Stacho - Śro 28 Lis, 2007 Na początku jeszcze z dziurawym tłumiekiem i na totalnie wielskiej przelotówce zrobionej przez własciciela dawała rade jakos...
Jak z sharkiem jechał z corsą ze świateł to dostawałem tak długośc samochodu,
były plany na dolot,kolektor 4,2,1 wydech,gwint i bbs'y RS ale plany się zmieniły jettka troche za duża była dla mnie nie to co Clio
no i troche wyszło takich pierdół po poprzednim właścicielu z warszawy którego serdecznie pozdrawiam CHRZANEK - Śro 28 Lis, 2007 Ładnie ta jetta na zdjęciach wygladala
Czemu sprzedaleś ??Stacho - Śro 28 Lis, 2007 Własciciel zrobił mi suprise
wlał motodoctora który uszczelnił silnik ale że miska olejowa była rozjeb** a raczej mocowania miski i uczelki to olej uciekał...
ja dolewałem nowego no i z czasem uciekł motodoctor i silnik po 4 tys. kilometrów się rozszczelnił
Ale znalazł się kupiec ze śląska który kupił jette i rozebrał ją juz i robi od podstaw bo nie chciało mu się bawic w swapy...
Ja mam plan kupic jette w zdrowej budzie i wstawic do niej VR6 i uTurbić je ale to jak będe miał juz jedno auto zrobione na cacy to będe sobie tworzył taki projekt gdzieś w warsztacie M - Śro 28 Lis, 2007 Chyba lepiej taniej i łatwiej uturbiać 2.0,
ale w twoje marzenia stach nie bede sie wtrancał Stacho - Śro 28 Lis, 2007 Owszem łatwiej eM )
ale zobacz jak jeździ takie VR6 Turbo )
http://www.youtube.com/watch?v=E8t3K_cjIKQ
Licze się też z kosztami bardzo dużymi )lenny - Śro 28 Lis, 2007 nie trancaj się,
masz racje;)szymlorek - Śro 28 Lis, 2007 eM do VR6 są już gotowe kity pozwalające zamienić compressor na T. Zresztą całkiem popularne wśród użytkowników Corrado w De w Polsce chyba też już taki patent ktoś stosował na forum corka CHRZANEK - Śro 28 Lis, 2007
szymlorek napisał/a:
kity pozwalające zamienić compressor na T
My mówimy teraz o G60 czy o VR6 ?? A wogóle to jak chcecie pogadac o kompresorach, turbach itp to zapraszam do fajnego topicu w technicznych Bart - Śro 28 Lis, 2007 trochę z innej beczki
Hothecza mam do zabawy i używam go jako drugiego samochodu, a na codzień do zarabiania służy mi produkt pewnej makarońskiej wytwórni (i nie jest to alfa romeo). Z samochodów tej marki jestem jak najbardziej zadowolony (miałem do tej pory kilka), jednak w obecnym przytrafiła się mała(?) usterka - rozszczelniła się nagrzewnica (trochę to dziwne, bo furmanka ma niecałe 2 miesiące).
W każdym razie gdyby ktoś myślał o wymianie nagrzewnicy w nowym ducato to musi się przygotować na taki widok:
mam nadzieję, że serwisanci poskładają to wszystko do kupy mniej więcej w podobny sposób jak zrobił to ktoś w fabryce...
(sorry za kiepawą jakość - foto robiłem telefonem)kubas - Śro 28 Lis, 2007 uuuu slabiutko LOL W 205 zeby wymienic glubie podswietlenie licznika to trzeba rozebrac pol deski....CHRZANEK - Śro 28 Lis, 2007 Nie inaczej jest w "stoszóstym" szymlorek - Śro 28 Lis, 2007
bart napisał/a:
W każdym razie gdyby ktoś myślał o wymianie nagrzewnicy w nowym ducato to musi się przygotować na taki widok:
(sorry za kiepawą jakość - foto robiłem telefonem)
Przechodziłem podobną akcje w ducato generacje starszym (99-03r.) i ta pierdzielona deska raz rozkecona ciągle gdzieś się odzywała, polecam zakup filcu na tasmie klejącej w obi Metoda może troche druciarska ale po oklejeniu miejsc łączeń deski z innymi elementami deska przestała żyć własnym życiem Stacho - Śro 28 Lis, 2007 Tak dla sprostowania to w VR6 nie ma żadnego Turbo czy Kompresora
VR6 to normalny silnik beż żadnych doładowań owszem G60 czy G40 to tak kompresor tam siedzi Misiek_lbn - Śro 28 Lis, 2007 wpadnie baran to zrobi wykład, on ma to wszystko w jednym paluszku
i się okaże co lepiej uturbiać KonradMK - Śro 28 Lis, 2007
sharxhunter napisał/a:
tak o
mówi się "o tak o" wiem bo k-mart mnie nauczył hehe