Ja w przyszlym roku chyba sie zglosze do Ciebie kosmitku
windserfing mi pasowal i chcialbym znowu sprobowac a potem sobie pojade gdzies na kanary i tam bede szkifowal forme
organiujecie wyjazdy/ szkolenia tylko w pl?
Jeździłem trochę na wind ( jakieś 4 lata ) a teraz przesiadłem się na Kite od 3 sezonów i bardziej mnie się podoba. Początek ciut trudniejszy niż na desce ale jak już zrobisz pierwsze kroki to już dużo łatwiej niż na desce bo robienie zwrotów na małej desce w ślizgu, i stary z wody gdzie nie masz gruntu już do najłatwiejszych nie należą.
Co do biegania to lecę w październiku pierwszy półmaraton. Niemy - Czw 10 Wrz, 2015
kosmita napisał/a:
Niemy dla kogo robicie skrzydła ?
robimy całe zestawy, 4 skrzydła, 2 maszty, fuselage, niestety nie mogę zdradzić dla kogo, obowiązuje mnie tajemnica.Jakarti - Czw 10 Wrz, 2015
bob.dsk napisał/a:
Jeździłem trochę na wind ( jakieś 4 lata ) a teraz przesiadłem się na Kite od 3 sezonów
ja plywalbym raczej w hiszpanii wiec moge wpadac do wody caly dzien
uczylem sie tego w grecji przy bardzo duzym wietrze i falach wiec jakbym dostał ludzkie warunki to mi bedzie to sprawiac mase frajdy, a ew. kosmitek mnie douczy przed większym wyjazdem za granice
naczytałem się o kite i tych linkach ucinajaych łeb ze odeszla mi ochota kosmita - Czw 10 Wrz, 2015
bob.dsk napisał/a:
Początek ciut trudniejszy niż na desce ale jak już zrobisz pierwsze kroki to już dużo łatwiej niż na desce bo robienie zwrotów na małej desce w ślizgu, i stary z wody gdzie nie masz gruntu już do najłatwiejszych nie należą.
Na kajcie wszystko jest proste Co do windsurfingu, to start z wody to raczej podstawa od pewnego momentu.
Niemy napisał/a:
robimy całe zestawy, 4 skrzydła, 2 maszty, fuselage, niestety nie mogę zdradzić dla kogo, obowiązuje mnie tajemnica.
Spoko, robicie je dla polskiego producenta, tak ? Jak tak, to chyba nie trudno zgadnąć, bo z tego co wiem w tej chwili chyba tylko jeden ma foil'e w ofercie, a drugi ma je wprowadzić do swojej oferty
Jakarti napisał/a:
naczytałem się o kite i tych linkach ucinajaych łeb ze odeszla mi ochota
Nie jest tak źle ale na pewno jest mniej bezpieczny niż windsurfing. No i niestety kite z racji tego, że można się go szybko nauczyć przyciąga sporo głąbów, którzy stwarzają zagrożenie na wodzie.Niemy - Pią 11 Wrz, 2015
kosmita napisał/a:
Niemy napisał/a:
robimy całe zestawy, 4 skrzydła, 2 maszty, fuselage, niestety nie mogę zdradzić dla kogo, obowiązuje mnie tajemnica.
Spoko, robicie je dla polskiego producenta, tak ? Jak tak, to chyba nie trudno zgadnąć, bo z tego co wiem w tej chwili chyba tylko jeden ma foil'e w ofercie, a drugi ma je wprowadzić do swojej oferty
Nie, dla francuskiego, a Nobile chciało, żebyśmy dla nich produkowali, z tym, że nie wiem który to jest z tych dwóch wymienionych Vlodarsky - Pią 11 Wrz, 2015 W sumie nie ma się czym chwalić bo to 3 minuty gorzej od życiówki, ale fakt, że biegłem i ukończyłem. Półmaraton Błonie im. Kusocińskiego w 1:36:xx
https://www.endomondo.com...kouts/597814289Marek23 - Pią 11 Wrz, 2015 Fajny czas Vlodi, ja to se biegam po parę kilometrów interwałowo. Niestety kolana wytrzaskane i szkoda trochę zdrowia mi. Zawsze podziwiałem ludzi, którzy chociaż poniżej tych 4 godz zrobili maraton. Choć sam nie jestem fanem takich dystansów, to szacun, serio.Vlodarsky - Pią 11 Wrz, 2015 Ciężko mi w tym roku znaleźć czas na treningi dlatego ten czas kosztował mnie chorobę... ale może w niedzielę pobiegnę treningowo półmaraton tarczyn.bizon - Pią 11 Wrz, 2015 Koleżanka ukończyła teraz Spartan Race Tatranska Lomnica Beast.
Wyszło jej 31 km i prawie 7h biegu z przeszkodami.
Tu poglądowy filmik:
Nęci mnie ten temat kosmita - Pią 11 Wrz, 2015
Niemy napisał/a:
Nie, dla francuskiego, a Nobile chciało, żebyśmy dla nich produkowali, z tym, że nie wiem który to jest z tych dwóch wymienionych
Kojarzyło mi się, że to dla jakiejś polskiej firmy robicie. Francuskich marek kite jest jak psów, więc nie drążę tematu
Z polskich marek to foil'a ma SU-2, a Nobile słyszałem, że się przymierza do wprowadzenia.Vlodarsky - Wto 22 Wrz, 2015 Kto w niedzielę chce ze mną wypluć płuca na Warszawskim ? ostatni raz meta na narodowym !!!Cartoon - Pią 25 Wrz, 2015 Ktoś zainteresowany? Wpisowe 15pln
http://mastersdojo.pl/o-n...-2015-komunikatbizon - Pią 25 Wrz, 2015 Z tym "aktualna forma nie ma znaczenia" to trochę naciągają Kamill - Pią 25 Wrz, 2015 Ja mam jeszcze zakwasy po gokartach, więc tym razem nie dam rady.Cartoon - Pią 25 Wrz, 2015
bizon napisał/a:
Z tym "aktualna forma nie ma znaczenia" to trochę naciągają
Chcą zachęcić nietrenujących
Organizuje to mój znajomy z poprzedniej pracy, więc postanowiłem wesprzeć inicjatywę - taki ostatni trening przed runmageddonem