To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

Rasputin - Czw 23 Maj, 2013

siema napisał/a:
Średnią mam 11.7l/100km. Jakieś 12.5l/100km w mieście z 10l/100km w trasie.

Zlituj się Boże nad kolega Siemaszko, toż to szatan nie kierowca!!! Mam 4 lata Clio i nigdy w Wawie nie przekroczyłem 10l!!!! Karwa raz miałem chyba 12 ale to po całym dniu upalania w Radomiu. Of course po mieście jeżdżę przepisowo. Aktualnie przy emeryckim toczeniu miałem 7,8 ale oddałem fure dziewczynie więc pewnie będzie troche więcej - lubi przycisnąć.
Aha, dla wszystkich pieniaczy średnią mam liczoną z 7tys km po mieście więc jest z czego weryfikować.

kaco_d - Czw 23 Maj, 2013

Rasputin napisał/a:
siema napisał/a:
Średnią mam 11.7l/100km. Jakieś 12.5l/100km w mieście z 10l/100km w trasie.

Zlituj się Boże nad kolega Siemaszko, toż to szatan nie kierowca!!! Mam 4 lata Clio i nigdy w Wawie nie przekroczyłem 10l!!!! Karwa raz miałem chyba 12 ale to po całym dniu upalania w Radomiu. Of course po mieście jeżdżę przepisowo. Aktualnie przy emeryckim toczeniu miałem 7,8 ale oddałem fure dziewczynie więc pewnie będzie troche więcej - lubi przycisnąć.
Aha, dla wszystkich pieniaczy średnią mam liczoną z 7tys km po mieście więc jest z czego weryfikować.

8 litra po mieście to miód malina :)

sorry za drążenie tematu ale staram się wybrać najlepszą opcję do jeżdzenia, wiadomo że większość czasu to miasto ale trasa też się liczy i jak przy 4tys obr mam mieć 120km/h to sie chlastam

Oczywiście te 8l przy lajtowej jeździe. Bez sprintów z pod świateł itp. Na trasie do 100km/h spali 6,5 :faja: Tyle mi spalił jak jechałem do Bułgarii. Ale to wszystko jest przy spokojnej jeździe. Jak depniesz to pewnie skopci tyle ile wlejesz.
Anonymous - Czw 23 Maj, 2013

kaco_d, jest tylko dwóch gosci na swięcie którym clio pali ponizej 10 w miescie,mi sie nigdy nie udało osiągnąć tego wyniku.
Nieśmiało chciałem zaproponowac-moze honda ??

lukp - Czw 23 Maj, 2013

Clio sport III Wrocław miasto od 11-12,5
Bart - Czw 23 Maj, 2013

rabarbar napisał/a:
kaco_d, jest tylko dwóch gosci na swięcie którym clio pali ponizej 10 w miescie,mi sie nigdy nie udało osiągnąć tego wyniku.

dodajmy, że jak rozdawali umiejętność ekonomicznej jazdy, to Rabar stał gdzieś na końcu kolejki ;D

Anonymous - Czw 23 Maj, 2013

ja wogóle olałem tą kolejke,ale pochwale sie ze moje nowe auto spaliło mi ostatnio 5,2l
Chloru - Czw 23 Maj, 2013

Nowe auto i już laweta... :rotfl:

Mi to samo auto przy tym stylu jazdy pali inaczej w zależności od tego gdzie pracuje ;) Jak miałem do pracy 25 km pod prąd korków to wychodziło ~10,5 ... jak mam 7 km to wychodzi 12,5-13. Jak komuś 2 litrowa benzyna w mieście pali poniżej 10 to jest korkomejker i tyle :lol2:

kosmita - Czw 23 Maj, 2013

Chloru napisał/a:
Jak komuś 2 litrowa benzyna w mieście pali poniżej 10 to jest korkomejker i tyle

pi.er.dolenie, raczej umie jeździć albo nie pakuje się tam gdzie są korki :P

leszq - Czw 23 Maj, 2013

kaco_d, na autobahna lepsze jest Megane bo ma dłuższą skrzynię, 130km/h to chyba poniżej 3tys obrotów. Średnie spalanie przy takiej jeździe miałem 7.6l na trasie Kraków- Zadar (Chorwacja). W mieście ok 8-11l, zależy jakie natężenie ruchu :) . Rekord Kraków - Olkusz 5.5l/100km.
Chloru - Czw 23 Maj, 2013

Jak jest korek to powyżej 10 wychodzi czy chcesz czy nie. Jak nie ma korka i wychodzi ponizej 10 to właśnie robisz korek ;D

Chloru napisał/a:
Jak nie ma korka i wychodzi ponizej 10 to właśnie robisz korek ;D

:lol2:

kaco_d - Pią 24 Maj, 2013

Rasputin napisał/a:
Chloru napisał/a:
Jak nie ma korka i wychodzi ponizej 10 to właśnie robisz korek ;D

:lol2:

haha miszcz :rotfl:

Anonymous - Pią 24 Maj, 2013

Miałem kupowac jakąś czteronapędówke ale przez przypadek trafiłem na allegro na merca w124,dokładnie tego
http://otomoto.pl/mercede...-C28954481.html
Przejechałem sie ,przypomniałem sobie jakie to zajebiste auta są (kiedys juz miałem 124),okazało sie ze auto "prawie bezwypadkowe"-malowany jeden błotnik gdzie wychodzi rdza,nie działa klima (na co udało urwac konkretnie z ceny),a ogólnie auto całkiem ładne,wszystko działa,napedza sie całkiem spoko,nic nie stuka,a komfortem bije na łeb wszystkie współczesne auta.I teraz siedze i sie głowie brac czy nie

Kamill - Pią 24 Maj, 2013

rabarbar napisał/a:
Miałem kupowac jakąś czteronapędówke ale przez przypadek trafiłem na allegro na merca w124,dokładnie tego
http://otomoto.pl/mercede...-C28954481.html
Przejechałem sie ,przypomniałem sobie jakie to zajebiste auta są (kiedys juz miałem 124),okazało sie ze auto "prawie bezwypadkowe"-malowany jeden błotnik gdzie wychodzi rdza,nie działa klima (na co udało urwac konkretnie z ceny),a ogólnie auto całkiem spoko.I teraz siedze i sie głowie brac czy nie

Widze ze mamy ten sam gust motoryzacyjny ;D Z drugiej strony po co Ci taki samochód, miał być fun, a jest merc w automacie. Jak duż nie zamierzasz nim jezdzić to poszukaj jednak czegoś co daje większą frajde, jak dużo, to nie najgorszy wybór.