To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Dyskusje gospodarczo/polityczno/obyczajowe

PiTT - Pon 12 Sie, 2013

ciekaw jestem kiedy ktorys z politykow wybuchnie i powie publicznie "a chooj wam w dupe!"
:rotfl:

M - Wto 13 Sie, 2013

anjas - Wto 13 Sie, 2013

:wall:

"Pociąg przypchany przez starrrą polską lokomotywę..." skandal.

Jak ktoś chce zgrywac dziennikarza to mógłby odrobić lekcję i przynajmniej spróbować dowiedzieć się dlaczego tak jest. I co to była za "platforma" pomiędzy pendolino a starrrą polską lokomotywą :D

Dla mnie ten film jest kolejnym przykładem kompletnego braku obiektywizmu RepublikaTV. W pogoni za sensacją, niczym Fakt.

M - Wto 13 Sie, 2013

Faktycznie, nie podlizywał się nowakowi, musi być PISIOREM

Anonymous - Wto 13 Sie, 2013

M napisał/a:

M, z ciekawości zapytam. Czy przesłuchałeś dokładnie tą nagraną rozmowę Tuska?

M - Wto 13 Sie, 2013

AleX napisał/a:
M napisał/a:

Jaką taśmę?
tfu rozmowe
Chodzi o to że jest tam jakas gownoaferta ze premier niby costam powiedzial?

Bardziej piłem do sortowania mediow w stylu Niesioła.

Anonymous - Wto 13 Sie, 2013

M napisał/a:
AleX napisał/a:
M napisał/a:

Jaką taśmę?
tfu rozmowe

M - Wto 13 Sie, 2013

AleX napisał/a:
M napisał/a:
AleX napisał/a:
M napisał/a:

Jaką taśmę?
tfu rozmowe

;)

anjas - Wto 13 Sie, 2013

M napisał/a:

Maciek, czasem mam wrażenie, że masz klapki na oczach. Czy ja gdzieś napisałem o pisiorach albo innych srorach? Odniosłem się tylko do wklejonego przez Ciebie filmiku, który ma tyle wspólnego z obiektywizmem co kanał informacyjny korei płn.

Nie chodzi też o podlizywanie się Nowakowi czy innemu politykowi. Ale jeśli ktoś chce być dziennikarzem to niech punktuje celnie a nie pierdoli o tym, że pendolino zostało przypchane przez starą lokomotywę, bo to akurat sensacja dla przeciętnego czytelnika Faktu. Chyba, że Republika TV celuje w taką grupę odbiorców, to OK. Nie czepiam się, no może poza jednym szczegółem - powinni napisać, że pendolino przypchała LOKOMOTYWA GROZY!

dzik - Wto 13 Sie, 2013

Poziom żenujący, szczególnie że "reporter" stara się też zrzucić na Nowaka odpowidzialność za błędy Boeinga :wall:

Pendolino nie mają homologacji więc nie mogą się samodzielnie poruszać. To chyba pierwsza sztuka która przyjechała z tego zamówienia i ona będzie testowna by uzyskać homologację.

M - Wto 13 Sie, 2013

dzik - Wto 13 Sie, 2013

M oczywiście nie podejmuje trudnego tematu :lol2:
M - Wto 13 Sie, 2013

anjas napisał/a:
Maciek, czasem mam wrażenie, że masz klapki na oczach. Czy ja gdzieś napisałem o pisiorach albo innych srorach? Odniosłem się tylko do wklejonego przez Ciebie filmiku, który ma tyle wspólnego z obiektywizmem co kanał informacyjny korei płn.

Wiadomo że ten redaktor jest bezczelny ale czy nie widzisz doniesień że polska kolej leży i kwiczy a nowak się lansuje przy nowym pendolino z którego zakupu za chwilę będzie afera korupcyjna? Nie widzisz że ten minister to taki nikodem dyzma?

M - Wto 13 Sie, 2013

I jeszcze sie tak zastanawiam, po co robić fetę z holowanym pociągiem skoro można mu zrobić homologację i dopiero wtedy się pochwalić
, chyba słupki lecą na łeb na szyję i potrzeba "sukcesu" na miarę dreamlinera.
Żal.pl

anjas - Wto 13 Sie, 2013

M napisał/a:
Wiadomo że ten redaktor jest bezczelny ale czy nie widzisz doniesień że polska kolej leży i kwiczy

Kolej leży od 70 lat. Ale mam nadzieję, że kiedyś wstanie i teraz może być ten moment, że zacznie się podnosić z kolan.
Zobacz co się tam działo i jakie wałki obecny zarząd ścina:
http://serwisy.gazetapraw...-pieniadze.html

Po raz pierwszy od lat kolej ma szanse na wykorzystanie środków unijnych, bo wreszcie zajmuje się nimi ktoś z głową:
http://www.rynekinfrastru...dki-unijne.html

M napisał/a:
z którego zakupu za chwilę będzie afera korupcyjna?

dlaczego tak sądzisz? Jeśli masz jakieś informacje to zgłoś je do prokuratury.
Ja nie ma pojęcia w jakim trybie i kto wybrał te a nie inne składy, ale nigdy polska kolej nie miała takich pociągów... Poza LUX-Torpedą, która śmigała przed wojną.

Ale zamiast cieszyć się, że coś się poprawia najlepiej zjechać, pomówić, wyśmiać. A potem najlepiej narzekać, że wszystko jest źle i Polska jest gorsza niż Kamerun.