faldzip - Pon 31 Gru, 2012 jakiej klasy sruby do zaciskow przednich w Saxo powinny byc?Bart - Pon 31 Gru, 2012 klasy światowej, a jak!Barejka - Pon 31 Gru, 2012 5.8 faldzip - Pon 31 Gru, 2012
Bart napisał/a:
klasy światowej, a jak!
takie to tylko w Bytomiu!karoluPL - Czw 31 Sty, 2013 Panowie, szukam jakiegoś zestawu klocki + tarcze do q7 3.0tdi 2008r co hamuje troche lepiej niż standardowe montowane w nim, ktoś się spotkał z czymś takim ?
Zaciski te same co w cayenne.
Widziałem dostępne EBC yelowstuff- nadają się, póbował ktoś? żółte to chyba najwyższa wersja 'cywilnego' klocka ebc, tak?
jeszcze pełno jest zestawów na ebayu z niby lepszymi klockami i tarczami, tyle, ze nie jest to firmowane, przez żadną znaną mi firme ( a średnio mi się widzi niepewna chińszczyzna za cene troche wyższą niż oryginalny zestaw hamulców w pl)
Ogólnie jedyną opinię jaką posiadamy na ten temat, to opinia klienta, który założył sobie taki zestaw w 4,2tdi ( te same hamulce co w 3.0) i niby zachwala, ze czuć różnicę między serią a tym..Chloru - Czw 31 Sty, 2013 karoluPL, jeloł stuff w lżejszym aucie (1200 kg) działa OK. Trzeba pamiętać, że po rozgrzaniu jego skuteczność wzrasta więc nie należy pycić po mieście po wyjezdzie z garażu. Poza tym spoko. Używane w miarę intensywnie w codziennym ruchu + jakies upalanie zrobiły ponad 10 tysięcy km i jeszcze spokojnie z połowa (albo i ciut więcej została).
P.S. Zajebiście puszczają mega-dym przy docieraniu. Mają jakąś warstwę ułątwiającą docieranie i to najzajebistrzy patent ever. Płakałem jak się dotarły i już nie śmierdziało na światłach karoluPL - Czw 31 Sty, 2013 O upalanie Q7 nie ma co się martwić, bo ogólnie to nie jest auto do upalania w domu, pomijam fakt, że mój tata raczej jeździ spokojnie. Tyle, ze wystarczy dłuższa sekwencja paru zakrętów i masa robi swoje, ze hamulce hamują stosunkowo słabiej, śmierdzą, czasami kopcą się i strasznie pylą.
ogólnie znalazłem jedną stroną, pełną hamulców do q7, najtańszą opcją- która by się zgadzała z tym co mówił ten klient od 4,2 ( ze rzekomo zestaw mial kosztować koło 500-600$ ) jest to:
oprócz tego jest pare zestawów bigbrake w kosmicznych cenach(totalnie odpadają, bez sensu do dupowozu ładować takie coś, zwłaszcza, ze to nie jest 6.0 v12tdi ) i też zestawy EBC- które widziałem u nas dostępne w pl, nawet z tymi nacinanymi, lakierowanymi tarczami na które znowu ja się zapatruję najbardziej, bo wydają mi sie sensownym rozwiązaniem- znanej mi marki.kosmita - Czw 31 Sty, 2013 Karbą Lorę ? Zdaje się, że przy użyciu zacisków jakie są w Q7/Cayenne/Touaregu użytkownicy evo robią big brake kit tzw AP Ryking i zdaje się, że pakują tam jakieś CL albo FerodoChloru - Czw 31 Sty, 2013 karoluPL, ja swój komplet kupowałem w brakes.pl. Widać, że mają spory wybór klocków do Q7.
A jak chcesz karbą lorę w przyzwoitej cenie to ścigaj użytkownika komancz z forum.subaru.pl kosmita - Czw 31 Sty, 2013
Chloru napisał/a:
komancz
albo po prostu z xxlrally.pl Chloru - Czw 31 Sty, 2013 Egzekli karoluPL - Czw 31 Sty, 2013 nie no, karbą lorę świetny klocek, ale do upalania, a nie do dupowozu( a powodem, ze szukam lepszych hamulców do tego auta tak jak mówiłem- jest po prostu zbyt słaba skutecznosć seryjnych w połączeniu z taką masą, a nie chęć upalania )
W clio nie zamieniłbym carbonów na nic innego, ale do q7 musi pójśc coś w miarę cywilnego i nie piszczącego. Ogarnę temat tych EBC, moze ktoś miał yellowstuffy w dupowozie i jest w stanie określić jak się zachowują w normalnym użytkowaniu.
A co do pylenia, no tu trudno określić co dla kogo oznacza, ze klocki bardzo pylą.
Jak dla mnie bardzo pylącymi klockami są właśnie karbony rc5/rc6, zwłaszcza w porównaniu do zwykłego klocka.
A w X6/Q7 jeszcze chyba nie widziałem ujebanej felgi od pyłu po dłuższej trasie, chyba taki urok ich wszystkich.Chloru - Czw 31 Sty, 2013 karoluPL, ja używam jeloł w DD (Xsara VTS) którym okazjonalnie upalam.rasta - Czw 31 Sty, 2013 Yelow Stuff to tez nie jest uliczny klocek.karoluPL - Czw 31 Sty, 2013 http://allegro.pl/klocki-...2975612381.html
Z tego wykresu właśnie pokazuje, ze nie do końca z yellow jest uliczny klocek..
a red'a nie widziałem nawet na yebaju do q7, ale moze słabo szukam.
Nic, jutro zgłębię bardziej temat co i jak.
dobra edit, redstuffy ogólnie też są, ale jeszcze ich nie widzę w dostępności na żadnej stronie w pl.