To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Hamulce

roj - Czw 14 Mar, 2013

no to muszą być o połowę lepsze jak są o połowę droższe :D
Anonymous - Czw 14 Mar, 2013

logiczne :D
karoluPL - Czw 14 Mar, 2013

z doświadczenia, to u nas w firmie tarcze ate z dupowozów typu a6/a8 wracają na reklamacje( około jedna na miesiąc ). średnio po 10-20 tyś przelotu potrafią się pogiąć.
kiedyś zupełnie nie było takich problemów, a ate były prawie, ze wyznacznikiem dobrych tarczy, ale jakość zupełnie się popsuła.
ze swojej strony mogę polecić boscha, do dupowozu jak najbardziej na tak.
dużo flotowych aut ( głownie focusy/mondeo/avensis/caddy/passat + crafter/sprinter) robimy u nas na hamulcach boscha i nie ma od bardzo długiego okresu ani jednej reklamacji.

roj - Czw 14 Mar, 2013

karoluPL napisał/a:
z dupowozów typu a6/a8

a jak w lżejszych furach?
ja miałem rovera 200 (145KM) i żadnego problemu.
jak kupiłem do clio klocki CL to czytając opinię o tym jak rżną tarcze zaryzykowałem znowu ate. klocki iskrzyły, piszczały, pyliły, tarcze bez zarzutu. Potem używane ds2500 również dojechane na tych samych tarczach. Teraz klocki ate. Tarcze mają ładnie ponad 10k przebiegu, jakieś tam upalania za sobą i nie ma problemu.

niestety porównania z innymi tarczami nie mam.

Kamill - Czw 14 Mar, 2013

rabarbar napisał/a:
no własnie tanie sa-199 zł,a to do dupowozu

Sprawdz po ile masz TRW, ja do ibizy założyłem takie ze 20tys temu i na razie żadnych problemów, a na komplecie były +- 150zł tańsze niż ATE.

Kenet - Pią 15 Mar, 2013

Na oczy nie widziałem mintexa :]

Ja nakoorwiam na Speedmaxach nacinanych i są przemistrze :jupi:

W Fuzji tarcze i klocki trw - robią robotę, hebel kosa ;D

roj - Pią 15 Mar, 2013

Kenet napisał/a:
Na oczy nie widziałem mintexa

może to nie Kenet a Zefir.. i nie mintexa a mintaja.. i nie reklamował a mówił, żeby jednak brać karpia.. o_O

karoluPL - Pią 15 Mar, 2013

roj napisał/a:

w małych autach mało kto u nas zakładał ats'y chociażby ze względu na cenę, więc to są wyjątki nie tworzące reguły.
Ale boli to, ze kiedyś ats był pewniakiem(ba, mój ojciec innych tarcz nie kupował nawet do swojego auta), a teraz ich jakość jest niezbyt zadowalająca, bo to raczej nie jest normalne, zeby tarcza w przeciągu 10 max 20tyś ( tak jak mówiłem auto ważące na pewno powyżej 1600kg) się pogięła do takiego bicia, ze strach ze 120 dohamować w zwykłym aucie do jazdy na co dzień.

Ja u siebie ostatnio zakładałem do karbo lorę tarcze zimermanna gładkie, cena wlaściwie taka sama jak ats'ów i polecam, nic się z nimi nie dzieje, połowa grzebanych sportów z kielc na takich jeździ i nikt nie narzeka :faja:

kamil - Pią 15 Mar, 2013

ATE i TRW
zefir - Pią 15 Mar, 2013

Rabi sprawdz TRW jak CI zalezy na hajsie :)
zadnych mintajow, pigmejów ani samurajów nie bierz :faja:

Chloru - Pią 15 Mar, 2013

Teraz mam ATE + jeloł stuffy i robi robote. Od jakiś~20 kkm się nie pogięła w Xsarze (1200 kg). Wcześniej były TRW (to chyba w ogóle był OEM) i też było spoko, miałem je z OMP R&S.
was79 - Pią 15 Mar, 2013

Oryginały w sporcie III to też chyba trw? Przynajmniej klocki są tej firmy
karoluPL - Pią 15 Mar, 2013

was79 napisał/a:
Oryginały w sporcie III to też chyba trw?

z tego co wiem, to tak, trw były na pierwszym montażu

roj - Pią 15 Mar, 2013

karoluPL napisał/a:
roj napisał/a:

w małych autach mało kto u nas zakładał ats'y chociażby ze względu na cenę, więc to są wyjątki nie tworzące reguły.
Ale boli to, ze kiedyś ats był pewniakiem(ba, mój ojciec innych tarcz nie kupował nawet do swojego auta), a teraz ich jakość jest niezbyt zadowalająca, bo to raczej nie jest normalne, zeby tarcza w przeciągu 10 max 20tyś ( tak jak mówiłem auto ważące na pewno powyżej 1600kg) się pogięła do takiego bicia, ze strach ze 120 dohamować w zwykłym aucie do jazdy na co dzień.

Ja u siebie ostatnio zakładałem do karbo lorę tarcze zimermanna gładkie, cena wlaściwie taka sama jak ats'ów i polecam, nic się z nimi nie dzieje, połowa grzebanych sportów z kielc na takich jeździ i nikt nie narzeka :faja:

ats dtc?
ale tu o tarczach hamulcowych póki co :D

Kenet - Pią 15 Mar, 2013

ATS DTC tak polecam ;D