Rasta, w kwestii flokowania ramy odezwę się do Ciebie
Nie widzę problemu więc zapraszam GeKo - Pon 18 Cze, 2012
kamil napisał/a:
Geko, pytanie do specjalisty. Kumpel miał wypadek na rowerze. Jego karbonowa rama pękła przy widełkach czy z technologicznego punktu widzenia to się naprawia ?
Tak, da się naprawić ale...
Jeśli ktoś miał nie malowany rower z widoczną strukturą carbonu to musi się pogodzić z tym że będzie widać ślad po naprawie.
Jeśli pomaluje ramę to śladu nie będzie.
Rasta ma rację, powinno się ramę wymienić. To z teorii Praktyka kilku moich znajomych co latają na ramkach po 3-4k Euro mówi że się naprawia Także jak coś, dam namiar do fachury co się tym zajmuje.
Ja osobiście dla siebie nie kupiłbym roweru z carbonu Choć jak to mój kumpel określił gdy raz spróbujesz nie chcesz nic innego, podobno się nie uginają podczas jazdy tak jak alu czy stalowe kamil - Pon 18 Cze, 2012 no mój kumpel zawodowo jeździ, więc jego rama jest właśnie za te 4 k Euro. Chce oddać żeby naprawić i sprzedać - oczywiście z informacją że była naprawiana. On już nową sobie upatrzył ...:)
Poproszę o namiar do osoby, która by się podjęła tego.rasta - Pon 18 Cze, 2012 No własnie to tak jak z naprawą deski po wystrzale AirBag. Naprawić się da ale jeśka wsadzać się nie powinno. GeKo - Pon 18 Cze, 2012 kamil, Może spróbować tutaj http://wit-composites.pl/ jeszcze jutro powinienem mieć jeszcze jeden namiar.kamil - Pon 18 Cze, 2012 Dziękuje i czekam na drugi kontakt !GeKo - Pon 02 Lip, 2012 wersja z gripem dla pilota
Greg - Pon 02 Lip, 2012 Z czego jest ten grip? On jest naklejony czy jakoś zatopiony?GeKo - Pon 02 Lip, 2012 wklejany, coś jak papier ścierny tyle że na gumowanym podkładzie.Shymek - Pon 02 Lip, 2012 Rozumiem ze teraz już masz czas zająć się znaczkami? Greg - Pon 02 Lip, 2012
GeKo napisał/a:
wklejany, coś jak papier ścierny tyle że na gumowanym podkładzie.
Cool.
Pytanie - potrzebuję mocowanie lekkiego aku. Prosta sprawa - takie coś z kawąłkiem dnia i najlepiej kawałkiem zachodzacym na górę żeby aku nie wypadł przy rolce.
Czy to jest do zrobienia? Jaki szmalec? GeKo - Pon 02 Lip, 2012 Shymek, czeka i leży, mam problem z gościem co pisze program do wygrzewania prepregu. Jebie się z tym już miesiąc przychodząć raz na 2 dni w tygodniu Nie mam już słów. Bo niby prosta sprawa, ale ja o programowaniu nie mam pojęcia a innych ludzi ogarniających takie rzeczy nie znam. Do tego grzałki muszę odpalać sekwnecyjnie z opóźnieniem, bo jak jebnę 3,5kw z miejsca to przygasa światło
Greg, konkretne wymiary, ale obstawiam że 150-170zł się powinno zamknąć. (wszystko zalezy jak sie uda pociąć węgiel żeby było jak najmniej odpadu) Mam samą pokrywkę std. aku z logiem VTSM - Pon 02 Lip, 2012 Może mogę pomóc z programowaniem jakoś?ŁukaszS3 - Pon 02 Lip, 2012
GeKo napisał/a:
wersja z gripem dla pilota
Hu.jowe...
GeKo - Pon 02 Lip, 2012 M, Ogarniasz sterowniki Omrona, sondy PT-100 ?
Tak to mniej więcej wygląda w szafie sterowniczej, burdel z kablami jeszcze jest, bo nie pokończone wszystko.