To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Wybory do Parlamentu 2011

Maciusiowy - Wto 04 Paź, 2011

Stf napisał/a:
wydaje mi się, że rozliczanie kogoś z komuchowania należy rozpocząć od własnego podwórka. coraz częściej okazuje się, że to nie z pochodzenia się nim jest, a z charakteru/mentalności obecnej.

+1

a tak w ogóle zupełnie niepolitycznie...to oglądając w tv jakiekolwiek spotkania z wyborcami zauważam jedną, zasadniczą niespójność - tam gdzie napieralski, tusk, palikot są otoczeni ludźmi - jarosław jest od nich odizolowany, ma swoich koksów do ochrony, lub siedzi na ławce (nie dotykając z resztą murawy stopami :] )...to nie jest okej...i ja nie chciałbym takiego premiera...

faldzip - Wto 04 Paź, 2011

AleX_R53 napisał/a:
Wielu komentatorow sceny politycznej oraz kilku jej uczestnikow nie zauwaza ze za rzadow PIS mielismy ostatnie lata rekordowo dlugiego rozwoju (a co, wrecz prosperity) na swiecie a teraz jak banka pekla to winne temu stanowi jest PO?

no ba! a kiepska sytuacja Grecji, Portugalii i USA to czyja wina? Wina Tuska! :]
M napisał/a:
A jeszcze przy okazji wyborów zobaczcie perełkę:
http://wpolityce.pl/wydar...wo-dwa-krzyzyki

Rozumiem, ze to po to, zebysmy mieli sie z czego posmiac? Jeszcze fajniejszy jest portal niezalezna.pl . Tam to jak Tusk pierdnie, albo wiatr mu fryz potarga, to jest to wystarczajacy dowod, ze Tusk jest winny katastrofie, a wybory byly sfalszowane.

http://www.isp.org.pl/upl...chwwyborach.pdf - jakos wybory 2006 od 2010 nie roznily sie zbytnio, ale to pewnie kolejny dowod, ze PO sfalszowala wybory :rotfl:

I zeby nie bylo, tez mnie wqrwia "nicnierobienie" PO, bo mogliby sporo, a cos im nie idzie, ale kurde to co mowi, robi PiS to juz jest tragedia.

Marek23, zgadzam sie, ze pytania dziennikarzy w stacjach kojarzonych z PO sa czesto z dupy i mnie wqrwiaja, ale z drugiej strony jakies wywiady z mediow z drugiej strony nie odstaja zbytnio. A odpowiedzi politykow sa rownie z dupy. Ale jak sie czasem trafi jakies sensowne pytanie, to fajnie byloby slyszec sensowna odpowiedz. Wywiadu Kaczynski - Lis nie widzialem, ale ostatnio widzialem jakas konferencje PiS i choc teraz zapomnialem czego dotyczyly pytania, to pierwsze bylo w stylu "jak sie podoba pomysl Tuska". No qrwa, przeciez wiadomo, ze pomysly Tuska z definicji sie nie podobaja PiSowi, wiec to pytanie mogliby sobie darowac. Ale juz kolejne bylo "a jaki Pan Prezes mialby pomysl w tej sytuacji?" (no qrwa se nie przypomne teraz o co dokladnie chodzilo) - ale w pamieci mi utkwilo tyle, ze przekaz byl jak zawsze - zero konkretow tylko, ze to wina zlego rzadu i Tuska i trzeba zmiany wladzy i bedzie lepiej. I choy, sie nie dowiedzielismy nic.

EmerytRs2 - Wto 04 Paź, 2011

obejrzyjcie sobie powtórkę z wczorajszego Lisa :D
Gaydek - Wto 04 Paź, 2011

GeKo napisał/a:
Gaydek napisał/a:
GeKo napisał/a:
znając lekarzy brał

"Znając Polaków brał" jak już...

Polacy dają, bo lekarze biorą.
Raz trafiłem takiego co nie bierze.

Wziął za raz po tym jak pielęgniarka wyszła z zaplecza.

Czy lekarze za mało zarabiają? Owszem ale prywatnie mogą sobie ładnie dorobić bez żadnego podatku na konsultacjach.

Polacy dają, Polacy biorą, ale... Nie wszyscy dają, nie wszyscy biorą.

Stf - Wto 04 Paź, 2011

wyobraźcie sobie jarka wychodzącego z otoczenia swojej ochrony i podchodzącego do grupy manifestujących kibiców i podejmującego jakikolwiek dialog...
was79 - Wto 04 Paź, 2011

EmerytRs2 napisał/a:
obejrzyjcie sobie powtórkę z wczorajszego Lisa :D

Generalnie przeważają głosy, że Lis sie zbłaźnił swoim nieprzygotowaniem.
Oglądałem i rzeczywiście zbyt stronniczo podszedł do tej rozmowy.

Stf - Wto 04 Paź, 2011

was79 napisał/a:

trochę nie rozumiem generalnie opinii lis kontra jarek. myślę, że cały czas następuje mocne pomylenie pojęć - TO NIE BYŁA DEBATA dwóch głównych pretendentów na premiera. lis wypadł słabo - to prawda, no ale co z tego! na niego nie będziemy głosować. celem było pokazanie twarzy jarka. ten w wielu miejscach potwierdził, że się już po prostu nie nadaje, Ci co tego nie widzą, pewnie już nigdy nie dostrzegą, nawet jak będą mieli zakładaną własną teczkę ;)

Greg - Wto 04 Paź, 2011

PiTT napisał/a:
zerwijmy z przeszłością, myślmy o przyszłości... ale dopiero jak wykończymy ostatniego komucha - takie hasło mi bardziej pasuje do PiSu

Ale nie da się myśleć o przyszłości gdy leży ona w rękach zdrajców. To chyba oczywiste. :)

Pol-Aqua:
- http://wiadomosci.dzienni...-narodowym.html
- http://cogito.salon24.pl/...a-3-zakonczenie

Gdzieś jeszcze o nich czytałem, powstali z niczego, podobno dostali kilka kontraktów rządowych bez przetargu no i teraz niektórzy są bogaci. :D Takich spółek jest więcej.

PS Nie agituję na PiS - nie głosuję na nich. Tak tylko piszę, bo jak ktoś się sprzeciwia PO to od razu go oplują i nawyzywają od moherów, bo nie jest trendi.

PPS Nie ważne kto gdzie pracuje, jeśli nie jest z SB to wolność Tomku... :)

PiTT - Wto 04 Paź, 2011

Greg napisał/a:
PiTT napisał/a:
zerwijmy z przeszłością, myślmy o przyszłości... ale dopiero jak wykończymy ostatniego komucha - takie hasło mi bardziej pasuje do PiSu

Ale nie da się myśleć o przyszłości gdy leży ona w rękach zdrajców. To chyba oczywiste. :)

otóż właśnie taki tok myślenia mają członkowie tej partii :)
to chyba nie będziesz miał problemu z oddaniem właściwego głosu ;D

Greg - Wto 04 Paź, 2011

Maciusiowy napisał/a:

a tak w ogóle zupełnie niepolitycznie...to oglądając w tv jakiekolwiek spotkania z wyborcami zauważam jedną, zasadniczą niespójność - tam gdzie napieralski, tusk, palikot są otoczeni ludźmi - jarosław jest od nich odizolowany, ma swoich koksów do ochrony, lub siedzi na ławce (nie dotykając z resztą murawy stopami :] )...to nie jest okej...i ja nie chciałbym takiego premiera...

Stf napisał/a:
wyobraźcie sobie jarka wychodzącego z otoczenia swojej ochrony i podchodzącego do grupy manifestujących kibiców i podejmującego jakikolwiek dialog...

Gdyby kaczor miał takich PRowców jak PO to dawno byłby prezydentem, premierem i marszałkiem w jednej osobie. :D

Panowie, to co widać w TV to są zwykłe zagrywki wizerunkowe, a nie pokazanie kto jaki jest. Oglądałem początek Lisa wczoraj i program zaczyna się od kilku scen z życia kaczora które nacechowują go na dzień dobry negatywnie. Jest niemodny i ludzie go dlatego opluwają. Bo tak go kreują. Pomijam jaki jest. To samo można by zrobić z Palikmiotem czy Tuskiem - zrobić z nich wariatów. Prosta sprawa. To się nazywa manipulacja, dlatego proponuję poglądy wysnuwac na podstawie analizy różnych, w tym skrajnych mediów. A nie papki. :hhe:

was79 - Wto 04 Paź, 2011

Stf napisał/a:
was79 napisał/a:

trochę nie rozumiem generalnie opinii lis kontra jarek. myślę, że cały czas następuje mocne pomylenie pojęć - TO NIE BYŁA DEBATA dwóch głównych pretendentów na premiera. lis wypadł słabo - to prawda, no ale co z tego! na niego nie będziemy głosować. celem było pokazanie twarzy jarka. ten w wielu miejscach potwierdził, że się już po prostu nie nadaje, Ci co tego nie widzą, pewnie już nigdy nie dostrzegą, nawet jak będą mieli zakładaną własną teczkę

Oceniałem Lisa, tylko wyłącznie jako dziennikarza. Dla mnie był zbyt stronniczy przy tej rozmowie i do tego nieprzygotowany (pomyłka kto skąd kandyduje). A co do szanownego JK i jego poglądów, to mam własne - negatywne - zdanie

Marek23 - Wto 04 Paź, 2011

Maciusiowy napisał/a:

Nie rozumiem jak takie szczegoly moga sie liczyc przy wyborze premiera. Nie bronie tu Kaczki,bron boze.
Stf napisał/a:

trochę nie rozumiem generalnie opinii lis kontra jarek. myślę, że cały czas następuje mocne pomylenie pojęć - TO NIE BYŁA DEBATA dwóch głównych pretendentów na premiera. lis wypadł słabo - to prawda, no ale co z tego! na niego nie będziemy głosować. celem było pokazanie twarzy jarka. ten w wielu miejscach potwierdził, że się już po prostu nie nadaje, Ci co tego nie widzą, pewnie już nigdy nie dostrzegą, nawet jak będą mieli zakładaną własną teczkę ;)

Niestety to byl Lis vs kaczor. Lis zaatakowal od razu, trudno zeby Kaczor sie zachowywal jak nigdy nic. A juz ostatnia akcja z odpytywaniem skad sa kandydatki PiS to wstyd i dramat. Nie dosc ,ze chcial Jarka jak w szkole upokorzyc, to sam wyszedl na idote, twierdzac,ze jakas tam Ilona jest z Bydgoszczy. Podobno jeden z najlepszych dziennikarzy, a zachowal sie jak szkolny osiol.
Greg napisał/a:
- http://wiadomosci.dzienni...-narodowym.html
- http://cogito.salon24.pl/...a-3-zakonczenie

Super :wall:

Greg - Wto 04 Paź, 2011

PiTT napisał/a:
Greg napisał/a:
PiTT napisał/a:

otóż właśnie taki tok myślenia mają członkowie tej partii :)
to chyba nie będziesz miał problemu z oddaniem właściwego głosu ;D

jak już napisałem, nie głosuję na PiS i proszę Cie PiTT nie wciskaj mi słów w usta. :) Nie jestem zwolennikiem tej partii, natomiast jestem w 100% za dekomunizacją. Pełną i bez wyjątków. Wali mnie to, że to PiS ma taki postulat, gdyby SLD go miało (to brzmi jak oksymoron :D ) to też byłbym za. To jest po prostu konieczne. Inaczej nie ważne kto wygra, to byli agenci i ruskie sprzedawczyki na każdym kroku będą nas okradać i mataczyć. Układy, układziki, kombinowanie, wasalstwo, polityczna kloaka. Jak ktoś, kto nie jest uczciwy może podejmować jakiekolwiek decyzje mające wpływ na miliony Polaków? Jak złodziej może decydować o mojej przyszłości?

Maciusiowy - Wto 04 Paź, 2011

Marek23 napisał/a:
Maciusiowy napisał/a:
a tak w ogóle zupełnie niepolitycznie...to oglądając w tv jakiekolwiek spotkania z wyborcami zauważam jedną, zasadniczą niespójność - tam gdzie napieralski, tusk, palikot są otoczeni ludźmi - jarosław jest od nich odizolowany, ma swoich koksów do ochrony, lub siedzi na ławce (nie dotykając z resztą murawy stopami )...to nie jest okej...i ja nie chciałbym takiego premiera...

Nie rozumiem jak takie szczegoly moga sie liczyc przy wyborze premiera. Nie bronie tu Kaczki,bron boze.

mogą, może nie jest to element decydujący, ale ważny - świadczy to bezpośrednio o danym człowieku - nie to, o czym mówi (bo z kartki przeczytać można wszystko), ale jak się zachowuje...a Jarek niestety ludzi unika, unika debat, bezpośrednich konfrontacji itd.

Marek23 - Wto 04 Paź, 2011

Maciusiowy napisał/a:

mogą, może nie jest to element decydujący, ale ważny - świadczy to bezpośrednio o danym człowieku - nie to, o czym mówi (bo z kartki przeczytać można wszystko), ale jak się zachowuje...a Jarek niestety ludzi unika, unika debat, bezpośrednich konfrontacji itd.

Ja widze to inaczej. To wszystko gra wizerunkiem,mniej lub bardziej i akurat takich rzeczy wogole nie mozna brac powaznie. Jak widzisz polityka z zona i dzieckiem,bardzo szczesliwi,itd. To skad wiesz,ze z BORem na wali koksu i nie jezdzi na dziwki? Troche to naiwne Maciusiowy.