To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Ogłoszenia komercyjne - Carbon Tec

rasta - Pon 18 Cze, 2012

kamil napisał/a:
Rasta, w kwestii flokowania ramy odezwę się do Ciebie

Nie widzę problemu więc zapraszam :D

GeKo - Pon 18 Cze, 2012

kamil napisał/a:
Geko, pytanie do specjalisty. Kumpel miał wypadek na rowerze. Jego karbonowa rama pękła przy widełkach czy z technologicznego punktu widzenia to się naprawia ?

Tak, da się naprawić ale...

Jeśli ktoś miał nie malowany rower z widoczną strukturą carbonu to musi się pogodzić z tym że będzie widać ślad po naprawie.
Jeśli pomaluje ramę to śladu nie będzie.
Rasta ma rację, powinno się ramę wymienić. To z teorii :] Praktyka kilku moich znajomych co latają na ramkach po 3-4k Euro mówi że się naprawia :] Także jak coś, dam namiar do fachury co się tym zajmuje.
Ja osobiście dla siebie nie kupiłbym roweru z carbonu :] Choć jak to mój kumpel określił gdy raz spróbujesz nie chcesz nic innego, podobno się nie uginają podczas jazdy tak jak alu czy stalowe :wall: :rotfl:

kamil - Pon 18 Cze, 2012

no mój kumpel zawodowo jeździ, więc jego rama jest właśnie za te 4 k Euro. Chce oddać żeby naprawić i sprzedać - oczywiście z informacją że była naprawiana. On już nową sobie upatrzył ...:)

Poproszę o namiar do osoby, która by się podjęła tego.

rasta - Pon 18 Cze, 2012

No własnie to tak jak z naprawą deski po wystrzale AirBag. Naprawić się da ale jeśka wsadzać się nie powinno. :/
GeKo - Pon 18 Cze, 2012

kamil, Może spróbować tutaj http://wit-composites.pl/ jeszcze jutro powinienem mieć jeszcze jeden namiar.
kamil - Pon 18 Cze, 2012

Dziękuje i czekam na drugi kontakt !
GeKo - Pon 02 Lip, 2012

wersja z gripem dla pilota :)

Greg - Pon 02 Lip, 2012

Z czego jest ten grip? :) On jest naklejony czy jakoś zatopiony?
GeKo - Pon 02 Lip, 2012

wklejany, coś jak papier ścierny tyle że na gumowanym podkładzie.
Shymek - Pon 02 Lip, 2012

Rozumiem ze teraz już masz czas zająć się znaczkami? :jupi:
Greg - Pon 02 Lip, 2012

GeKo napisał/a:
wklejany, coś jak papier ścierny tyle że na gumowanym podkładzie.

Cool.

Pytanie - potrzebuję mocowanie lekkiego aku. Prosta sprawa - takie coś z kawąłkiem dnia i najlepiej kawałkiem zachodzacym na górę żeby aku nie wypadł przy rolce.

Czy to jest do zrobienia? :) Jaki szmalec? :D

GeKo - Pon 02 Lip, 2012

Shymek, czeka i leży, mam problem z gościem co pisze program do wygrzewania prepregu. Jebie się z tym już miesiąc przychodząć raz na 2 dni w tygodniu :wall: Nie mam już słów. Bo niby prosta sprawa, ale ja o programowaniu nie mam pojęcia a innych ludzi ogarniających takie rzeczy nie znam. Do tego grzałki muszę odpalać sekwnecyjnie z opóźnieniem, bo jak jebnę 3,5kw z miejsca to przygasa światło :D
Greg, konkretne wymiary, ale obstawiam że 150-170zł się powinno zamknąć. (wszystko zalezy jak sie uda pociąć węgiel żeby było jak najmniej odpadu) Mam samą pokrywkę std. aku z logiem VTS

M - Pon 02 Lip, 2012

Może mogę pomóc z programowaniem jakoś?
ŁukaszS3 - Pon 02 Lip, 2012

GeKo napisał/a:
wersja z gripem dla pilota :)

Hu.jowe...

:> :> :> xD xD xD

GeKo - Pon 02 Lip, 2012

M, Ogarniasz sterowniki Omrona, sondy PT-100 ?
Tak to mniej więcej wygląda w szafie sterowniczej, burdel z kablami jeszcze jest, bo nie pokończone wszystko.