Odpowiedzialnym z ramienia II Zarządu Sztabu Generalnego WP za lokowanie agentów w sferze mediów był Ryszard Pospieszyński, najpierw pracownik Komitetu Centralnego ZPR, a później dyrektor generalny Filmu Polskiego. Ja dostałem od służb specjalnych wojskowych zadanie po konsultacjach z Pospieszyńskim aby znaleźć za granicą firmę, która mogłaby pełnić rolę „konia trojańskiego", to znaczy która mogłaby służyć do wprowadzenia agentów na obszar na Zachodzie, w dziedzinie mediów. Był to rok 1987.
Jedyną firmą zagraniczną w dziedzinie mediów, którą znałem była firma należąca do Jana Wejherta, ulokowana w Irlandii, na obszarze doków portowych, które stanowiły wydzielony w Irlandii obszar tzw. „raju podatkowego". Mechanizmy działań tego raju podatkowego były analogiczne do tych, które funkcjonowały na Guernsey.
Firma ta nazywała się Cantal , a później zmieniono jej nazwę na I.T.I. Ta firma finansowała się z kredytów banku handlowego International w Luksemburgu.
Zapytałem służb wojskowych czy mogę podjąć kontakt z Wejhertem. Otrzymałem wówczas informację, że on już współpracuje ze służbami wojskowymi, więc będzie to proste.KonradMK - Pią 10 Gru, 2010
startował z listy SLD z numerem 1. Ciekawe ilu wyborców wiedziało że jest gejem i czy jeśli by wiedzieli to nadal by zagłosowali?anjas - Pią 10 Gru, 2010
KonradMK napisał/a:
startował z listy SLD z numerem 1. Ciekawe ilu wyborców wiedziało że jest gejem i czy jeśli by wiedzieli to nadal by zagłosowali?
a to nie miał na swoich plakatach i w ulotkach informacji, że jest gejem???
kurde, jak paradę robią to wszyscy tacy dumni, a na plakatach to już się nie chwalą...KonradMK - Pią 10 Gru, 2010
anjas napisał/a:
KonradMK napisał/a:
startował z listy SLD z numerem 1. Ciekawe ilu wyborców wiedziało że jest gejem i czy jeśli by wiedzieli to nadal by zagłosowali?
a to nie miał na swoich plakatach i w ulotkach informacji, że jest gejem???
kurde, jak paradę robią to wszyscy tacy dumni, a na plakatach to już się nie chwalą...
"I twój syn może być gejem w przyszłości, a ty już dziś zagłosuj na mnie!"Bart - Sob 11 Gru, 2010 M - Sob 11 Gru, 2010 iQ - Sob 11 Gru, 2010 Jakie to prawdziwe...M - Pon 13 Gru, 2010 http://wiadomosci.onet.pl...,wiadomosc.html
Naprawdę wyprowadziłbym pluton dla takich zwyroliM - Wto 14 Gru, 2010 I kolejny dowód że komuna wraca do naszego kraju
http://prawo.gazetaprawna...zedu_gminy.htmlBonczek - Wto 14 Gru, 2010
Co za gówno, oby stało się kolejnym martwym przepisem PiTT - Wto 14 Gru, 2010
przestańcie się znowu sztucznie nakręcać i pi@rdolić farmazony
kto wprowadzi obowiązek zgłaszania każdego wyjazdu
pewnie była nowelizacja ustawy o ewidencji ludności i żeby całe te bydło wyjeżdżające z kraju do pracy za granicą zliczyć należało wprowadzić jakieś zmiany
pewnie tak jak z obowiązkiem wyrejestrowania auta po sprzedaży w ciagu 30 dni, nie ma przewidzianych żadnych kar to każdy na to lachę kładzie i tyle, z tym pewnie będzie podobnie