To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Dyskusje gospodarczo/polityczno/obyczajowe

dzik - Sob 10 Sie, 2013

M napisał/a:
właśnie stoimy przed Toruniem na a1 w 6km korku przed bramkami, pierdole takie autostrady. Chuj tuskowi w dupę...

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

ps - Sob 10 Sie, 2013

w Szwajcarii przed tunelami to samo. We Francji dzis bylo w sumie 600km korkow.
J.bac wakacje :)

anjas - Sob 10 Sie, 2013

Alez ten Tusk ma zły wpływ na Europę :rotfl:
M - Sob 10 Sie, 2013

Nie miałem czasu zeby napisac.
Wiec tak, otóż autostrada a1 jest sama w sobie piekna do podrozowania tylko jest jedno ale,
brakujacy odcinek pomiedzy toruniem a wloclawkiem puszczony jest jednym pasem drogi ktorej w polowie sa swiatla ktore nie sluza niczemu (z boku tych swiatel sa jakies drogi w pole lub las xD ) jak tylko wygenerowanie 30kilometrowego korka wzdluz budowanego odcinka autostrady na ktorej budowie rosna chwasty - to mialo byc gotowe na euro. Ten odcinek od bramek w toruniu jedzie sie jakies 3 godziny ( 30km) dzieki czemu jechalismy 480km niemalze jakies 10godzin z czego 80% to jazda autostrada co czyni jazde tym odcinkiem sztuka dla sztuki. Mozna sie troszke wkurwic jadac z dwojka malych dzieci.
I prosze mi tu nie pierdolic ze to normalne, to nie jest normalne, ze zacytuje klasyka "to jest kurwa skandal". Szkoda naszych pieniedzy z podatkow, az zal sie robii.
Dla porównania siodemką jechałem 4h, dzisiaj realnie 5,5h bym jechal ale przeciez mamy piekna autostrade wiec czemu sie nia nie przejechać.

PiTT - Sob 10 Sie, 2013

ja jechalem nad morze droga 7 przez jakies 4,5 godz.
wracalem A1 do A2 i tez nieco sie zdziwilem jak nagle konczy sie A1 i robi niezly syf organizacyjny, oczywiscie navi widzi dalsza autostrade... :D
myslalem ze bedzie tak szybciej, ale zdecydowanie nie warto leciec pod Lodz do A2, lepiej w Toruniu odbic i smignac na Plonsk
co fakt to fakt, np A2 do Poznania, super sie smiga, ale oplaty sa jakos bezsensownie rozdzielone bo wychodz na to ze dopiero przed samym poznaniem masz 2 x 15zl + 10zl.
wspolczuc tylko tym co maja blisko a chca smignac ten kawalek przez A2 :)

M - Sob 10 Sie, 2013

Wiesz, to jest tragikomiczne stoisz w kosmicznym korku wzdluz budowanej a1 a tam na gorkach ze zwirem rosna chwasty jak choinki.

PiTT - Sob 10 Sie, 2013

dopoki nie bedzie pelnej odpowiedzialnosci osob ktore stoja za tymi przetargami / wykonaniem to nic sie nie zmieni
w chinach taka lajza ktora dala dupy z projektem pewnie juz by dyndala :)
moze tak drastycznie to nie powinno byc, ale zabezpieczenie calym swoim majatkiem by skutecznie wyeliminowalo pokuse zrobienia walka przy budowie
abstrakcyjne byly wypowiedzi ostatnio ze przeciez to ze nie wyrobili sie w terminie to normalne, dlatego sa aneksy do umow... no koorwa fa! :D

dzik - Nie 11 Sie, 2013

anjas napisał/a:
Alez ten Tusk ma zły wpływ na Europę :rotfl:

Zasięg jego działań z pewnością jest większy, więc pewnie cały świat będzie śledił wybory parlamentarne u nas :rotfl:

Ja jechałem tydzień wcześniej 7-ką, było gładko, dawno nią nie jechałem i byłem w szoku ile S-ek przybyło, szkoda że następne odcniki dopiero za lat kilka.

M - Nie 11 Sie, 2013

Tylko nie o siódemce tu mowa a o a1,
samą siódemką bryknąłem w 4h, tu było dobrze.

dzik - Nie 11 Sie, 2013

Ja posłuchałem radia że warszafka kisi ogóry na zjazdach z A1 i pojechałem 7.

M w którym kraju autostrady się nie korkują w wakacje?

Anonymous - Nie 11 Sie, 2013

Ona chyba daje dupy Tuskowi ze nadal sie trzyma na stołku
http://eurosport.onet.pl/...eudolnosc/yvdwb

kamil - Nie 11 Sie, 2013

brakujące 70 km na A1 to powinien być jeden z priorytetów dla GDKiA. Nie kumam dlaczego nadal są tak idiotyczne przepisy dot. przetargów i realizacji. Aneksy do aneksów umów z wykonawcami :)
Anonymous - Nie 11 Sie, 2013

Wczoraj gonilem 7 do Gdyni na wesele i tak samo zamordowana. Przed Elblagiem masakra i 2 taki na wysokości nowego dworu. Gdynia centrum to samo.
M - Nie 11 Sie, 2013

dzik napisał/a:
M w którym kraju autostrady się nie korkują w wakacje?

Więc tak:

po pierwsze wszystkie kraje ktore maja winiety.
Czechy, Słowacja, Austria, Słowenia, Bulgaria Rumunia.

po drugie, nawet przy ruchu bramkowym nie widzialem takiego burdelu i dziczy jak na A1.
W Chorwacji i Serbii są bramki. A dlaczego nie ma korkow?
Może dlatego że było kilkanaście bramek, samoobsługa (karty) kolejki do bramek byly co najwyzej na 2 minuty.
Nigdzie oprócz Rumunii nie widzialem takich scen jak wczoraj na tym łączniku.

PiTT - Nie 11 Sie, 2013

podsumowujac, jazda po naszym kraju jest tak zalosna ze az szkoda czasu na narzekanie...
;)