106 - Sob 28 Sie, 2010 o 21 tez ma cos jeszcze byc w tv
http://irc-results.com/2010/irc/barum/5a6.php
chuchala 4ty w A6 po pierwszej petli.. dobrze poszedl na najdluzszym odcinku.Koto - Sob 28 Sie, 2010 Yeah, ale trafiliśmy z miejscówkami, zwłaszcza na Trojaku. 4 szerokie zakręty po mokrym, było widac kto się nie pie***li. Ostatni zakręt cała czołówka slajdem, Bouffier przesadził i poleciał w choinki. Abbring niesamowite przejazdy Clio. Siemanko też dał radę na ostatnim odcinku, ładnie wyciągnął gazem z poślizgu.
Od zeszłorocznego Polskiego się tak nie cieszyłem z rajdu Marek23 - Nie 29 Sie, 2010 Pirelli wytypowalo juz dwoch kierowcow do dalszej rundy, pomimo,ze Chuchala byl szybszy od jednego z nich(Sieman C2-R2,tamten s1600 ) Uklady,ukladziki.
Dzis Siemanko chyba leczy wszystkich w osce,wkurzyl sie...GeKo - Nie 29 Sie, 2010 Marek23, Bo oficjalnie brane są chyba jeszcze takie rzeczy jak prezencja bla bla bla. Typa chyba też łatał rok temu wszystkich.martin.h - Nie 29 Sie, 2010 PSD to taki rajdowy idol, nie ważne jak jeździsz, ważniejsza jest cała reszta
Pozatym poza kilkoma startami w MŚ, Polak (bez budżetu) nie ma szans na starty w fabrycznym zespole. I nie zmieni się to nawet wtedy jak do WRC wejdzie Mini, SAAB i VW. richards już mówił, że chciałby zaangażować jakiegoś Brytyjczyka (Meeke?), SAAB to w sumie holenderski team (spyker), ale angaż Skandynawa jest bardzo prawdopodobny. A VW wiadomo, też ma swoich kierowców. Pozatym mamy mnóstwo szybkich kierowców w IRC.106 - Nie 29 Sie, 2010
Cytat:
Opady deszczu powróciły nad trasę Rajdu Barum i znowu mamy dramaty. Jadący na slickach Jan Kopecky, lider imprezy, był za drogą i oddał prowadzenie Bryanowi Bouffier.
Na 3 odcinki przed końcem rajdu BB ma 3.2 sek przewagi nad Freddy Loixem - piekna walka sie szykuje Bart - Nie 29 Sie, 2010
GeKo napisał/a:
prezencja bla bla bla.
jarek-malopolska - Nie 29 Sie, 2010 Dokładnie, w PSD nie wystarczy dobrze napinać, choć chyba wołałbym widzieć kogoś kto zaje.fajnie napina w przyszłym roku na OS a na serwisie stoim z tłumaczem
MAm nadzieję, że Bryan wygra BARUM ! trzymam kciukiLoko - Nie 29 Sie, 2010 No, no, grubo, grubo, Chuchała:
1 miejsce w A6,
4 miejsce w ośce,
28 w generalce,
ładny wynik. Jaco - Nie 29 Sie, 2010 Właśnie wróciłem (dzięki Qubicy za podwózkę do Zlinu i z powrotem) i najbardziej podobała mi się ta załoga :
na żywo kobitki ładnie się prezentują w Pugu S2000
Jest też jedna ciekawostka...
rallyonline.pl napisał/a:
- Naprawdę nie mieliśmy szczęścia - opowiadał Bouffier, który mimo wszystko wygrał rundę RME - Byliśmy tylko 3.8 s za nim, ale przy przejeździe przez siodło obluzował nam się przewód do pompy wody. Musiałem się zatrzymać i to naprawić.
Zapomniał dodać, że zatrzymał się w rowie ( po małym błędzie na dohamowaniu) i to tam uszkodził układ chłodzenia, pozbierał butelki z wodą od kibiców, wlali co było, wypchaliśmy furę i pojechał...qbica - Nie 29 Sie, 2010
Jaco napisał/a:
rallyonline.pl napisał/a:
- Naprawdę nie mieliśmy szczęścia - opowiadał Bouffier, który mimo wszystko wygrał rundę RME - Byliśmy tylko 3.8 s za nim, ale przy przejeździe przez siodło obluzował nam się przewód do pompy wody. Musiałem się zatrzymać i to naprawić.
Zapomniał dodać, że zatrzymał się w rowie ( po małym błędzie na dohamowaniu) i to tam uszkodził układ chłodzenia, pozbierał butelki z wodą od kibiców, wlali co było, wypchaliśmy furę i pojechał...
Zapomniales dodac ze niektorzy kibice byli tak ofiarni że chcieli mu dac wode o smaku truskawki zeby dolal sobie do chlodnicy
Godnie byllo ale myslalem że bedzie troche szybsze tempo
Godnie byllo ale myslalem że bedzie troche szybsze tempo
Dokładnie niektóre Evo to chyba połowę os jechały bez gazu... tylko podtrzymanie napier... brryyp bryryp bbryyp booomm brryp brrrryp brrypbryyp....
Fajne było podbicie po siodle o którym wspominał Bryan, S2000 jechały jak po równym, a w Lanserkach tyłki latały i to wysoko Szacun dla gości, którzy N potrafią nawiązać walkę z S2000..
aa jeszcze widzieliśmy Oleksowicza, nawet bardzo długo było go widać, ma chłopak dobre tempo qbica - Nie 29 Sie, 2010 Chyba wybralismy takie wolne miejsca bo na filmikach z innych oesow widac juz troche lepsze tempo Ale tez bylo widac ze w tym miejscu gdzie wypad Brayan bylo w cholere slisko, a zakret byl jednak troche ostrzejszy niz sie wydawalo z miejsca w ktorym siedzielismy
A co do wypowiedzi Brayana to ma specyficzny sposob zatrzymywania sie zeby usunac awarie jarek-malopolska - Nie 29 Sie, 2010 Ponoć to obluzowany wąż był przyczyną wypadnięcia... Według opisu z autoklubu z zerwanego węża lało się na przednie opony/opone i to sprawiło problem w hamowaniu... martin.h - Wto 31 Sie, 2010 Ciekawe jak wypadnie w porównaniu z Kimi'm:
Cytat:
Petter Solberg World Rally Team wystawi drugi samochód WRC w Rallye de France-Alsace (1-3 października). Według plotek, kierowcą będzie aktualny lider WTCC, mistrz z 2008 roku, Yvan Muller. Start Alzatczyka z Altkrich wspiera stacja Motors TV. Dotąd kojarzono Mullera z zespołem Automeca i Peugeotem 307 WRC.
W styczniowym wywiadzie dla Motors TV, przeprowadzonym przez szefa stacji, Jean-Luca Roya, Yvan Muller wyraził zainteresowanie udziałem w Rallye de France, pierwszy raz rozgrywanym w rodzinnych stronach dziesięciokrotnego mistrza Trophee Andros