Moja wiedza jest w tej materii ograniczona, ale z tego co się orientuję, zapłonniki zawsze można dołożyć, to jest właśnie podstawowa różnica pomiędzy wersją uniwersalną, a dedykowaną, uniwersalna zapłonniki ma wbudowane.dzik - Czw 10 Kwi, 2008
rasta napisał/a:
Moja wiedza jest w tej materii ograniczona, ale z tego co się orientuję, zapłonniki zawsze można dołożyć, to jest właśnie podstawowa różnica pomiędzy wersją uniwersalną, a dedykowaną, uniwersalna zapłonniki ma wbudowane.
Poczytam. Problemem moze byc ilosc wyjsc i rodzaj sygnalu wejsciowego.
Do clio, saxo i innych popularnych samochodow potrzeba zazwyczaj dwa wyjscia na cewke.Anonymous - Pią 11 Kwi, 2008 przyszla paka wałki juz są
po wstepnych ogledzinach mam pytanie
na szczycie jednego (dolotowego) sa 3 gwintowane otwory, zgaduje ze do przykrecenia kolka choc szczerze mowiac to one sa dosc male.
Ale na drugim juz takiego zakonczenia nie ma, jest tylko zaglebienie i naciecie przez srednice.
To jak to jest przy wymianie rozrzadu , wymienia sie jedno czy obydwa koleczka ? tylko kazde ma inne mocowanie. Czy w Clio wymienia sie tylko jedno ?
(bo cos mi swita ze mowa byla zawsze o jednym kolku przy rozmowach o wymianie rozrzadu) Ale sam juz nie wiem wasq - Pią 11 Kwi, 2008 jedno kolo jest od zmiennych faz i to kolko powinno sie przy wymianie rozrzady wymienic
na drugim masz podciecie pod klin pod zwykle koloAnonymous - Pią 11 Kwi, 2008 dobra to mi troche ulzylo w takim razie jestem 560pln blizej SA heheMoRToN - Wto 15 Kwi, 2008 Witam,
Pewien nissanowy strojiciel twierdzi, że jest w stanie ogarnąć clio na Ecumasterze 2... może, że nie jest w stanie ale, że powinno się dać... co takiego może mieć ta dwójka ? czy może odrazu włożyć taką opcje między bajki ?M - Wto 15 Kwi, 2008 Moze i moze, ja bym ze swinią do obd2 nie podchodził.
Ale jak ma talent to moze i mu sie uda?Bad-i - Wto 15 Kwi, 2008 dopisze to tutaj bo dosc ciekawa rzecz:
Ostatnio jak gadalem z Jackiem Chojnackim to mi wmawial ze nie ma problemu ze wystroi ITB na seryjnym kompie bo to luz itd.... Dodatkowo ze wlozy dwie rozne kosci na wilgotne i suche powietrze.
Zadzwonil do niego Remek - i pyta co i jak a Chojnacki ze nie da rady wystroic ITB na seryjnym ECU
OT KOORWA POLSKI PROFESJONALIZMM - Wto 15 Kwi, 2008 Ale Remek to sie nie zna na ecu chyba - moze zadal niewlasciwe pytanie?saxorulez - Wto 15 Kwi, 2008
MoRToN napisał/a:
że powinno się dać...
zaproponuj żeby sprawdził czy się da i dał odpowiedz a nie uczył się na czyimś aucie.. bo to mija się z celem.
Są schematy wiązki, możliwości ECUMASTERA są znane - mozna poczytać i to jasno stwierdzić.106 - Wto 15 Kwi, 2008 troche OT ale blisko tematu
Ostatnio jak gadalem z Jackiem Chojnackim to mi wmawial ze nie ma problemu ze wystroi ITB na seryjnym kompie bo to luz itd.... Dodatkowo ze wlozy dwie rozne kosci na wilgotne i suche powietrze.
Zadzwonil do niego Remek - i pyta co i jak a Chojnacki ze nie da rady wystroic ITB na seryjnym ECU
OT KOORWA POLSKI PROFESJONALIZM
z tego co ja slyszalem w UK juz wystroili ITB na seryjnym ECU dzik - Wto 15 Kwi, 2008 Mozna wystroic clio I z ITB na swince rowniez. Ale nie o to chodzi.