To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - grzanie furmanki

PiTT - Wto 28 Gru, 2010

PGmaster napisał/a:
Jacek napisał/a:
temat przycichł a zima trzyma, jakieś nowinki np: grzanie vs spalanie?
albo jak zagrzane i zimne TSI pali w mieście..

Silnik zimny po nocy, 10 km do pracy - spalanie 17,9.
Silnik cieply okolo 14

no w końcu spalanie podobne jak ja miałem a już się bałem że coś ze mną nie tak i nie potrafiłem jeździć :rotfl:

PGmaster - Wto 28 Gru, 2010

PiTT napisał/a:
PGmaster napisał/a:
Jacek napisał/a:

Silnik cieply okolo 14

no w końcu spalanie podobne jak ja miałem a już się bałem że coś ze mną nie tak i nie potrafiłem jeździć :rotfl:

Jak czytam ile komu spala TSI to mam wrazenie ze moj jest zepsuty. Ciezko mi uwierzyc jak ktos pisze ze po trasie fura pali 7-8litra...

Ostatnio jak jechalem z Plocka do Wawy podczas sniezycy (ślisko wiec nie wiecej niz 120km/h) to komputer pokazal mi 9,4. Moj rekord spalania :jupi:

PiTT - Wto 28 Gru, 2010

PGmaster napisał/a:
PiTT napisał/a:
PGmaster napisał/a:
Jacek napisał/a:

Silnik cieply okolo 14

Jak czytam ile komu spala TSI to mam wrazenie ze moj jest zepsuty. Ciezko mi uwierzyc jak ktos pisze ze po trasie fura pali 7-8litra...

Ostatnio jak jechalem z Plocka do Wawy podczas sniezycy (ślisko wiec nie wiecej niz 120km/h) to komputer pokazal mi 9,4. Moj rekord spalania :jupi:

ooo, no popatrz, mi się w trasie kiedyś udało zejść poniżej 9l.
zazwyczaj droga do Zakopca kończyła się średnim spalaniem ok 10l. :)
jak sobie wyzerowałem spalanie na trasie i utrzymywałem 100km/h przez jakiś czas to spalanie miałem faktycznie poniżej 8l. ale to nie ma moje nerwy :D

dzik - Wto 28 Gru, 2010

Barejka napisał/a:
Ostatnio jak bylo -15 widzialem jak koles naczytal sie chyba naszego forum i odpalal fure z rana. Wsiadl zakrecil odpalil i odrazu odcina tak z pol minuty przerwa kilka sekun i ponownie odcina :rotfl:

U mnie z bloku niektorzy tak maja, budza rano wyjezdzajac z miejsca parkingowego na odcince.

Cartoon - Wto 28 Gru, 2010

Jakieś dwa tygodnie temu trasa Płock-Warszawa :D
Całkiem niezła śnieżyca była jak wracałem ;P

kamil - Wto 28 Gru, 2010

12 l miasto
Szczepanek - Śro 29 Gru, 2010

;D

Jacek - Śro 29 Gru, 2010

PGmaster napisał/a:
Jacek napisał/a:

Silnik cieply okolo 14

u mnie podobnie tylko inne wartości..pochodził sobie 4-5minut i zupełnie inne spalanie, oczywiście mniejsze

mi - Śro 29 Gru, 2010

M - Śro 29 Gru, 2010

Cóż za stylowy wyświetlacz :]
Cassis - Śro 29 Gru, 2010

Szczepanek, to w Passatach jest napisany model na zegarach żeby nie zapomnieć czym się jeździ? ;)
was79 - Śro 29 Gru, 2010

mi napisał/a:
Obrazek

ah ten zegar w hienie ;D

Passenger - Śro 29 Gru, 2010

PGmaster napisał/a:

Ostatnio jak jechalem z Plocka do Wawy podczas sniezycy (ślisko wiec nie wiecej niz 120km/h) to komputer pokazal mi 9,4. Moj rekord spalania

;D

Mój w mieście nie zejdzie poniżej 12l./100km.
W trasie jak się postaram to 9l./100km można osiągnąć... ale po co...? Strasznie to męczące jest...
Przeważnie mam okolice 13l. w mieście i 11-12l. na trasie...

A propos grzania furmanki... Jak muszę odśnieżać to stary sposób - grzanie na postoju... Jak nie trzeba odśnieżać to wsiadam i ruszam...

Szczepanek - Śro 29 Gru, 2010

Cassis napisał/a:
Szczepanek, to w Passatach jest napisany model na zegarach żeby nie zapomnieć czym się jeździ? ;)

a miee to yeeebe, kierownica i tak mi zasłania napis ^_^

Co do grzania, to nowa szkoła - odpalam później, zagrzewa się
i tak w miare szybko, 3 skrzyżowania dalej.

Konrad - Śro 29 Gru, 2010

Jak się odskrobie furke dopiero zapalamy i przez minutę trzymamy gaz w podłodze, żeby silnik dobrze się nagrzał. Łytytytyty zagłuszamy obowiązkowo dobrym techno ze skrzynki basowej na pół bagażnika (wersja dla Barta: na pół placu pod plandeko żuka)
Dziękuję za uwagę. Można zamknąć.