To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Hamulce

Anonymous - Czw 27 Cze, 2013

Hondziarze pomocy-mam w cifie hamulce 262mm z ee9,kupiłem klocki CL pod ten hamulec i dupa ,okazało sie ze nie pasuje,jest mniejszy i ma inny kształt.Czy tam były rozne klocki,i od czego to zalezy ?
M - Pią 28 Cze, 2013

To juz Bonczek musi sie wypowiedziec, jak sa mniejsze i nie pasuja moze to klocki do 240mm?
Gorliś - Pią 28 Cze, 2013

Z ksztaltu to one sa raczej podobne, tylko rozmiarem sie roznia:

Przy czym moje info jak zwykle dotyczy glownie 5gena, pozniej zweryfikuje czy w 4 pasuja te same.

Cartoon - Pią 28 Cze, 2013

Pytanie, od czego masz zaciski ;) u mnie jest teraz mix taki z przodu, że tarcze mam z concerto 262mm a zaciski i klocki z preludy pod 282mm.

Może masz coś podobnego wymodzone i dlatego klocki z 262 nie pasują

Anonymous - Pią 28 Cze, 2013

tak to wyglada

Anonymous - Pią 28 Cze, 2013

zagadka rozwiązana-zaciski są z crx del sol vti
budzik - Wto 16 Lip, 2013

Potrzebna pilna pomoc - ma ktoś wiedzę jaka jest długość SZTYWNEGO przewodu hamulcowego w Peugeocie 106 1.1 bez ABS, który idzie do lewego tylnego koła?
Sibu - Wto 16 Lip, 2013

106 Ph1 czy Ph2 ? Długość przewodu od pompy czy od połowy samochodu (złączki) ?

ph2
Sztywny, który idzie od pompy do elastycznego na belce - chyba, że on też się na dwie częsci dzieli? Cieknie i to srogo na wysokości filtra paliwa i nie jest to paliwo...
Aż tak dokładnie jeszcze nie patrzyłem :/

Sibu - Wto 16 Lip, 2013

Dzieli się na 2 części. Według ServiceBox ten przewód (od złączki do przewodu elastycznego) ma długość 2150 mm. Ogólnie bez opuszczania zbiornika paliwa pewnie nic dokładnie nie zobaczysz. Może to też być też przewód idący do prawego koła, bo oba idą w tym samym miejscu. Dopiero przy belce się rozchodzą na dwie strony.

:wall:
A możesz podać całkowite długości przewodów sztywnych od pompy do elastycznego dla lewej i prawej strony?
I jaki gwint(jeżeli też jest taka opcja)?

Sibu - Śro 17 Lip, 2013

Gwinty standardowe M10. Trzeba uważać dobierając końcówki do środkowej sekcji bo lewy przewód ma inną końcówkę niż prawy (złączki są odwrotnie).

Najlepiej, chyba, byłoby wrzucić jeden cały przewód od pompy.

budzik - Śro 17 Lip, 2013

Dzięki wielkie :)
Anonymous - Śro 24 Lip, 2013

Ma ktoś wpięty hydrauliczny ręczny w seryjny system hamulcowy ? Chciałbym zostawic abs i w razie czego go sobie odłączać
Anonymous - Śro 24 Lip, 2013

o kurwa wrócił na całego