To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - UWAGA - SKRADZIONA MAZDA 3 MPS

PiTT - Pią 25 Mar, 2011

Jakarti napisał/a:
Walle,

?? rozwiniesz ??

nie, po co, przecież sprawa jest prosta :lol2:

Walle - Pią 25 Mar, 2011

Jakarti napisał/a:
Walle,

?? rozwiniesz ??

Wg. mnie sprawa jest prosta - trzeba sprawdzić te części. Wizyta u Panów Policjantów i może wspólna wizyta u człowieka, który nimi handluje. Nie uważasz?

Jakarti - Pią 25 Mar, 2011

teraz przynajmniej rozumiem co miales na mysli :)
oczywiscie,
jesli zalezy na odzyskaniu samochodu to tak.
tylko pytanie czy w takim stanie to w ogole oplacalne :D

PiTT - Pią 25 Mar, 2011

Walle napisał/a:
Jakarti napisał/a:
Walle,

?? rozwiniesz ??

Wg. mnie sprawa jest prosta - trzeba sprawdzić te części. Wizyta u Panów Policjantów i może wspólna wizyta u człowieka, który nimi handluje. Nie uważasz?

tylko na tych częściach nie ma chyba oznaczenia dla konkretnego egzemplarza
jeśli nie znajdą silnika czy karoserii to raczej po pompie wspomagania czy zderzaku nie dojdą do tego czy to jest właśnie to auto
tak mi się wydaje

Bad-i - Pią 25 Mar, 2011

exactly
Janusz - Pią 25 Mar, 2011

to wszystko jest nie ważne... jesli Karol już kasę z ubezp. dostał, to ten części przejdą we własnosc ubezpieczalni która je zlicytuje, ale fajnie by było złapać sukinsynów. Natomiast to raczej nie jest tak ze pójdzie na policje pokaże aukcje a panowie sie zapakują w fure i przeszukają gościowi dom/warsztat, zapewne trzeba mieć nakaz itp itd... i teraz kwestia czy panom policjantom się będzie chciało załatwiać świstki.. znam dwa takie przypadki gdzie mieli na to wy*****, ale te historie znam tylko z opowieści. Ja osobiście bym zawiadomił policje :)
Walle - Pią 25 Mar, 2011

chodzi mi tylko o dorwanie typów, nie o odnalezienie resztek

znajomemu ukradli kola, znalazl aukcje, pojechal na policje, powiedzial o tym i zgarneli typkow.. musial jedynie opisac kola tak zeby nie bylo watpliwosci. kradziez oczywiscie wczesniej zgloszona.

policja chyba nie moze powiedziec wyp ... aj :D

Bad-i - Pią 25 Mar, 2011

Jakarti napisał/a:
znajomemu ukradli kola, znalazl aukcje, pojechal na policje, powiedzial o tym i zgarneli typkow.. musial jedynie opisac kola tak zeby nie bylo watpliwosci. kradziez oczywiscie wczesniej zgloszona.

policja chyba nie moze powiedziec wyp ... aj :D

Kuba albo złodziej był debilem i nie mial dowodu zakupu (najczesciej rachunek z giełdy) albo koła byly znaczone. W innym przypadku nawet jak opiszesz ze była rysa 14.37 mm na lewym ramieniu i taka bedzie to moga złodzieja pocałować w chooy :)

no mozliwe, ze masz racje.
a jak ogarnac papiery?

Bad-i - Pią 25 Mar, 2011

Jakarti napisał/a:

a jak ogarnac papiery?

dowód zakupu od "słupa"

a jak sprawdza slupa?
Bad-i - Pią 25 Mar, 2011

Jakarti napisał/a:
a jak sprawdza slupa?

nie mów że nigdy nie miałeś telefonu na "słupa" ?

Nikt go nie sprawdza bo wiedzą kim on jest ^_^

GeKo - Pią 25 Mar, 2011

PiTT napisał/a:
jeśli nie znajdą silnika czy karoserii to raczej po pompie wspomagania czy zderzaku nie dojdą do tego czy to jest właśnie to auto
tak mi się wydaje

Niekoniecznie, w wielu przypadkach wystarczy pompa ABS, komp czy jakiś inny sterownik. Teraz producenci do wszystkiego wrzucają VIN, tak żebyś przypadkiem nie mógł użyć tej części w innym aucie. Często mimo że część zostaje shakowana że można jej użyć to VIN zostaje w pamięci.

Barejka - Sob 26 Mar, 2011

http://allegro.pl/mazda-3...1481553170.html
http://allegro.pl/mazda-3...1488046399.html
swoja droga mozna zadzwonic o tak o
Dobry dobry, Panie sidla mnie pompa we mazdzie, widzialem pana aukcje czy moglby pan powiedziec po jakim przebiegu bylo auto zeby znow za miesiac nie zmieniac, tak wziac chuja podstepem, podejsc go ze zalezy na pompie, wiec poleci szukac licznika, ale tam pewnie licznik byle lektroniczny i pewnie chuya bedzie pamietal przebieg. Ale do tego pierdolnika mozna podjechac w 3 osoby jeden oglada pompe drugi zagaduje chama, a trzeci zwiedza teren :>