To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Hamulce

Janusz - Pon 24 Gru, 2012

o_O o_O
Mrozu - Pon 24 Gru, 2012

czy ktoś montował hydrauliczny ręczny na 2 pompach? zastanawiam się czy zrobić na 1 pompie czy na 2 i wtedy mieć zostawiony krzyżowy układ hamulcowy
qbus - Pon 24 Gru, 2012

A kiedyś gdzieś chcesz jechać wyżej niż w amatorce? Jeśli tak to zrób na 1 zgodnie z homologacją.
Mrozu - Pon 24 Gru, 2012

tylko amatorka wchodzi w grę. Czyli jak na 1 pompie robię to przedni układ zostawiam w spokoju a z tylnym zaślepiam 1 wyjście z pompy hamulcowej?
qbica - Pon 24 Gru, 2012

Mrozu napisał/a:
tylko amatorka wchodzi w grę. Czyli jak na 1 pompie robię to przedni układ zostawiam w spokoju a z tylnym zaślepiam 1 wyjście z pompy hamulcowej?

albo 1 zaslepiasz albo z pompy puszczasz dwa przewody do trojnika i juz masz jeden na tył :)

Mrozu - Wto 25 Gru, 2012

podziękował
jarek-malopolska - Wto 25 Gru, 2012

Barejka napisał/a:
czy to kolo wejdzie na zacisk brembo z 406 bez uzycia dystansu?

Kupiłeś te z hogi czy z grzeskiem pertraktujesz :P ?

Barejka - Wto 25 Gru, 2012

jarek-malopolska, caly czas meczylem kolsia z hogi, ma je caly czas i mialem jechac jutro po nie, ale jak nie pasuja to dupa, bede szukal dalej kol place grube zlotowki jak ktos mi takie zechce sprzedac. W najgorszym wypadku bede musial sprzedac zaciski :(
jarek-malopolska - Śro 26 Gru, 2012

ale cene coś udarłes czy za tyle co na hodze ? ;) Bo w speedlina 2108 wchodzi ten zacisk, tak? Tak jak u StoSzóstego? 2108 ma te same paramety co Citroen Sport-y? Jedyną róznica sa wypukłe ramiona w 2108? Te koła speedliny ogolnie to sa wogole 6.5x15 czy 7x15? :)
luki - Śro 26 Gru, 2012

Mrozu napisał/a:

albo zmiana pompy na tą od ABS ma dwa wyjścia, jedno wyjście na przód rozdzielasz trójnikiem, a drugie na tył.

ja u siebie chcę w ten sposób rozwiązać.

Barejka - Czw 27 Gru, 2012

jarek-malopolska, z tego co jest podane w linku to citroen sport niby podoobny, ale wlasnie dystans potrzeba parapetry to 6x15 ET15.5, zas 2108
6.5x15 ET15
tutaj masz caly link
http://www.saxo-vts.com/f...hp?f=36&t=40054
z tego co widze to wchodzi jeszcze bez dystansu taka szprychowa oz jak Ty miales, ale czy to dokladnie taki sam model to nie wiem :(

jarek-malopolska - Pią 28 Gru, 2012

kurde to ciezki temat faktcznie, zadnych konkretnych info.. ;/ A ty juz masz zacisk założony?
Barejka - Pią 28 Gru, 2012

nie zalozony bo felg pod to nie mam :D
jarek-malopolska - Sob 29 Gru, 2012

to trzeba załozyc zeby móc mierzyć felgi :rotfl:
A ty byś te citroen sporty odbierał osobiscie, te z hogi? One sa gdzies z twojej okolicy?

Barejka - Sob 29 Gru, 2012

jarek-malopolska, kawalek mialem bo z warszawy tzn prawie z warszawy a z piaseczna ale koles tylko na weekendy w domu i to nie wszytskie i ciezko sie dogadac