To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - rower

ziober - Nie 24 Kwi, 2011

A może każdy się pochwali jakim sprzętem jeździ?

Mój rower do maratonów/XC Cube Reaction składak:

Oraz do nauki jazdy FR/DH odrestaurowana Kona Stinky'06:

martin.h - szczerze, chyba brałbym A4. Jedyna różnica do amortyzatory i przerzutki. Zarówno Dart jak i santour jest do du.., ale jeżeli nie planujesz jakiś wypadów w góry to powinieneś być zadowolony.

martin.h - Nie 24 Kwi, 2011

ziober napisał/a:
martin.h - szczerze, chyba brałbym A4. Jedyna różnica do amortyzatory i przerzutki. Zarówno Dart jak i santour jest do du.., ale jeżeli nie planujesz jakiś wypadów w góry to powinieneś być zadowolony.

Właśnie też skłaniałbym się ku A4, tym bardziej że mogę go mieć za 1800 zł, wypad w góry może być, ale raczej tylko i wyłącznie rekreacyjnie. A różnica w wadze też niewielka bo 0,2 kg.
A powiedz mi duża jest różnica w korbie na zewn. łożyskach? Jest to wogóle odczuwalne podczas jazdy, powiedzmy rekreacyjnej?

Bad-i - Nie 24 Kwi, 2011

martin.h napisał/a:
Ostatnio napaliłem się na nowy sprzęt, muszę tylko oszacować budżet czy starczy na Krossa Levela A6 -> http://www.kross.pl/rower/23-Level_A6_Disc.html Czy tylko na A4 -> http://www.kross.pl/rower/27-Level_A4__.html

Mnie tez namawiali na Krossa L A6 - ale zdecydowanie polecali to cos

Nie jestem w stanie powiedziec czy to dobre czy zle bo nic na nim nie przejechalem

Bad-i, podobny cenowo Scott ma gorszy osprzęt od Kross'a, chyba że jest mega przecena. Ramy myślę, że są porównywalne, w Levelach są obecnie b.dobre ramy i w dodatku mega lekkie.
Bad-i - Nie 24 Kwi, 2011

martin.h napisał/a:
Bad-i, podobny cenowo Scott ma gorszy osprzęt od Kross'a, chyba że jest mega przecena. Ramy myślę, że są porównywalne, w Levelach są obecnie b.dobre ramy i w dodatku mega lekkie.

Tego nie wiem, na moj wzrost i wage polecali Scotta Scale 10 (chyba - ale juz ich nie bylo na rynku) i tego Reflexa. Jezeli chodzi o Krossa to uslyszalem od kliku zawodowcow ze Kross to replika, chiniec, podroba lub tez tani Timex. Dlatego wzilolem tego Scotta, i lubie patrzec jak wisi w garazu :]

M - Nie 24 Kwi, 2011

Snob :faja:
Ja mam kellysa za 750zl i jeździ sobie :)

Bad-i - Nie 24 Kwi, 2011

M napisał/a:
Snob :faja:
Ja mam kellysa za 750zl i jeździ sobie :)

Lubie byc snobem, pozniej jade sobie na bike streecie i patrze na takich biedakow ktorzy nie moga przerzucic trybu lub sie mecza bez tarczowych Carbone Loraine :]

M - Nie 24 Kwi, 2011

Heheheh :D :D :D I trzymasz w jednej ręce kubek ze starbucksa a w drugim latarkę :D
Spoko, taki żarcik. Serio mówiąc fajnie jest mieć lekką ramę w droższym rowerze.

Bad-i - Nie 24 Kwi, 2011

M napisał/a:
Heheheh :D :D :D I trzymasz w jednej ręce kubek ze starbucksa a w drugim latarkę :D
Spoko, taki żarcik. Serio mówiąc fajnie jest mieć lekką ramę w droższym rowerze.

halo, tylko i wylacznie "tiger" z coffee heaven :)

a tak na powaznie to nigby bym nie kupil roweru gdyby nie moja kobita....... Pojechalem do sklepu a Ta wchodzi i mowi ze chce rozowy rower w białe kwiatki - ja sie smieje i pod nosem mysle "idiotka". A gość pokazuje na sciane i mowi, to jest rower dla pani - oj bolało :D

Bad-i napisał/a:
Jezeli chodzi o Krossa to uslyszalem od kliku zawodowcow ze Kross to replika, chiniec, podroba lub tez tani Timex.

Byli to pewnie warszafskie snoby, albo ludzie którzy nie znają się wogóle na sprzęcie. Choć niektórzy kupują rowery tylko dla napisu na ramie :]

Bad-i - Nie 24 Kwi, 2011

martin.h napisał/a:
Bad-i napisał/a:
Jezeli chodzi o Krossa to uslyszalem od kliku zawodowcow ze Kross to replika, chiniec, podroba lub tez tani Timex.

Byli to pewnie warszafskie snoby, albo ludzie którzy nie znają się wogóle na sprzęcie. Choć niektórzy kupują rowery tylko dla napisu na ramie :]

Byłem raz u Niemców, ups wróóóóóóóóć u Ślązaków i nie wiedzieli co to Scott :]

Ale faktycznie powiedzieli ze jak brać to tylko cos co widac na ramie :jupi:

p.s. polecali tez Kia z klatka i kłówką - EVO nie znali (Evo to podobno jedna z lepszych koorewe w Sogo)

PiTT - Nie 24 Kwi, 2011

jakieś 5-6 lat temu kupiłem meridę i do tej pory daje radę ;)
jedynie opony zmieniłem na drogowe continentale :lol2: + wygodniejsze siodełko

ziober - Pon 25 Kwi, 2011

martin.h nie poczujesz różnicy :)
CHRZANEK - Pon 25 Kwi, 2011

Ja upalam GRISLEY'a MEGA DISCz 2001 roku !!!

Pierdzielony nie chce się poddać :)

Rama 19" alu, z przodu widelec Judy (wazy chyba tone ale trwały jest ) )
Osprzęt w całości wymieniony na nowego SLX'a.
Fabryczne hamulce tarczowe grimeca (gówno jakich mało) zmienione na v-brejki Sram 9 (ostre jak skalpel)

I tak próbuje go posuć od 10 lat i nic...

rasta - Pon 25 Kwi, 2011

Ja upalam KTM'a, dumnie to brzmi ale to jakaś podstawowa wersja kupiona prze zemnie zylion lat temu, ale daje radę, w tym roku już siekłem prawie 600 km - tylko po mieście ;D