Techniczne - BP Ultimate vs. Orlen Verva vs. Shell V-power 99+
PGmaster - Pon 24 Sty, 2011 Ja tankuje na shellu racinga bo jakos mi sie najlepiej na tym jezdzi. A teraz jest promocja wiec wychodzi taniej niz sprzed podwyzki.PiTT - Pon 24 Sty, 2011
GeKo napisał/a:
BP schodzi na psy nawet w UK, chyba odbijają sobie stratę z zatoki meksykańskiej. Ziom dziś zatankował i nie ujechał nawet 1km. Laweta ASO, nie pochwalił się tylko ile za spuszczenie wahy zapłacił.
Dla mnie to już zakończona współpraca z BP
dolałem tego dodatku i odpukać jest w miarę ok.
czekam aż wypalę do końca i zalewam shellakosmita - Pon 24 Sty, 2011 BP, Shell itd jeden pies, bo i tak zazwyczaj jest z Orlenu. Kwestia uczciwości właścicieli/zarządców stacjimartin.h - Pon 24 Sty, 2011
kosmita napisał/a:
BP, Shell itd jeden pies, bo i tak zazwyczaj jest z Orlenu. Kwestia uczciwości właścicieli/zarządców stacji
Dokładnie. Pytanie czego dolewają do zbiorników. Pozatym nie wiemy czy właścicielem stacji jest BP czy osoba prywatna
Ja tankowałem zawsze na Blisce (Orlen), nowa stacja i nigdy nie było problemu. Teraz z racji tego, że mam po drodze z pracy tankuję na Lukoilu i jeden plus jest taki, że częściej strzela przy zmianie biegu czy ujęciu
Jeśli chodzi o droższe stacje to raz zatankowałem na Shellu i odniosłem wrażenie, że zmuliło trochę puga.Janusz - Pon 24 Sty, 2011
martin.h napisał/a:
Dokładnie. Pytanie czego dolewają do zbiorników. Pozatym nie wiemy czy właścicielem stacji jest BP czy osoba prywatna
BP jak i orlen maja stacje na franczyzie,
ale podejrzewam ze cała reszta markowych stacji tez tak ma, nawet MC na tym jada.KarQ - Pon 24 Sty, 2011 Tylko ON Orlen.
Polecam Ż.K.Jakarti - Wto 25 Sty, 2011 niefajnie z tym BP. tankowalem u nich zawsze..
nie wiem jaka alternatywa shell jest drogi.. poza tym tak jak mowicie to praktycznie to samo.. lukoil chyba swoja bene przywozi z rosji, co?
wie ktos jak to jest kto od kogo?? skad??kosmita - Wto 25 Sty, 2011 Jakarti, Orlen zaopatruje pewnie około 90%stacji.
Paliwa mogą różnić się dodatkami(ultimate, v power racing itd).
Paliwa importowane to jest jakiś mały odsetek, bo to się nie opłaca.kaziu1985pn - Wto 25 Sty, 2011
kosmita napisał/a:
v power racing
ta akurat jest importowana stąd cena 5,67kosmita - Wto 25 Sty, 2011 No właśnie podobno nie zawsze.
A co do jakości na różnych stacjach, to jest loteria i zależy od osoby, która zarządza i jak mocno leci w huja z klientami.PiTT - Wto 25 Sty, 2011 do golfa zawsze lałem racinga, ale tak jak kiedyś pisałem, przy tankowaniu było czuć moc tego paliwa
yebało straszliwie hehe
oczywiście wszystko zależy od stacji, jak widać na BP przy Grójeckiej jest coś nie tak z paliwem
zastanawiam się czy można jakoś tam kontrolę nasłać?
myślałem też czy z baku nie ściągnąć do analizy, ale jak im udowodnię że to ich paliwo...Bart - Wto 25 Sty, 2011 Ja tankuję na najtańszych firmowych stacjach (w 95% przypadków Neste) i nigdy nie miałem żadnych problemów.M - Wto 25 Sty, 2011 Dokladnie, i jeszcze faktury do domu przysyłajo Bart - Wto 25 Sty, 2011 z notesikiem M - Wto 25 Sty, 2011 Kartonowym