, 2013 Kocham takich pseudointeligentów... ma być mądrze, a kończy się na pensjach i premiach jakby z tego dziura budżetowa wynikała (raczej celowałbym w brak zarządzania, defraudację pieniędzy i całkowity brak odpowiedzialności za swoje czyny... uposażenie jest w tym wszystkim najmniej istotne).bizon - Pon 22 Lip, 2013 Ktoś już wklejał kiedyś budżet w procentach i akurat uposażenie to jakaś kropla.pum - Pon 22 Lip, 2013 Generalnie z tego co zauważyłem to im mniejsze kwoty tym większy bulwers. Jak ktoś złą decyzją przepierd... kilka MLD to cisza, jak przepadnie kilka mln albo najlepiej kilkaset k to afera na całego M - Pon 22 Lip, 2013 Bo ludziom wielkie kwoty nic nie mówią, a małe kwoty zazwyczaj połączone są z kimś personalnie, łapówka, niegospodarność urzędnicza etc.
Jednym się mówi że mają płacić na państwo a z drugiej strony *urzędnicy zarządzają funduszami jak swoimi prywatnymi bez konsekwencji
*w tym akurat przypadku bardzo uogulniającwas79 - Pon 22 Lip, 2013 Głupie gierki, ale ich ceny pokazują gdzie jesteśmy:
dobrą stawkę godzinową dali.M - Pon 22 Lip, 2013 Płaca minimalna zdaje się anjas - Pon 22 Lip, 2013 powinna byc raczej srednia, jesli zestawienie ma miec jakis sensJanusz - Pon 22 Lip, 2013 tak czy siak będziemy w dupie pcs - Pon 22 Lip, 2013 pensja minimalna to jakaś sztuczna cyfra, w wielu bogatych krajach nie ma czegoś takiego (Szwajcaria), wiec ta statystyka jest bez sensu.
w Polsce tez 70% pobierających minimalna dostaje resztę pod stołem i trudno powiedzieć ile oni zarabiają (oczywiście są miejsca i zawody w polscy ze zarabia się mniej, bo taki jest rynek, wtedy pracodawca jest zmuszony do zatrudniania na czarno) ..siema - Pon 22 Lip, 2013
Janusz napisał/a:
tak czy siak będziemy w dupie
Bzdura. Podajcie ile średnio kosztuje gra i każdy sobie policzy jak długo musi na nią pracować. Obstawiam, że połowa Hothecza będzie w okolicach słupka UK.