To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Dyskusje gospodarczo/polityczno/obyczajowe

Anonymous - Śro 24 Lip, 2013

Historia mojego starego jest podobna,Powiedz mi gdzie i kiedy napisałem ze nie mozna odniesc sukcesu pochodząc z piżdziejewa ??
Napisałem tylko ze wkurwia mnie patrzenie na świat z perspektywy korpo stołka,ze wileu ma trudno,ze ktos musi robic kiełbase ,nie kazdy moze i powinien pisac apki.I ze do kurwy nędzy powinniscie widziec troche dalej niz koniec swojego wsadzonego w monitor nosa.

Kamill - Śro 24 Lip, 2013

Moi rodzie tak samo przekwalifikowywali się 3-4 krotnie i to nie w ten sposób że ktoś zmienił branże w dwa dni, ale Mama np kończyła kilka lat temu dodatkową szkołę aby mięć papiery do wykonywania zawodu. Duża część ich znajomych z poprzednich branż która nie nadążyła za trendem są w ciemnej dupie, bo kiedyś było zajebiście, później już trochę mniej, a teraz jest tragedia. Miasto +- 10tys mieszkańców.
M - Śro 24 Lip, 2013

Dobra historia ale wg mnie odeszliśmy mocno od meritum :)

No własnie bo meritum było chyba takie ze w Polsce zyje sie nie gorzej niz w wielu krajach zachodnich co jest absolutną bzdurą
was79 - Śro 24 Lip, 2013

Właśnie wpierdalam kawior i popijam szampanem - nie przeszkadzać!
M - Śro 24 Lip, 2013

Dziwi mnie tylko że przyjmowana jest za normalną sytuacja w której jest tak duża rozbieżność pomiędzy dużymi miastami a resztą kraju.
Trudno sobie wyobrazić sytuację gdzie sklepowa na wsi dostając płacę minimalną utrzymuje całą rodzinę, kredyt na mieszkanie i samochód, starcza spokojnie na jedzenie i ciuchy, a jeszcze na wakacje można pojechać :) W polsce to jest nie do pomyslenia a w krajach lepiej rozwiniętych jest to normalne.
Trzymam kciuki żeby własnie tak u nas było.

M - Śro 24 Lip, 2013

was79 napisał/a:

was79 napisał/a:

Zostaw troche,za tydzien bede w Kato

Bad-i - Śro 24 Lip, 2013

rabarbar napisał/a:
ze wileu ma trudno,ze ktos musi robic kiełbase ,nie kazdy moze i powinien pisac apki.I ze do kurwy nędzy powinniscie widziec troche dalej niz koniec swojego wsadzonego w monitor nosa.

Znam dwoch takich ktorzy robia kielbase i wiem ze maja w dooopie wszystkie korporacje. Myslisz ze kazdy w duzej firmie mega zarabia?

Nadal podtrzymuje to co juz wczesniej napisalem, zdaje sobie sprawe ze niektorym jest ciezko. Ale w wiekszosci przypadkow to tylko i wylacznie ich wina

arssss - Śro 24 Lip, 2013

i robiąc kiełbase można dobra kasę targać. Jest parenaście kilometrów ode mnie facet co ma budkę z hot dogami i ludzie jebią po 15 km żeby zjeść akurat u niego i wiecznie ma ruch. Miejscowość nazywa się Lędziny to chyba nawet miastem nie jest. Więc wystarczy dobry łeb i jakiś pomysł na siebie i można w każdej branży się dorobić.
anjas - Śro 24 Lip, 2013

kamil napisał/a:
Historie matki opowiem innym razem

PiTT coś tam wspominał ;)

A serio, właśnie o takie sytuacje jak opisałeś Kamil mi chodzi. Właściwie każdy ma szansę wyjść z gówna, ale musi naprawdę chcieć.
Mógłbym podać bliskie mi przykłady podobne do przykładu Kamila i myślę, że chyba każdy mógłby takie znaleźć w swoim otoczeniu - może nie aż tak jaskrawe, ale jednak.

Ups...

http://www.pb.pl/3244798,...amida-finansowa

czyli jednak jest nadzór Instytucji Finansowych nad B$?

pcs - Śro 24 Lip, 2013

http://natemat.pl/69163,k...-mial-pieniadze
M - Śro 24 Lip, 2013

AleX napisał/a:

Nie ma takiej możliwości...

M napisał/a:
AleX napisał/a:

Nie ma takiej możliwości...

SEC przekroczył uprawnienia?