To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Pytanie z dziedziny filozoficznych

mi - Wto 24 Sie, 2010

Konrad - Marek tylko odniósł się do (zabawnego dość) posta:
jozekrj napisał/a:
moi koledzy maja diesle
- seat leon 1.9 tdi 150KM 4x4
- vw passat 1.9 130KM zawirusowany na 167KM i 390Nm

passat jedzie tak samo jak moje 135KM w gazie :lol2: :rotfl: :lol2: :lol2:

leon przyspiesza gorzej , a po trasie jadąc tak samo leon spalił 8.5l a mój pug 9.5lpg

choć i z tego można mieć nieco radości:
jozekrj napisał/a:
i właśnie dlatego słabsza benzyna jeździ tak samo jak mocniejszy diesel

Już chyba wszystko jasne, osiągnięty został wspólny wniosek:
Panowie, żaden diesel nie będzie lepszy od turbo o tej samej pojemności. Jedyną przewagą diesla nad benzyną turbo o podobnej pojemności jest spalanie. W pozostałych kategoriach diesel dostaje po dupie.

Już nie ma o co bić piany, można spokojnie oddać się relaksowi.

(ja wciąż liczę, że uda się wydzielić temat pb vs. on z tematu "co kogo podnieca i dlaczego trzeba/nie trzeba mieć 150km/t żeby poczuć frajdę z jazdy")

M - Wto 24 Sie, 2010

mi napisał/a:

(ja wciąż liczę, że uda się wydzielić temat pb vs. on z tematu "co kogo podnieca i dlaczego trzeba/nie trzeba mieć 150km/t żeby poczuć frajdę z jazdy")

To bardzo proste, trzeba zostawić pierwszą stronę tematu a resztę wydzielić jako "kupa kupa gówno"

mi - Wto 24 Sie, 2010

do dzieła zatem!
M - Wto 24 Sie, 2010

Poproszę o to moderatora bo nie moge teraz.l
saxorulez - Wto 24 Sie, 2010

M napisał/a:
"kupa kupa gówno"

sory Maciek ale będę musiał Cie zrobić za to szarym , a Michałowi prowizorycznie dać bana

Ryba - Wto 24 Sie, 2010

szymlorek napisał/a:
jozekrj napisał/a:
Marek23, saxorulez, szymlorek,

Wy jesteście moimi mistrzami :lol2:

i nie widzę w tym nic dziwnego w tym dziwnego

w dyszlu zły czlowiek daje ta moc która jest dostępna przez 2tys obr i ten zajebisty moment obrotowy na wale korbowym z którego gówno zostaje jak zmierzy się go na kołach i tyle

Edit:/

Daruje, bo nie masz pojęcia o czym mowa..
Moim zdaniem już asz/avf to za mocny motor na fabryczne z s16, tym bardziej w lpg o ARLu nie wspominając! ;)

Kiedyś mając okazje pojeździć czymś naprawdę szybkim zrozumiesz o czym mówimy, tym bardziej wspominając o tej autostradzie - tam gdzie u Ciebie kończy się 5 bieg i możliwości auta tam w tdi zaczyna się 6 ... ;)

Tam gdzie dokręca się jego piątka tam szóstka przejechała przez moment w Twoim 1.9 TDI.

Zasada wiecznie żywa:
Dizel - ekonomia
Bena - zabawa

Dziękuję dobranoc.

Michał - Wto 24 Sie, 2010

saxorulez napisał/a:
M napisał/a:
"kupa kupa gówno"

sory Maciek ale będę musiał Cie zrobić za to szarym , a Michałowi prowizorycznie dać bana

ej karwa, ja tu sie nawet nie odezwałem ani razu :D

ale jak juz jestem
wole polo sdi do bujaki po wawie , niż kazdego hothatcza, w szczrególności accorda kjupe
dziekuje

ps. A6 bym przyjo, nie ukrywam. Co ksenon to zenon

Walle - Wto 24 Sie, 2010

szymlorek, jaki jest najszybszy samochód w Twojej karierze, czym dane było Ci jeździć ? :]

Co do radości z jazdy pojazdami w ogóle znajoma własnie wróciła z 4.500kilometrowej, 2 tygodniowej podróży (kawałeczek Azji) - czym? Nie A6 z zenonem i 3.0 TDI po programie, który na Trasie Rybnik-Nędza-Rybnik objeżdża Prosiaki, nie s16 z lpg , nie Golfem TDI arlaszavf, ale ponad 30letnim VW ogórekiem.... ;D Dała radę. Dodam, że auto już jest po gwarancji. I chwilę ASO nie odwiedzało....

anjas - Wto 24 Sie, 2010

Mój daleki kuzy z Wielkiej Brytanii (Filiasz Fogg) obleciał kiedyś świat balonem... w 80 dni.
Podróż ogórkiem po azji to przy tym pikuś! ;)

Myślę, że to kluczowy dowód w dyskuzji co jest lepsze - dizel czy benzyna.
Każdy widzi, że tylko balon!

saxorulez - Wto 24 Sie, 2010

agrii.. rozwalone. Ja bym uznał powyższa wypowiedź za zamkniecie tego smutnego jakże tematu
jozekrj - Wto 24 Sie, 2010

szymlorek,

pojecie niestety mam bo leona mam na wyciągniecie reki

i wiem co widzę jeżeli widzę ze leon zostaje o 1/3 puga z tyłu to znaczy ze gorzej jedzie i tyle ( oczywiście ze startu lotnego) z kreski ma przewagę tylko dlatego ze ma 4x4

nigdzie tez nie napisałem ze 206s16 to hiper mega wymiatacz , bo ja go traktuje jako samochód miejski o wystarczająco( które juz mi nie wystarczają, ale to norma) osiągach do sprawnego poruszania sie po mieście.

jeździłem wieloma mocnymi autami :

uno turbo 150KM
delta hf turbo
audi rs6
impreza GT 300+
audi 90 quattro z wsadzonym 2.2T i skrzynia 6 z c4s4 + większe turbo itp
a8 4.2
bmw 540

może nie są mega mocne ale do słabych nie należą

moje 3.0HDI tez do najsłabszych nie należy

mi - Wto 24 Sie, 2010

jozeklol - nie brnij proszę. Jest coraz gorzej.
Vlodarsky - Wto 24 Sie, 2010

anjas zamykaj :) zanim ktoś komuś coś powie a dzik wytłumaczy co to moment a co to chwila jozkowi.
M - Wto 24 Sie, 2010

Kto może wydzielić te spazmy od w zamyśle ciekawego tematu?
Jakarti - Wto 24 Sie, 2010

tego se czytac nie da a Ty chcesz cos wydzielac..