To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Moje na górze i ch*j!

Bad-i - Śro 01 Gru, 2010

anjas napisał/a:
Skoro PO ma odpowiednią technologię, żeby przez kilka minut wygenerować wielką mgłę to powinno też potrafić zatrzymać śnieżycę!
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Vlodarsky - Śro 01 Gru, 2010

a jeżeli to PO wygenerowało śnieżycę ? hę ?
M - Śro 01 Gru, 2010

M napisał/a:
W związku z tym zgadzam się z PiS że coś należy w takim przypadku zrobić - ale czy przepraszać? TO chyba nikomu nic nie da.

PiTT doktora Pawłowa napisał/a:
Maćku, proszę Cię
z tym przepraszaniem za paraliż miast to przecież kpina

Jak nie czytamy kto co napisał to po co ta dyskusja, czy jedyny jej sens to szczekanie

PiTT - Śro 01 Gru, 2010

M napisał/a:
M napisał/a:
W związku z tym zgadzam się z PiS że coś należy w takim przypadku zrobić - ale czy przepraszać? TO chyba nikomu nic nie da.

PiTT doktora Pawłowa napisał/a:
Maćku, proszę Cię
z tym przepraszaniem za paraliż miast to przecież kpina

Jak nie czytamy kto co napisał to po co ta dyskusja, czy jedyny jej sens to szczekanie

widziałem co napisałeś, ale nadal twierdzę że obwinianie kogokolwiek za to co było w poniedziałek jest nieporozumieniem ;)

M - Śro 01 Gru, 2010

Ja nie wiem, ale można sprawdzić czy miasto wywiązuje się ze swoich kompetencji.
Można?

PiTT - Śro 01 Gru, 2010

M napisał/a:
Ja nie wiem, ale można sprawdzić czy miasto wywiązuje się ze swoich kompetencji.
Można?

można można, a nawet trzeba
więc jak nie ma opadów a miasto jest zasypane że nie da się przejechać to powinni napierdzielać srogie kary dla zarządców dróg
chodziło mi tylko o pokazanie jak mizernie zagrywa PIS, przypomina to zachowanie dzieciaków w szkole
komuś lepiej poszło i dostał lepszą ocenę, więc podstawmy mu nogę, może się wypi@rdzieli :D

Stf - Śro 01 Gru, 2010

wg mnie, to duża część osób i firm transportowych, która nie zmieniła opon na zimowe jest winna zakorkowaniu miast. w przypadku Wawy tezę tą może potwierdzać wtorkowa pustka na ulicach oraz fakt, że sam wyciągałem idiotę w sprinterze DHL, który na letnich - średnio łysych oponach w poniedziałek zakopał się na środku ulicy chcąc wjechać na krawężnik. co do komentarzy Pisu to jest to już tak nudne i przewidywalne, że nie robi na mnie wrażenia. jeszcze chwilę i w partii zostaną same zakłamane mendy, które będą się nakręcać negatywnie do każdego obcego otoczenia, więc myślę, że szkoda na to zwracać uwagi, umrze śmiercią naturalną.
CHRZANEK - Śro 01 Gru, 2010

Stf napisał/a:
wg mnie, to duża część osób i firm transportowych, która nie zmieniła opon na zimowe jest winna zakorkowaniu miast.

Winni byli by wówczas gdyby ustawa o ruchu drogowym NAKAZYWAŁA używania opon zimowych w okresie zimowym.
Ponieważ w przepisach okreslony jest tylko fakt że na jednej osi musza być używane opony tego samego typu, a głębokość bieżnika musi być większa niż 1,6mm (!!!) - nie ma wzmianki o używaniu opon zimowych oznaczonych symbolem M+S.

A tak to mozna sobie tylko pogadać.

Wg mnie powinien być obowiązek używania opon M+S przynajmniej na osi napędzanej (oczywiście w okresie zimowym) - tylko wyobraźmy sobie teraz takie MZA albo PKS które musiało by zakupić kilka tysięcy zimowym opon ( w 20" albo 22,5" :) ) - jest to nierealne...

M - Śro 01 Gru, 2010

Wg mnie powinny jeździć pługi i solarki gdzie ani jednej nie widziałem tego dnia na głownych arteriach typu Krakowska lub Prymasa.
"Winni" czyli ciężarówki to tak naprawde ofiary.
Ale rozumiem, jest opcja polityczna to trzeba znaleźć winnych gdzie indziej.

Bad-i - Śro 01 Gru, 2010

CHRZANEK napisał/a:

Wg mnie powinien być obowiązek używania opon M+S przynajmniej na osi napędzanej (oczywiście w okresie zimowym) - tylko wyobraźmy sobie teraz takie MZA albo PKS które musiało by zakupić kilka tysięcy zimowym opon ( w 20" albo 22,5" :) ) - jest to nierealne...

Radziu zgadzam sie w 100% - nie zgadzam sie tylko z jednym. W doopie mam czy MZA i PKS na to stac czy tez nie. Tak prowadza interes ze powinien byc dochodowy ale takze bezpieczny.

Marek23 - Śro 01 Gru, 2010

M napisał/a:

Zgadzam się w 100%

PiTT - Śro 01 Gru, 2010

M napisał/a:
Wg mnie powinny jeździć pługi i solarki gdzie ani jednej nie widziałem tego dnia na głownych arteriach typu Krakowska lub Prymasa.

przecież jak pada śnieg to nie mogą jeździć i sypać...
taki jest przepis że dopiero chyba 4 godz. po opadach

edit: zacząłem szukać czy faktycznie są takie przepisy czy "widzimisie" zarządzających... nie znalazłem odp.
ale tak na zdrowy rozsądek, były tak ostre opady że momentalnie wszystko nawiewało na dopiero co odśnieżone ulice, a do tego ulice tak zawalone samochodami że tam gdzie wszystko już stało, odśnieżarka by i tak nie wjechała
za to w nocy mieli już czas żeby pięknie ogarnąć miasto, chyba nie do końca się z tego wywiązali i to jest słabe

Bad-i - Śro 01 Gru, 2010

M napisał/a:

i znowu sie zaczelo, Jarek, krzyz, Jarek, kot, Jarek, krzyz itd.....

Czego ofiarą jest ciezarowka? Tego ze jeden idiota zawracal na ulicy 6 metrow i spowodowal korek w ktorym ludzie stali ponad 20 godzin?

Slyszalem ze katastrofe samolotu Air France nad oceanem tez zaplanowali SLD, PO, PSL (wszyscy oprocz PIS) - juz wtedy trenowali przed Smolenskiem :wall: :wall: :wall:

M - Śro 01 Gru, 2010

Badi chyba coś CI się pomieszało
PiTT - Śro 01 Gru, 2010

Bad-i napisał/a:

Slyszalem ze katastrofe samolotu Air France nad oceanem tez zaplanowali SLD, PO, PSL (wszyscy oprocz PIS) - juz wtedy trenowali przed Smolenskiem :wall: :wall: :wall:

a właśnie, czy wyjaśnili przyczyny tej katastrofy? w sumie nie śledziłem dalej tematu, ale chyba wszystko ucichło :/