To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Sciganie trochę inaczej :-)

Alexxx - Pon 04 Maj, 2015

bizon napisał/a:

rabarbar napisał/a:
jak i finansowe.

To jest minus, w choooy kosztowny sport, gdybym to lepiej policzył przed rozpoczęciem, to bym w to nigdy nie wszedł ;D

Ale jak to? Rozbicie w excelu poproszę :D

Anonymous - Pon 04 Maj, 2015

Koles którego poznałem na zawodach powiedział mi ze roczne przygotowania do pierwszego triatlonu kosztowały go 20 tysi-rower(wcale nie jakis mega wypas),siłka,basen,ciuchy,buty, itd
rasta - Śro 06 Maj, 2015

Z racji tego, że Tor Poznań zamykają i przekształcają go w tor dla panczenistów :rotfl: postanowiłem zawitać z rolkami na torze celem przeprowadzenia odpowiednich testów nawierzchni :D

3 maja odbyła się luźna impreza rolkowa gdzie m.in odbył się wyścig na dystansie 20 km. Pogoda była idealna, wystartowało ponad 100 osób. Ja leciałem razem z koleżanką, z którą razem trenujemy w Legia Masters, dziewczyna jest drobna ale ma mega power i ciśnie lepiej ode mnie xD
Pogoda była idealna, ciepło, sucho jedynie troszkę wiało. Od startu pełen atak podpięliśmy się pod grupę, którą prowadziła ekipa Rolla, doświadczeni zawodnicy min. Mistrzyni Polski w kategorii wiekowej K40. Jako, że tor ma 4086 m, lecieliśmy cztery pełne okrążenia. Jak już wspomniałem grupa, w której leciałem skłądała się z doświadczonych zawodników, więc od samego początku tepo było jak dla mnie bardzo mocne. Pierwsze trzy okrązenia nawet dawałem radę, dwa pozostałe to była walka ze sobą i swoimi słabościami by nie wypaść z grupy. Udało się, co zaowocowało jak dla mnie kapitalnym czasem zarówno na 10 jak i 20 km. Oba są moimi życiówkami i pewnie prędko ich nie uda mi się poprawić.
10 km w 19:23
20 km w 39:41 ;D

Średnia prędkość >30 km/h

Ma metę wpadliśmy jako druga grupa co dało mi miejsce w pierwszej 20.

Na dokładkę zająłem 2 miejsce w Bladecross czyli wyścig z przeszkodami, ale to już na innych rolkach :faja:

michool_vt - Śro 06 Maj, 2015

rasta napisał/a:
ło karwa niezła średnia o_O
bizon - Śro 06 Maj, 2015

rabarbar napisał/a:
Koles którego poznałem na zawodach powiedział mi ze roczne przygotowania do pierwszego triatlonu kosztowały go 20 tysi-rower(wcale nie jakis mega wypas),siłka,basen,ciuchy,buty, itd

szosówka genesis corsa pro, więc żaden wypas, w przecenie - 3000
pedały - 200
trenażer, najzwyklejsza używka + koło treningowe - 400
buty spd-sl - w przecenie 800
kask - 200
strój startowy dwuczęsciowy - 680
pianka - 1130
gacie do pływania + wiosełka + płetwy + bojka + okulary - 600
do tego oczywiście jakieś rękawiczki, okulary, buty do biegania, żele energetyczne (idą jak woda) itp itd, jak ktoś nie ma to garmin i takie tam różne
oprócz tego ceny koszta trenera, treningów (kilkaset zł miesięcznie) oraz startów (150-800 w zależności od lokalizacji i dystansu, ale są też takie za kilka tysi ;) )

bizon - Śro 06 Maj, 2015

michool_vt napisał/a:
rasta napisał/a:
ło karwa niezła średnia o_O

+1
o_O

budzik - Czw 07 Maj, 2015

bizon napisał/a:

17.36 to twój czas z płetwami na basenie?

Anonymous - Czw 07 Maj, 2015

rasta, gratulacje!!grube predkości!!lecąc tak w grupie robicie jakies zmiany na prowadzeniu?
bizon - Czw 07 Maj, 2015

budzik napisał/a:
bizon napisał/a:

17.36 to twój czas z płetwami na basenie?

Bez płetw.

chyba skocze na basen i sprawdze w ile dam rade,obstawiam ze nie zejde ponizej 20min
was79 - Czw 07 Maj, 2015

Ja klasykiem robie 21 min, kraulem nie próbowałem, bo niezbyt lubię.

ja tez nie lubie,pewnie dlatego ze niezbyt umiem,klasykiem zrobiłem w 27 lub 26min,ale to było 2 lata temu,wiele sie od tego czasu zmieniło
rasta - Czw 07 Maj, 2015

rabarbar napisał/a:
rasta, gratulacje!!grube predkości!!lecąc tak w grupie robicie jakies zmiany na prowadzeniu?

Oczywiście, czym częściej tym lepiej i szybciej.

bizon - Czw 07 Maj, 2015

Pływać kraulem zacząłem się uczyć w grudniu, wcześniej nie miałem o tym pojęcia, nigdy nim nie pływałem. Uważam więc, że wynik jest ok.
Oczywiście do dobrych wyników to jeszcze daleko, koleżanka zrobiła 13:xx.

Kenet - Czw 07 Maj, 2015

bizon napisał/a:
koleżanka zrobiła 13:xx.

Photo or didn't happend! ;D