rozmawiałem dzisiaj ze znajomym gościem z diamondbrite...zrobił mi ofertę na ~1000pln na pakiet tzw. prawie full opcja, czyli renowacja + zabezpieczenie na 3 lata + środek + felgi, cuda itd. Chciałem Was zapytać czy warto wywalać tyle kasy, czy to faktycznie działa, czy będzie widać różnicę, czy gdzieś można zrobić to taniej?
Maciusiowy, ja mam 4 sliki do sprzedania, za 650 zł są twoje. Za resztę tankujesz i możesz poupalać na Wyrazowie lub Radomiu pP - Pon 29 Cze, 2009
martin.h napisał/a:
Maciusiowy, ja mam 4 sliki do sprzedania, za 650 zł są twoje. Za resztę tankujesz i możesz poupalać na Wyrazowie lub Radomiu
taką opcję bym rozważał jakbym miał wolną gotówke!!Maciusiowy - Pon 29 Cze, 2009
martin.h napisał/a:
Maciusiowy, ja mam 4 sliki do sprzedania, za 650 zł są twoje. Za resztę tankujesz i możesz poupalać na Wyrazowie lub Radomiu
...zioom, czego ja nie mam do sprzedaniaMichał - Pon 29 Cze, 2009 polerka nowego samochodu raczej srednio. A kwota kosmiczna ... olej sprawe,martin.h - Pon 29 Cze, 2009
Maciusiowy napisał/a:
martin.h napisał/a:
...zioom, czego ja nie mam do sprzedania
Tak tylko napisałem, a dokładnie chodzi mi o to że nie warto, lepiej zainwestować tę kasę w coś innego.MoRToN - Pon 29 Cze, 2009
Maciusiowy napisał/a:
nox napisał/a:
Wiesz to 3 , 6 lat zabezpieczenia można raczej sobie schować ...
Wypolerują ci ładnie auto tak że pajęczynki poznikają itp itd ale wiadomo po jakimś czasie znowu się pojawią ważne jest to jak myjesz auto i jak o nie później dbasz.
dlatego pytam...
A nie ma gdzieś u nas na śląsku jakiejś konkretnej alternatywy dla diamondbrite'a? Ja też uważam, że cztercyfrowa kwota to kosmos jak za taką usługę
Nie taki kosmos jak sprawdzisz ceny preparatów, łownie to winduje cene.PiTT - Pon 29 Cze, 2009 ogólnie nie ma co się łudzić, że masz zabezpiecznie lakieru dożywotnio czy nawet na 3 lata
wszelkie takie usługi polegają na detalingu, czyli dokładnie to co robi nasz Rudello
wszystko zależy od wkładu pracy przy przygotowaniu lakieru a potem to tylko użycie odpowiedniej jakości środków
dodatkowo też trzeba się stosować do zaleceń: nie myć auta na automatach, używać przynajmniej 1 raz w miesięcu konserwera
myślicie że jak po roku pojedziecie do tej firmy która konserwowała auto i powiecie że coś chyba już zeszła ochrona to przyjmą reklamację?
nie sądzę, raczej powiedzą że pewnie jeździłeś na automaty, nie stosowałeś ich produktów itd. itp.
tak więc, usługa jest bardzo fajna, ale można ją wykonać w tańszych miejscach niż podałeś
a dodatkowo trzeba jednak stosować się do wskazówek przy pielęgnacji auta w późniejszym czasie
mam pytanie, czym najlepiej po myciu wytrzeć auto?
mnie zawsze dobijają te zacieki albo pyłki które zostają po przecieraniu do sucha
takiej silikonowej ściągaczki raczej boję się używać ze względu na zarysowaniaMoRToN - Pon 29 Cze, 2009 the mikrofibra
1 szt. co by ściągnąć grubszą wode
1 szt. co by wysuszyćnox - Pon 29 Cze, 2009 Sylikonowa fajnie ściąga wode ale niestety duże ryzyko rysy
Do tego najlepsza jest duża chłona mikrofibra mikrofibra chemical guys robią dobrą
a potem jakiś quick detailer / wax buster i auto znowu pięknie ślni
Ewentualnie sa tez quick detailery pomagające w osuszaniu autaRudello - Pon 29 Cze, 2009
MoRToN napisał/a:
ML`a 2500 położył.
wow! tu mnie dziś klient dostał 50% znizki Rudello - Pon 29 Cze, 2009
PiTT napisał/a:
mam pytanie, czym najlepiej po myciu wytrzeć auto?
mnie zawsze dobijają te zacieki albo pyłki które zostają po przecieraniu do sucha
takiej silikonowej ściągaczki raczej boję się używać ze względu na zarysowania
Hmmm po zabiegu nie powinno sie robic zacieki... woda powinna ladnie sie usuwać itd.. w kazdym razie, to co polecil nox albo do kupienia u nas water magnet (meguiar`s) ,
<-uzywam i jestem mega zadowolony aczkolwiek cena troche duza. Zbiera idelanie wode i chlonie, nie pozostawia zaciekow.
Osuszacznki gumowe/plastikowe od razu do kosza!Kamilbike - Pon 29 Cze, 2009 Rudy a co sadzisz o tym zeby grubsza wode zdmuchnac np kompresorem i pozniej wytrzec mikrofibra?Rudello - Pon 29 Cze, 2009
Cytat:
ogólnie nie ma co się łudzić, że masz zabezpiecznie lakieru dożywotnio czy nawet na 3 lata
wszelkie takie usługi polegają na detalingu, czyli dokładnie to co robi nasz Rudello
wszystko zależy od wkładu pracy przy przygotowaniu lakieru a potem to tylko użycie odpowiedniej jakości środków
dodatkowo też trzeba się stosować do zaleceń: nie myć auta na automatach, używać przynajmniej 1 raz w miesięcu konserwera
myślicie że jak po roku pojedziecie do tej firmy która konserwowała auto i powiecie że coś chyba już zeszła ochrona to przyjmą reklamację?
nie sądzę, raczej powiedzą że pewnie jeździłeś na automaty, nie stosowałeś ich produktów itd. itp.
tak więc, usługa jest bardzo fajna, ale można ją wykonać w tańszych miejscach niż podałeś
a dodatkowo trzeba jednak stosować się do wskazówek przy pielęgnacji auta w późniejszym czasie
Ogolnie bardzo dobrze to ujołeśleon - Pon 29 Cze, 2009
Kamilbike napisał/a:
Rudy a co sadzisz o tym zeby grubsza wode zdmuchnac np kompresorem i pozniej wytrzec mikrofibra?
sie wypowiem pomimo ze adresatem byl Rudello
zduchiwanie ma sens ale zauwaz ze na wszystkich myjniach suszarka dmucha na dosc szeroko a kompresor raczej punktowo.. na pewno usuniesz nadmiar wody w ten sposob ale czy nie bedzie to stracony czas ? ja osobiscie proponuje 2krotne suszenie as said before:
MoRToN napisał/a:
the mikrofibra
1 szt. co by ściągnąć grubszą wode
1 szt. co by wysuszyć
nox - Wto 30 Cze, 2009 Co do dwoch mikrofibr to fajnie jeszcze jak tam pierwsza na grubą wode jest waflowa chyba water magnet od Meg'a taka jest ? a potem juz jedziesz klasyczną mięciutką puchatą i jest super