U mnie spalanie w cyklu miejskim w Saxo - 12l / 100
tylko pierwszego i drugiego biegu używasz ?
trudno zdefiniować jak jeżdzę.
Raczej do 5000 i następny bieg przy czym podobnie jak Martin co najmniej raz na 5 km zdarza się zakręcić do końca.
Generalnie leje po 12 litrów PB100 na Shellu, i robie za to ~95-105 kmGrzesiek VTS - Czw 24 Gru, 2009 Rybeczko Styl twojej jazdy swiadczy o ilosci spalanego Paliwa szymlorek - Czw 24 Gru, 2009
Ryba napisał/a:
Generalnie leje po 12 litrów PB100 na Shellu, i robie za to ~95-105 km
Karwa, są takie dni ze musialbym po 4 razy dziennie sie na stacji pokazywać tym systemem pit - Czw 24 Gru, 2009 No to nie dizel powa vitesse - Pią 25 Gru, 2009
Ryba napisał/a:
tomecki napisał/a:
Ryba napisał/a:
U mnie spalanie w cyklu miejskim w Saxo - 12l / 100
tylko pierwszego i drugiego biegu używasz ?
trudno zdefiniować jak jeżdzę.
Raczej do 5000 i następny bieg przy czym podobnie jak Martin co najmniej raz na 5 km zdarza się zakręcić do końca.
Generalnie leje po 12 litrów PB100 na Shellu, i robie za to ~95-105 km
bylem na prawym fotelu nie raz i ja tam wskazowki ponizej 5000 tys obrotow nie widzialemRyba - Nie 27 Gru, 2009
Grzesiek VTS napisał/a:
Rybeczko Styl twojej jazdy swiadczy o ilosci spalanego Paliwa
vitesse napisał/a:
bylem na prawym fotelu nie raz i ja tam wskazowki ponizej 5000 tys obrotow nie widzialem
Raz mi spalił 18 jak jeździłem z Tobą
Tzn zalałem 20 litrów dokładnie na "głębokiej" rezerwie, przejechaliśmy chyba zza Kerfa na Bora i z powrotem, potem gdzieś tam jeszcze w sumie zrobione 85 km i się znowu rezerwa zapaliła niecałą godzinę później Tomcat - Nie 27 Gru, 2009 Ja nie wiem jak wy to robicie. Po mieście najwięcej spalił mi 10 i to tylko jeden raz Nawet trasa Kraków - Wyrazów - 70 km po torze - Kraków wychodziło mi poniżej 10. Ostatnio przy docieraniu wyszło mi ok. 6,5 na 100 Ryba - Pon 28 Gru, 2009
Tomcat napisał/a:
Ja nie wiem jak wy to robicie. Po mieście najwięcej spalił mi 10 i to tylko jeden raz Nawet trasa Kraków - Wyrazów - 70 km po torze - Kraków wychodziło mi poniżej 10. Ostatnio przy docieraniu wyszło mi ok. 6,5 na 100
zrobiłeś 70 km po torze i Ci spalił 10 litrów ? =]]]
No off, ale wkręcałeś go na ponad 4000 rpm ? Dtomecki - Pon 28 Gru, 2009 Są tu magiki którzy potrafią ze zdjęć ocenić samochód
Tych i innych też proszę o ocenę tego egzemplarza:
znajomy dzwonił, 1900E, facet z komisu mówi że "igiełka" - i tego się boję (niby tylko przerysowane drzwi), koszt dostarczenia go pod dom 800zł - co myślicie?
Ile na teraz będzie kosztować przygotowanie takiego auta do rejestracji w kraju?kubas - Pon 28 Gru, 2009 szpara między zderzakiem a prawym błotnikiem coś taka duża się wydaje w porównaniu z drugą stronąBart - Pon 28 Gru, 2009 osoba kontaktowa:
Cytat:
Baktash Rahim
to jeszcze niczego złego nie znaczy - w niemczech jacyś turcy często parają się handlem samochodami, ale też często są wałkarzami. Opis samochodu niestety jest "mało niemiecki" - wypisz wymaluj jak z polskich ogłoszeń - wszystko super, ideał, igiełka, zegareczek... - w niemczech jak kupujesz samochód często sprzedawcy nie ukrywają wad (nawet tych drobnych).
Jako domorosły rzeczoznawca-ze-zdjęcia stwierdzam:
lewy błotnik koło lampy wgnieciony,
maska lekko wgnieciona (kamień/grad),
zderzak przód jaśniejszy od maski i błotników (ale to plastik i fabrycznie mogło tak być),
drzwi kierowcy chyba lekko różnią się odcieniem od tylnego boku lewego,
drzwi kierowcy wgniecione pod lusterkiem,
tomecki - Pon 28 Gru, 2009 zderzaki mają raczej inny odcień niż buda Bart - Pon 28 Gru, 2009 no i jeszcze samochód stoi w dawny DDR, nie mam do nich zaufania
lepiej się współpracuje z zachodnimi niemcami.tomecki - Pon 28 Gru, 2009 tak jak piszesz bart - opis i gadka faceta że auto "igła", zdecydowanie bardziej wolałbym usłyszeć o ewentualnych mankamentach które napewno są.
trochę nie chciałbym utopić 800zł na nieciekawą wycieczkę pP - Pon 28 Gru, 2009 kurcze może byśmy zmienili temat a nie konkurencja dla sprzedam