To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - sprzet audio do domu

Chloru - Sob 03 Sty, 2015

Bad-i, ale reset możesz zrobić sam

http://manuals.marantz.co...FSYvyalrwrt.php

Bad-i - Sob 03 Sty, 2015

Nie sadze aby reset byl wymagany zanim sprzet zaczal dzialac. Dzisiaj juz stracilem pare zeby sie z tym bawic. Znajac zycie to jakis gosc ze sklepu ogarnie to jednym guziorem :)

Swoja droga czego to Oni juz nie wkladaja do tych sprzetow. Ten podlaczony pod TV moze prawie byc komputerem

Szukajac na stronie Marantza znalazlem wiele takich samych odpowiedz:

Gdzie szukac tego sound outputs? W tv, ence czy tym amplitunerze?

Mrozu - Sob 03 Sty, 2015

Bad-i napisał/a:
Mrozu napisał/a:
Zobacz czy nie masz włączone ZONE2 i nie próbuje puszczać dźwięku na drugą strefę której nie masz.

Kurcze szukam jak to wylaczyc, gdzies wczesniej czytalem ze zone2 nie bedzie aktywne jak nie ma podpietych dodatkowch kabli

u mnie aktywuje się bez podpiętych głośników i wtedy leci dźwięk na głośniki których nie mam a w głównych jest cisza. Jak masz włączona druga strefę to powinna się palić jakaś kontrolka.

PieQt - Nie 04 Sty, 2015

Juz wiem, u mnie bylo tak samo. W menu muszisz poustawiac, skad to ma dzwiek brac. Tez sie wkurwialem. A z br/dvd masz dzwiek
Bad-i - Nie 04 Sty, 2015

I chu..... siedze juz 3 godziny. Wszystkie te funkcje przelaczylem dzwieku nadal niet. Chyba starczy na niedziele
PiTT - Nie 04 Sty, 2015

jesli masz obraz na wyjsciu przez AT a nie masz dzwieku to ewidnetnie cos z ustawieniem
bo gdyby cokolwiek bylo z kablami to bys tez nie mial obrazu
sprawdz ustawienie PS4 i dekodera czy audio jest ustawione na wyjscie HDMI a nie cos innego

Bad-i - Nie 04 Sty, 2015

W ustawieniach dekodera NKi nie mam zadnej opcji wyjscie HDMI.

A dzwiek jest albo stereo albo mono :)

Mrozu - Nie 04 Sty, 2015

A głośniki masz dobrze ustawione w sensie odpowiednią rezystancji? Bo może nie daje dźwięku bo głośniki mają za mała rezystancję w stosunku do ustawień wzmacniacza
kamil - Nie 04 Sty, 2015

a nkę spinasz z tv HDMI a ampli z nką przez optyka ? . Tak samo powinieneś podłączyć ps4. hdmi do tv a optykiem pod ampli.
Mrozu - Nie 04 Sty, 2015

Ja wszystko podłączam hdmi do ampli i z niego pod tv i działa, wiec to nie w tym chyba problem. Natomiast pamiętam, że musiałem w ampli ustawić ze ma czytać z hdmi
PiTT - Nie 04 Sty, 2015

kamil napisał/a:
a nkę spinasz z tv HDMI a ampli z nką przez optyka ? . Tak samo powinieneś podłączyć ps4. hdmi do tv a optykiem pod ampli.

Badi napisal ze tak nie chce bo ma tv i projektor, ja mam tak podpiete jak napisales bo nie musze zawsze ogladac tv z wlaczonym wzmakiem
ew mozesz sprobowac optykiem dodatkowo pusicic dzwiek z dekodera i ps4 do wzmaka i zobaczyc czy dziala
ja pamietam ze dawno temu byl problem z hdmi i niektorymi wzmakami... po prostu nie obslugiwaly audio... ale to bylo kilka dobrych lat temu

Bad-i - Nie 04 Sty, 2015

Mrozu napisał/a:
A głośniki masz dobrze ustawione w sensie odpowiednią rezystancji? Bo może nie daje dźwięku bo głośniki mają za mała rezystancję w stosunku do ustawień wzmacniacza

Ja mam w bardzo prosty sposob podlaczone. Skupmy sie tylko naNce.

Nka jest podpieta HDMI do amplitunera a amplituner HDMI do TV.

Obraz mam glosu nie. Pozostale funkcje takie jak spotyfie czy radio internetowe gra.

U mnie jest jeszcze jakas mozliwosc pass through ktora powoduje ze jak to wlacze to amplituner bedzie puszczal glos z tv bedac w stand by

PiTT - Nie 04 Sty, 2015

a sprawdzales na innych kablach hdmi? moze masz jakis przedpotopowy? :)
skoro jest obraz to znaczy ze cos w ustawieniach audio w samym wzmaku jest nie tak
rozumiem ze wczesniej jak miales dekoder podpiety bezposrednio przez hdmi do tv to byl dzwiek? jak ta to znaczy ze nie jest to po stronie dekodera tylko ewidentnie ustawienie zrodla dzwieku w ampli
tez to przerabialem i w moim onkyo ustawia sie po prostu pod ktorym wejsciem ma byc dzwiek

Bad-i - Nie 04 Sty, 2015

PiTT na bank tak jest, ale intrukcja obslugi i jej 270 stron duzo nie wnioslo. Jest ten problem w najczesciej zadawanych pytaniach ale tez nie dalem rady. Niby wszedzie jest napisane ze wyjscie musi byc AMP a nie TV i tak zrobilem a takze ze wejscie ma byc cyfrowe. Tak czy siak nie podolalem. Jutro dam znac co mi infolinia poda

P.s. Kable kupilem nowe i na starym ampli wszystko gralo

PieQt - Nie 04 Sty, 2015

Nie kumam czemu wejscie ma byc cyfrowe a nie hdmi