To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - BP Ultimate vs. Orlen Verva vs. Shell V-power 99+

PGmaster - Pon 24 Sty, 2011

Ja tankuje na shellu racinga bo jakos mi sie najlepiej na tym jezdzi. A teraz jest promocja wiec wychodzi taniej niz sprzed podwyzki.
PiTT - Pon 24 Sty, 2011

GeKo napisał/a:
BP schodzi na psy nawet w UK, chyba odbijają sobie stratę z zatoki meksykańskiej. Ziom dziś zatankował i nie ujechał nawet 1km. Laweta ASO, nie pochwalił się tylko ile za spuszczenie wahy zapłacił.

Dla mnie to już zakończona współpraca z BP
dolałem tego dodatku i odpukać jest w miarę ok.
czekam aż wypalę do końca i zalewam shella

kosmita - Pon 24 Sty, 2011

BP, Shell itd jeden pies, bo i tak zazwyczaj jest z Orlenu. Kwestia uczciwości właścicieli/zarządców stacji
martin.h - Pon 24 Sty, 2011

kosmita napisał/a:
BP, Shell itd jeden pies, bo i tak zazwyczaj jest z Orlenu. Kwestia uczciwości właścicieli/zarządców stacji

Dokładnie. Pytanie czego dolewają do zbiorników. Pozatym nie wiemy czy właścicielem stacji jest BP czy osoba prywatna :]

Ja tankowałem zawsze na Blisce (Orlen), nowa stacja i nigdy nie było problemu. Teraz z racji tego, że mam po drodze z pracy tankuję na Lukoilu i jeden plus jest taki, że częściej strzela przy zmianie biegu czy ujęciu :)
Jeśli chodzi o droższe stacje to raz zatankowałem na Shellu i odniosłem wrażenie, że zmuliło trochę puga.

Janusz - Pon 24 Sty, 2011

martin.h napisał/a:
Dokładnie. Pytanie czego dolewają do zbiorników. Pozatym nie wiemy czy właścicielem stacji jest BP czy osoba prywatna :]

BP jak i orlen maja stacje na franczyzie,

ale podejrzewam ze cała reszta markowych stacji tez tak ma, nawet MC na tym jada.

KarQ - Pon 24 Sty, 2011

Tylko ON Orlen.

Polecam Ż.K.

Jakarti - Wto 25 Sty, 2011

niefajnie z tym BP. tankowalem u nich zawsze..
nie wiem jaka alternatywa :D shell jest drogi.. poza tym tak jak mowicie to praktycznie to samo.. lukoil chyba swoja bene przywozi z rosji, co?

wie ktos jak to jest kto od kogo?? skad??

kosmita - Wto 25 Sty, 2011

Jakarti, Orlen zaopatruje pewnie około 90%stacji.
Paliwa mogą różnić się dodatkami(ultimate, v power racing itd).
Paliwa importowane to jest jakiś mały odsetek, bo to się nie opłaca.

kaziu1985pn - Wto 25 Sty, 2011

kosmita napisał/a:
v power racing

ta akurat jest importowana :) stąd cena 5,67

kosmita - Wto 25 Sty, 2011

No właśnie podobno nie zawsze.

A co do jakości na różnych stacjach, to jest loteria i zależy od osoby, która zarządza i jak mocno leci w huja z klientami.

PiTT - Wto 25 Sty, 2011

do golfa zawsze lałem racinga, ale tak jak kiedyś pisałem, przy tankowaniu było czuć moc tego paliwa :)
yebało straszliwie hehe
oczywiście wszystko zależy od stacji, jak widać na BP przy Grójeckiej jest coś nie tak z paliwem
zastanawiam się czy można jakoś tam kontrolę nasłać?
myślałem też czy z baku nie ściągnąć do analizy, ale jak im udowodnię że to ich paliwo...

Bart - Wto 25 Sty, 2011

Ja tankuję na najtańszych firmowych stacjach (w 95% przypadków Neste) i nigdy nie miałem żadnych problemów.
M - Wto 25 Sty, 2011

Dokladnie, i jeszcze faktury do domu przysyłajo :D :D :D
Bart - Wto 25 Sty, 2011

z notesikiem :]
M - Wto 25 Sty, 2011

Kartonowym :D :D