Loko - Pią 20 Paź, 2006 Pomęczyłem się troche i stworzyłem opis jazdy FXG bo blackwoodzie, mozę się przydać na poczatku.
Po pierwsze, żeby zrobić dobry czas, bardzo ważne jest dobre wyjście z zakrętu przed startem.
Zakręt 1
No i lecimy pełną bombą przez start, dojeżdżamy do pierwszego zakretu, w miejscu gdzie jest pod górke powinniśmy osiagnąć 165-166 km/h, jeśli się nie udało, znaczy, że źle wyszlismy z zakretu przed prosta start-meta. Dochodzimy do 75 metra przed zakrętem i pełen hebel połączony z redukcją do 2 biegu (redukujemy tak żeby nie zablokować kół). Hamujemy tuż przed tarka, i mało na nią najeżdzamy, a w trakcie hamowania zjeżdzamy z niej całkowicie. W pierwszy zakret wchodzimy dość płasko i szybko, bo prędkosć na wyjściu ma drugorzędne znaczenie. Prędkość w zakręcie nie powinna spaść poniżej 70-71.
Szykana 1
Teraz dochodzimy do szykany, mocno atakujemy pierwszą tarke i już zjeżdżajac z niej zmieniamy bieg na 3, potem atakujemy tarke po lewej, ale już nie tak mocno jak poprzednia, bo ta tarka wybija (trzeba to wyczuć, zęby najechać jak najmocniej się da bez wybicia), no i trzecia tarke atakujemy już naprawde bardzo ostro, możemy nawet jechać dwoma kołami po tarce a dwoma poza torem tuż przy oponach. Całą szykane staramy się jak najbardziej "wyprostować", czyli jak najmniejsze ruchy kierownicą.
Międzyczas 1
Jeśli uda się wykręcić około 31,50 to jest juz dobrze, a jeśli zrobimy koło 31,20 to jest już idealnie, najlepsze czasy tutaj zblizają się do 31,10.
Zakręt 2
Lecimy prostą ile się da jeśłi wszystko jest ok przed samym hamowaniem powinniśmy miec 186 km/h. Dojeżdżamy do zakretu numer 2, zaczynamy hamować i oczywiscie redukować, po przekroczeniu 100 metra i podczas hamowania atakujemy tarke na samym jej początku, uważajac przy tym zeby nie zachaczyć o ziemie przed tarka. Zakret przejeżdzamy na 3 biegu delikatnie najeżdzając na wewnętrzną tarke, a minimalna prędkosć w tym zakręcie powinna być pomiedzy 106-108 km/h.
Szykana 2
Dojeżdzamy do niej poza tarką po tym zielonym czymś, wchodzimy w nią bez hamowania tylko odpuszczamy gaz (niektórzy minimalnie hamuja). Atakujemy obie wewnętrzne tarki, szykane przejeżdżamy na 3 biegu, a prędkość minimalna od 111-113.
Międzyczas 2
Czasy w okolicach 1,06,20 mozna już uznać za dobre, najlepsi zbliżają sie do 1,05,50.
Zakręt 3
Hamowanie po tarce w okolicach 50 metra z redukcja na 3 bieg i na tym biegu pokonujemy zakręt. Minimalna prędkość w tym zakręcie 105-107, delikatnie najeżdżamy na tarke. Wychodzimy z zakrętu wjeżdzajac na to zielone cos.
Zakręt 4 (ostatni)
Wyjeżdzamy maksymalnie na asfalt za tarką, zakret atakujemy bez hamowania odpuszczajac gaz (znów niektórzy hamują tutaj), nie najeżdżamy na wewnętrzna tarke, tylko zblizamy się do niej ile się da. Prędkosć w zakrecie nie powinna spaść poniżej 112-114. Wychodzimy uderzajac o zewnętrzną tarke.
No i meta
Czasy w okolocach 1.34 są już bardzo dobre, 1.35-1,36 dobre, no a rekord świata wynosi 1,33,08 i czasy 1,33 są już naprawde bardzo dobre
Jak podawałem granice prękości to ta górna to jest idealnie przejechany zakret.
Hamowanie przed drugą szykaną i ostatnim zakrętem to jest dyskusyjna sprawa , jak weszłą ta wersja to podobno nie trzeba było tam hamować, ale teraz widze zę najlepsi jednak na chwile naciskają hamulec.
Jeszcze jedną niewiadomą w tej wersji jest strona po kótrej ma sie kierownice. Kiedyś na 100% kierownica po prawej stronie nieznacznie poprawiała czas na tym torze, a teraz nie jestem przekonany do końca jak jest.
Jak coś jeszcze wymysle do opidu to oczywiście dodam, ewentualnie poprawie.anjas - Pią 20 Paź, 2006 dzieki Loko, super instrukcja.
Dam ci "pomógł" w swoim pimpie, bo w tym temacie nie mogę saxorulez - Pią 20 Paź, 2006 dobra geje... ściągam 106 - Pią 20 Paź, 2006 sciagnalem, ale jakos nie ogarniam swojego bolida.... na razie testuje na parkingu :DPiTT - Pią 20 Paź, 2006 gramy coś?strick - Pią 20 Paź, 2006 106 przejdz sobie te testy które tam sa!
Chętnie bym zagrał ale nie pamiętam już American Pie 2 i z chęcią oglądam!PiTT - Sob 21 Paź, 2006 http://www.lfsforum.net/forumdisplay.php?f=25
masa dodatków
może ktoś wyczai jak podmienić dzwięk bo mi się już nie chce siedzieć nad tym Dariano - Sob 21 Paź, 2006 Loko fajny opis dzieki za wlozony wysilek w napisanie tej instrukcji. Czyta sie gladko i juz opanowalem punkty hamowania ale zastosowac to wszystko z bezbledna powtarzalnoscia to kuzwa graniczy jak narazie u mnie z cudem. Pozdrostrick - Sob 21 Paź, 2006 Właśnie, zapomniałem Ci podziekować Loko za tak piekny opis!
A co do pierwszego międzyczasu to najlepszy udało mi sie uzyskac 32,12 i nie potrafie z tego zejść! A że mam problemy z 2 i 3 zakrętem to są poźniej gorsze czasy.Maciek - Sob 21 Paź, 2006 dobra a jak znalesc ten serwer bo ja ciemny jestem?strick - Sob 21 Paź, 2006 Wejdz w "gre sieciowa", a później "dołącz do wybranej gry" i wpisujesz jaki serwer i hasło!Rudello - Nie 22 Paź, 2006 Loko dobre tips&tricks
nie wiem czy to dzieki temu czy poprostu jestem zajebisty ale zszedlem ponizel 1;38 je je je
a tak wygladaja moje oczy :651:Dariano - Nie 22 Paź, 2006 Ja poprawilem wczoraj zyciowkie anjas swiadkiem 1:36:15 kurwa !! :551: :551:Loko - Nie 22 Paź, 2006 Ciesze sie że się przydaje niektórym to co naskrobałem strick - Nie 22 Paź, 2006 1,36.11 pierwszy międzyczas 31,90