To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - sprzet audio do domu

Bad-i - Nie 04 Sty, 2015

PieQt napisał/a:
Nie kumam czemu wejscie ma byc cyfrowe a nie hdmi

Tak jest napisane w instrukcji, jezeli uzytkownik chce korzystac z dekodera typu n+ itd to powinien przelaczyc na cyfrowy.

Ale nie ma sie co martwic, czy hdmi i cyfrowy nadal nie dziala

PieQt - Nie 04 Sty, 2015

Jak juz podlaczysz, to daj znac jak sie sprawuje at, mam starszy model i jestem b.zadowolony
lukp - Nie 04 Sty, 2015

Panowie zastanawiam się nad zakupem, myślicie ze warto?

http://allegro.pl/denon-a...4916010875.html

PiTT - Nie 04 Sty, 2015

lukp napisał/a:
Panowie zastanawiam się nad zakupem, myślicie ze warto?

http://allegro.pl/denon-a...4916010875.html

ja z denona sie wyleczylem, mialem poprzednio co prawda sredni model, ale w stereo zupelnie nie dawal sobie rady a i byl wymagajacy co do glosnikow
poczytaj sobie co jest najbardziej uniwersalne
w tej kasie bym polecal onkyo albo harmana tylko tu trzeba juz brac cos drozszego
sprawdz sobie najlepiej w jakims sklepie audio jaki dzwiek Ci pasuje bo ja tak robilem z glosnikami i stwierdzilem ze w przedziale do 6k za fronty nie ma co sobie nawet glowe zawracac bo wszystkie beda graly po prostu srednio... ;)
wybralem jamo bo byly w swietnej cenie i graly wystarczajaco dobrze
wiem ze jakbym chcial ogarnac audio sensownie to 20k lekko peknie... z drugiej strony niektorzy taka kase potrafia wpompowac w audio samochodowe co jest juz dla mnie zupelnie nieracjonalne :)

Chloru - Pon 05 Sty, 2015

lukp, a ja mam AVR-1611 i nie narzekam. Bardzo wymagający też nie jestem i zestaw składałem budżetowo z nastawieniem na filmy i gry. Muzyka przy okazji. Polecam poszukaj jakiegoś salonu audio i samemu posłuchać - to co dla jednego będzie OK dla kogoś innego będzie nieakceptowalne.
PiTT - Pon 05 Sty, 2015

http://allegro.pl/mcintos...4878243158.html
;)
Waga: 45.4 kg xD

kamil - Pon 05 Sty, 2015

a ja nie kumam dlaczego nie optyczny ? HDMI jest kablem stricte multimediowym i bardziej video niz audio. Co możesz w audio podłaczaj optykiem albo coaxialem. Jak tak podłączysz to będzie działać . Masz moje słowo
Bad-i - Pon 05 Sty, 2015

Podlaczalem juz przez optyke i tez nie dziala ;)
PiTT - Pon 05 Sty, 2015

Bad-i napisał/a:
Podlaczalem juz przez optyke i tez nie dziala ;)

to dosyć ciekawie :D
wez jakiegoś szpeca, niech rzuci okiem... ew. zrob spota HH i będziesz miał ogarnięte tip top :lol2:

Bad-i - Pon 05 Sty, 2015

Za 5 minut dzwonie do ichniejszego help desku

Edit: hehe jest coraz lepiej, w infolini Marantza powiedzieli ze to za nowy produkt i nie maja jeszcze intrukcji jak postepowac w takich przypadkach 😄

anjas - Pon 05 Sty, 2015

Bad-i napisał/a:
Edit: hehe jest coraz lepiej, w infolini Marantza powiedzieli ze to za nowy produkt i nie maja jeszcze intrukcji jak postepowac w takich przypadkach 😄

w tej sytuacji widzę już tylko jedno rozwiązanie:

Bad-i - Pon 05 Sty, 2015

Dodzwonilem sie do salonu gdzie nabylem sprzet. Maja rozwazyc moja propozycje i oddzwonia do 13 :)

Licze ze jednak ktos od nich przyjedzie

Bad-i - Pon 05 Sty, 2015

No i przyjechali, okazuje sie ze 80% dekoderow nie dziala z tymi nowymi smplitunerami ze wzgledu na jakies kodowanie HRC czy cos podobnego.

Maja do mnie s srode przyjechac poustawiac wszystko tip top.

Korzystajac z okazji, namowili mnie zebym zmienil glosniki... Co byscie polecili jako komplet do kina domowego (czyli 5 + sub)?
Jedyne wytyczne od zony ze musza byc czarne :)

kamil - Pon 05 Sty, 2015

idź do salonu i odsłuchaj kilka kompletów. Weź te, które Ci pasują :)
Bad-i - Pon 05 Sty, 2015

Wiesz jak to jest w salonie, nawet tv lg najlepszy obraz daja :)