Anonymous - Śro 24 Lip, 2013 Historia mojego starego jest podobna,Powiedz mi gdzie i kiedy napisałem ze nie mozna odniesc sukcesu pochodząc z piżdziejewa ??
Napisałem tylko ze wkurwia mnie patrzenie na świat z perspektywy korpo stołka,ze wileu ma trudno,ze ktos musi robic kiełbase ,nie kazdy moze i powinien pisac apki.I ze do kurwy nędzy powinniscie widziec troche dalej niz koniec swojego wsadzonego w monitor nosa.Kamill - Śro 24 Lip, 2013 Moi rodzie tak samo przekwalifikowywali się 3-4 krotnie i to nie w ten sposób że ktoś zmienił branże w dwa dni, ale Mama np kończyła kilka lat temu dodatkową szkołę aby mięć papiery do wykonywania zawodu. Duża część ich znajomych z poprzednich branż która nie nadążyła za trendem są w ciemnej dupie, bo kiedyś było zajebiście, później już trochę mniej, a teraz jest tragedia. Miasto +- 10tys mieszkańców.M - Śro 24 Lip, 2013 Dobra historia ale wg mnie odeszliśmy mocno od meritum Anonymous - Śro 24 Lip, 2013 No własnie bo meritum było chyba takie ze w Polsce zyje sie nie gorzej niz w wielu krajach zachodnich co jest absolutną bzdurąwas79 - Śro 24 Lip, 2013 Właśnie wpierdalam kawior i popijam szampanem - nie przeszkadzać!M - Śro 24 Lip, 2013 Dziwi mnie tylko że przyjmowana jest za normalną sytuacja w której jest tak duża rozbieżność pomiędzy dużymi miastami a resztą kraju.
Trudno sobie wyobrazić sytuację gdzie sklepowa na wsi dostając płacę minimalną utrzymuje całą rodzinę, kredyt na mieszkanie i samochód, starcza spokojnie na jedzenie i ciuchy, a jeszcze na wakacje można pojechać W polsce to jest nie do pomyslenia a w krajach lepiej rozwiniętych jest to normalne.
Trzymam kciuki żeby własnie tak u nas było.M - Śro 24 Lip, 2013
was79 napisał/a:
Właśnie wpierdalam kawior i popijam szampanem - nie przeszkadzać!
Anonymous - Śro 24 Lip, 2013
was79 napisał/a:
Właśnie wpierdalam kawior i popijam szampanem - nie przeszkadzać!
ze wileu ma trudno,ze ktos musi robic kiełbase ,nie kazdy moze i powinien pisac apki.I ze do kurwy nędzy powinniscie widziec troche dalej niz koniec swojego wsadzonego w monitor nosa.
Znam dwoch takich ktorzy robia kielbase i wiem ze maja w dooopie wszystkie korporacje. Myslisz ze kazdy w duzej firmie mega zarabia?
Nadal podtrzymuje to co juz wczesniej napisalem, zdaje sobie sprawe ze niektorym jest ciezko. Ale w wiekszosci przypadkow to tylko i wylacznie ich winaarssss - Śro 24 Lip, 2013 i robiąc kiełbase można dobra kasę targać. Jest parenaście kilometrów ode mnie facet co ma budkę z hot dogami i ludzie jebią po 15 km żeby zjeść akurat u niego i wiecznie ma ruch. Miejscowość nazywa się Lędziny to chyba nawet miastem nie jest. Więc wystarczy dobry łeb i jakiś pomysł na siebie i można w każdej branży się dorobić.anjas - Śro 24 Lip, 2013
kamil napisał/a:
Historie matki opowiem innym razem
PiTT coś tam wspominał
A serio, właśnie o takie sytuacje jak opisałeś Kamil mi chodzi. Właściwie każdy ma szansę wyjść z gówna, ale musi naprawdę chcieć.
Mógłbym podać bliskie mi przykłady podobne do przykładu Kamila i myślę, że chyba każdy mógłby takie znaleźć w swoim otoczeniu - może nie aż tak jaskrawe, ale jednak.Anonymous - Śro 24 Lip, 2013 Ups...