czyli jednak jest nadzór Instytucji Finansowych nad B$?
Nie ma takiej możliwości...
SEC przekroczył uprawnienia?
Alex, bitcoina nie da się kontrolować, to jest technicznie niemożliwe.
Mogą tego chłopaczka ścigać za utworzenie piramidy finansowej i oszukanie ludzi.
O tym właśnie jest ten artykuł
Cytat:
Amerykańska Komisja Papierów Wartościowych i Giełd (SEC) oskarżyła 30-letniego mieszkańca Teksasu o stworzenie piramidy finansowej dla posiadaczy bitcoinów.
Trendon Shavers z McKinney w stanie Teksas przez rok, do września 2012 roku zgromadził 700 tys. bitcoinów od inwestorów przyciągniętych obietnicą 7 proc. zysku tygodniowo. Według średniego kursu wirtualnej waluty z tego okresu to ok. 4,6 mln USD w realnym pieniądzu. Okazało się, że jak w każdej piramidzie, Shavers płacił odsetki dotychczasowym inwestorom z pieniędzy uzyskanych od nowo pozyskanych. Nie omieszkał także wydać równowartość 147 tys. USD na własne potrzeby, m.in. hazard.
- Oszuści nie są poza zasięgiem SEC dzięki temu, że używają bitcoina czy innej wirtualnej waluty, aby naciągnąć inwestorów – powiedział Andrew Calamari, dyrektor nowojorskiego biura SEC.
To bardzo dobra informacja, tzn Państwo uznaje BTC jako prawdziwy sposób przechowywania pieniędzy skoro ściga tego człowieka i stawia mu zarzuty.siema - Śro 24 Lip, 2013 Wirtualna waluta generowana na zasadzie tzw. mining'u ma jeden bardzo ważny problem, o którym niewielu mówi- przestępcom dysponującym przejętymi/zawirusowanymi komputerami użytkowników internetu (tzw. bot net) bardzo łatwo jest wytworzyć (a w rozumieniu prawdziwej waluty- sfałszować) taki wirtualny pieniądz i wprowadzić go do obrotu jako pełnowartościową walutę. Takie idealne fałszerstwo na olbrzymią skalę.Anonymous - Śro 24 Lip, 2013 http://whenyouliveinwarszawa.tumblr.com/
kamil - Śro 24 Lip, 2013 Vlodarsky - Śro 24 Lip, 2013 Mój stary od urodzenia był szejkiem to i ja jestem... wszystko na tacy
(zaznaczam swoją obecność - nie czytam nic w pimpie ale ten temat i humor sprawdzam codziennie )PiTT - Czw 25 Lip, 2013
poradnik dla Swietochlowic czy cos - jak zrobic aplikacje mobilna anjas - Czw 25 Lip, 2013 lepiej nic nie robić niż robić gówno,
nie Bączek? Jakarti - Czw 25 Lip, 2013 * nie dotyczy osób przebywających w toalecieVlodarsky - Czw 25 Lip, 2013 PiTT, jak Piasek Piasecki może śpiewać kolędy w kościele to ja mogę mieć mojego ulubionego pedała w avatarze dzik - Pią 26 Lip, 2013
M napisał/a:
Alex, bitcoina nie da się kontrolować, to jest technicznie niemożliwe.