was79 - Wto 23 Lip, 2013 Szkoda, że tego wszystkiego nie może napisać pracownik fizyczny.
Tak, wiem mógł się uczyć (albo nie mógł, bo nie było za co).
A i tak lepiej jak robi w tesco w Irlandii i po 6 latach właśnie kupuje własne mieszkanie.anjas - Wto 23 Lip, 2013
was79 napisał/a:
Szkoda, że tego wszystkiego nie może napisać pracownik fizyczny.
znam wielu "fizycznych" którzy mogą spokojnie coś takiego napisać
was79 napisał/a:
(albo nie mógł [się uczyć], bo nie było za co)
tego akurat nie rozumiemM - Wto 23 Lip, 2013 Was, dobrze CI się myje ręce ciepłą wodą w domu?
Nie narzekaj.
anjas - Wto 23 Lip, 2013 Gdyby energia poświęcona na narzekanie przekładała się na PKB to bylibyśmy potęgą.was79 - Wto 23 Lip, 2013 anjas - Wto 23 Lip, 2013
was79 napisał/a:
Jak jest bieda i nie ma co do gara włożyć, to w wieku 17-18 lat idzie się do pracy
no i? rozumiem, że w tym wieku kończy się życie i nie można już myśleć o nauce, zmianie pracy, rozwoju.M - Wto 23 Lip, 2013 Andrzeju, tu nikt nie narzeka.
Jest sobie jakieś porównanie o grach do pensji minimalnej, z którego coś wynika ale niewiele.
Nikt nie atakuje w związku z tym wolnej Polski ani jej rozwoju, ani tego rządu.
Są kraje w których żyje się dużo lepiej niż w PL, są takie gdzie sporo gorzej, tak było i będzie.
Ja bym do tego nie dorabiał demagogii.anjas - Wto 23 Lip, 2013
M napisał/a:
Andrzeju, tu nikt nie narzeka
to po co pisałeś do Wojtka o nienarzekanie, bo ma ciepłą wodę?
M napisał/a:
Jest sobie jakieś porównanie o grach do pensji minimalnej, z którego coś wynika ale niewiele.
Ależ Maćku, chodzi mi tylko o to, że z tego porównania NIC nie wynika, bo gdybyś przeczytał artykuł a nie tylko tabelkę z zestawieniem wiedziałbyś, że:
- po pierwsze - autor nie wysilił się, żeby obliczać dane na podstawie jakichkolwiek porównywalnych parametrów tylko np. w Polsce wziął płacę za h na poziomie 15 zł, co nie jest ani najniższą ani średnią
- po drugie - nie porównywał konkretnej gry w konkretnym czasie, ani średniej ceny nowej gry w ostatnim roku tylko porównał ceny "nienajstarszych gier na konsolę". Nosz qrwa, to mógł równie dobrze porównać ceny nienajstarszych samochodów w nadwoziu kombi.
M napisał/a:
Są kraje w których żyje się dużo lepiej niż w PL, są takie gdzie sporo gorzej, tak było i będzie.
Ja bym do tego nie dorabiał demagogi.
ja też nie dorabiam demagogii. Mi żyje się całkiem dobrze ale od nikogo nic nie dostałem w prezencie i nie mam poczucie, że powinienem dostawać.
W tym przypadku chodzi mi tylko o narzekanie na sytuację na podstawie kompletnie lipnego zestawienie, które nic a nic nie mówi.M - Wto 23 Lip, 2013
anjas napisał/a:
M napisał/a:
Andrzeju, tu nikt nie narzeka
to po co pisałeś do Wojtka o nienarzekanie, bo ma ciepłą wodę?
Satyra
anjas napisał/a:
M napisał/a:
Ależ Maćku, chodzi mi tylko o to, że z tego porównania NIC nie wynika, bo gdybyś przeczytał artykuł a nie tylko tabelkę z zestawieniem wiedziałbyś, że:
- po pierwsze - autor nie wysilił się, żeby obliczać dane na podstawie jakichkolwiek porównywalnych parametrów tylko np. w Polsce wziął płacę za h na poziomie 15 zł, co nie jest ani najniższą ani średnią
- po drugie - nie porównywał konkretnej gry w konkretnym czasie, ani średniej ceny nowej gry w ostatnim roku tylko porównał ceny "nienajstarszych gier na konsolę". Nosz qrwa, to mógł równie dobrze porównać ceny nienajstarszych samochodów w nadwoziu kombi.
Ja wiem że nic nie wynika, co napisałem - trzeba się dystansować i policzyć sobie samemu takie rzeczy.
anjas napisał/a:
M napisał/a:
Ja bym do tego nie dorabiał demagogi.
ja też nie dorabiam demagogii. Mi żyje się całkiem dobrze ale od nikogo nic nie dostałem w prezencie i nie mam poczucie, że powinienem dostawać.
W tym przypadku chodzi mi tylko o narzekanie na sytuację na podstawie kompletnie lipnego zestawienie, które nic a nic nie mówi.
E tam, to zestawienie jest jakie jest, myślę że mocno ktoś starał się pokazać jak mało gier można kupić w PL.
Ten wykres razi strasznie dysproporcją. Szkoda naszego czasu.was79 - Wto 23 Lip, 2013 anjas - Wto 23 Lip, 2013
was79 napisał/a:
Tak ja wiem, że się fajnie dywaguje i doradza z pewnej pozycji, natomiast życie pokazuje coś innego. Zapraszam, kiedyś na pierwszy lepszy oddział wydobywczy, posłuchasz chłopaków 20-30 letnich ze Świętochłowic albo Rudy Śl. i posłuchasz o ich możliwościach rozwoju i warunkach życia.
Aha, ja też Cię mogę zaprosić, żeby porozmawiać z kilkoma osobami, które zamiast mówić, że nie mają w życiu szansy zakasały rękawy i wzięły się do roboty.
A zapewniam Cię, że sytuację życiową mieli na pewno nie lepszą niż większość "chłopaków ze Świętochowic".dzik - Wto 23 Lip, 2013
anjas napisał/a:
Aha, ja też Cię mogę zaprosić, żeby porozmawiać z kilkoma osobami, które zamiast mówić, że nie mają w życiu szansy zakasały rękawy i wzięły się do roboty.
A zapewniam Cię, że sytuację życiową mieli na pewno nie lepszą niż większość "chłopaków ze Świętochowic".
+1
Chłopaki ze Świętochowic nie dostali wizy do większego miasta jak to ich ogranicza?was79 - Wto 23 Lip, 2013 Nie, to nie ma sensu, wyedytowałem. DobranocM - Wto 23 Lip, 2013 W tym właśnie problem żeby nie musieć wyjeżdzać do większego miasta żeby się rozwijaćanjas - Wto 23 Lip, 2013 zacytuje to co napisałem Ci Maćku na gmailu:
w stanach ludzie przemieszczaja sie po 3 tysiace kilometrow, zeby pojsc do dobrej szkoly a potem kolejne 3 tysiace, zeby miec dobra prace
a jak ktos nie chce dupy ruszyc z Texasu to nie narzeka, ze nie mieszka na Manhattanie