w Polsce nie ma prawicy z prawdziwego zdarzenia moim zdaniem, lata komuny i propaganda PRLu skutecznie wypaczyła pojęcie prawicy. teraz prawica kojarzy się tak jak andrzejowi z NOP, faszystami, bojówkami LPR itp.
nie, mnie się tak nie kojarzy prawica i nie wiem dlaczego tak piszesz. Dla mnie partiami prawicowymi są PO, PIS, Korwin... Są różne odcienie prawicy.
Ale bzdurą jest pisanie, że PIS nie jest prawicową partią... dodatkowo oceniasz, że ktoś kto tak pisze nie zna się na polityce.
Oczywiście możesz mieć własne zdanie ale nie zmuszaj wszystkich dookoła, żeby się z nim zgadzali, bo działasz tak jak lewak Jarosław. Jeśli ktoś się nie zgadza z Twoim zdaniem to znaczy, że nie orientuje się w polityce... Dla mnie żenada.
napisałem "moim zdaniem" więc mam prawo pisać co mi się podoba, bo to tylko moje zdanie i możesz się nie zgadzać. ja ci napiszę czemu tak uważam i będziesz mógł napisać czemu wg ciebie nie mam racji. otóż moim zdaniem PIS to partia popierająca lewicową ideologię. Ciągły nacisk na bezpieczeństwo (dużo policji, wszędzie kontrole), idea pańswta "równego" cokolwiek to nie oznacza, bezkrytyczne podejście do zadłużania z kasy uinijnej, pompowanie kasy w ZUS, podnoszenie świadczeń socjalnych, wzrost wydatków publicznycn na reformę zdrowia (jaką k.wa reformę?) i wiele wiele innych. to wszystko można znaleźć w programie.KonradMK - Śro 15 Gru, 2010 wait...
napisałeś że PO jest partią prawicową? A co wg ciebie oznacza "prawica" bo chyba od tego powinniśmy zacząć?
Twoim zdaniem może być inaczej i masz do tego prawo, ale nie wymagaj tego, żeby inni, niezależnie od rzeczywistsci, mieli zdanie takie jak Ty... bo inaczej nazwiesz ich ignorantami.KonradMK - Śro 15 Gru, 2010 ja ci prezentuję źródło o znaczeniu pierwotnym a ty mi serwujesz wtórne. Sam chyba widzisz jaki bezsens i chaos panuje. Definicja jest definicją i to że ktoś nazywa gówno lodami to jego sprawa jeśli mu smakuje.
poza tym tam jest napisane, że te partie tak się same określiły. to ty operujesz pojęciami oderwanymi od rzeczywistości.Janusz - Śro 15 Gru, 2010
KonradMK napisał/a:
poza tym tam jest napisane, że te partie tak się same określiły
no to kto ma wiedzieć, jakimi partiami one są, skoro nie one same?? chyba to ich zdanie się liczy w tej kwesti najbardziej.KonradMK - Śro 15 Gru, 2010
Janusz napisał/a:
KonradMK napisał/a:
poza tym tam jest napisane, że te partie tak się same określiły
no to kto ma wiedzieć, jakimi partiami one są, skoro nie one same?? chyba to ich zdanie się liczy w tej kwesti najbardziej.
w państwie totalitarnym owszem, ale zawsze sadziłem że liczy się opinia wyborców. czyli jak ci powiedzą "jesteśmy dobrzy, głosuj na nas a będziesz bogaty i zdrowy" to zagłosujesz, bo tak powiedzieli?M - Śro 15 Gru, 2010 Dobry flame KonradMK - Śro 15 Gru, 2010 nie rozumiem bezkrytycznego podejścia do partii politycznych. jak na razie to utrzymuję ich również ja więc mam prawo po nich jechać jak po burej suce.Vlodarsky - Śro 15 Gru, 2010
KonradMK napisał/a:
jak na razie to utrzymuję ich również ja więc mam prawo po nich jechać jak po burej suce.
szef w robocie na wejściu mówi do Ciebie "cześć suko" ? fajnie macie w tych korporacjach
(dobrze rozumiem ? no bo firma Cię utrzymuje )Jakarti - Śro 15 Gru, 2010
Vlodarsky napisał/a:
szef w robocie na wejściu mówi do Ciebie "cześć suko" ? fajnie macie w tych korporacjach
(dobrze rozumiem ? no bo firma Cię utrzymuje )
nasz czasem tak mowi, glownie do Pitta KonradMK - Śro 15 Gru, 2010
Vlodarsky napisał/a:
KonradMK napisał/a:
jak na razie to utrzymuję ich również ja więc mam prawo po nich jechać jak po burej suce.
no tak, tyle że ja dla firmy zarabiam dolary a te chuye (politycy) dla mnie nic nie robią.KonradMK - Śro 15 Gru, 2010
Jakarti napisał/a:
Vlodarsky napisał/a:
nasz czasem tak mowi, glownie do Pitta
Janusz - Śro 15 Gru, 2010
KonradMK napisał/a:
w państwie totalitarnym owszem, ale zawsze sadziłem że liczy się opinia wyborców. czyli jak ci powiedzą "jesteśmy dobrzy, głosuj na nas a będziesz bogaty i zdrowy" to zagłosujesz, bo tak powiedzieli?
a jak mówią ze nazywają sie Prawo i Sprawiedliwość, to mam im nie wierzyc i wymyślić własna nazwę ??
ziom bez takich debilnych porównań, co innego obietnice, a co innego określenie ugrupowania.KonradMK - Śro 15 Gru, 2010
Janusz napisał/a:
KonradMK napisał/a:
w państwie totalitarnym owszem, ale zawsze sadziłem że liczy się opinia wyborców. czyli jak ci powiedzą "jesteśmy dobrzy, głosuj na nas a będziesz bogaty i zdrowy" to zagłosujesz, bo tak powiedzieli?
a jak mówią ze nazywają sie Prawo i Sprawiedliwość, to mam im nie wierzyc i wymyślić własna nazwę ??
ziom bez takich debilnych porównań, co innego obietnice, a co innego określenie ugrupowania.
nie, bo jeśli partia nazywa siebie prawicową a ma lewicowe idee to chyba sam to rozumiesz, czy trzeba ci to napisać w gazecie?KonradMK - Śro 15 Gru, 2010 Będzie flame jak chuy, bo nie kumaci jesteście