To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Hamulce

jarek-malopolska - Pon 01 Kwi, 2013

sprzedany.. :'(
krzysiek_ - Pon 01 Kwi, 2013

:faja: x2
luki - Pon 01 Kwi, 2013

krzysiek_ napisał/a:
x2

ty sie tak nie ciesz bo gdyby nie ja to byś go nie miał :rotfl: :rotfl:

Vlodarsky - Wto 02 Kwi, 2013

Wydaje mi się, że OBP montuje się odwrotnie niż głoszą to napisy IN i OUT :faja:
Chyba bym wziął RRS z dwojga złego.

Janusz - Wto 02 Kwi, 2013

ja z kolei byłbym skłonny wymienić swojego profi jedno obwodowego ap z wajchą na cokolwiek dwuobwodowego z pokrętłem :)

mam taki o http://www.rallyshop.pl/i...racing-dzwignia

Mrozu - Wto 02 Kwi, 2013

ile cenisz ;D
Janusz - Wto 02 Kwi, 2013

tyle ile zapłacisz za dwuobwodowego z pokrętłem :rotfl:
Mrozu - Wto 02 Kwi, 2013

biorę :rotfl:
karoluPL - Wto 09 Kwi, 2013

pytanie mam, jakie klocki na tył do szrota ?
jeździłem na pagidach czarnych, skończyły się w moment, a ogólnie i tak ten tył za bardzo nie hamował w porównaniu do CL z przodu.
Nadaje się cokolwiek do użytkowania torowego nie licząc CL (bo na tył praktycznie kosztują tyle samo co na przód, a już drugi raz nie przeżyje tej ceny :lol2: )

ma ktoś coś wypróbowane ?

roj - Wto 09 Kwi, 2013

karoluPL napisał/a:
skończyły się w moment,

może masz jakoś źle rozkład sił hamowania ustawiony o_O
albo abs wyłączony przez wyjęcie bezpiecznika :D

karoluPL - Wto 09 Kwi, 2013

roj, o to sie nie martw, rozkład jest jaki jest i tam nic nie jest pomieszane.
a jak abs wyłączam, to magicznym pstryczkiem elektryczkiem ucinającym sygnał od czujnika abs, więc według tego co żabojady i angole piszą, to powinien być rozkład P/T - 70/30 ( i rzeczywiście jest o wiele lepiej niż po wypięciu bezpiecznika, mniej hardkorowo xD )

A pagid czarny ogólnie był mega miękkim klockiem (niby nie hamował najgorzej, ale zawsze może być lepiej), zjadło go dużo w przeciągu sezonu + akurat tarcze tylnie mam do wymiany, to nie założę już używanych klocków, tylko wjadę z całym zestawem.

roj - Wto 09 Kwi, 2013

to może zaryzykuj zwykłe klocki i tarcze i zobacz ile wytrzymają i jak będą się sprawdzać?
(akurat wiem dokładnie za ile można je mieć więc w razie czego pisz pw to porównasz)

Rasputin - Wto 09 Kwi, 2013

Karolu jako ekspert posiadający i upalający Clio prawie 4 lata doradze ci byś na tył wrzucil cokolwiek bo tyl i tak nie hamuje prawie :] A przy CL z przodu na nawet nie prawie tylko na 100%.
Karwa czas odpalic Cliacza bo zima nas opuszcza :jupi:

Muzykant - Śro 10 Kwi, 2013

rozrzadu nie wymieniles, kolo dalej stuka, nie kalecz go bardziej :devil:
Rasputin - Śro 10 Kwi, 2013

Spoko,spoko od października zrobiłem Clio 0km,słownie zero km :faja:
Akumulator stoi w ciepełku,fura zakonserwowana na zime. W maju odzywam sie po brakujacę klocki bo moja dziweczyna zacznie go uzywac jako dupowozu :/
Gdyby nie pieprzone kółko, to z rozrządem mógłbym jeszcze poczekac z 15tys km :faja: