Techniczne - BP Ultimate vs. Orlen Verva vs. Shell V-power 99+
GeKo - Wto 25 Sty, 2011 kaziu1985pn, Ona jest taka importowana jak ten dodatek który dolewają do 98 żeby osiągnąć te 100Októw. Ten dodatek można nawet normalnie kupić, kiedys znalazlem jakąś hurtownie w mysłowicach która tym handlowała tyle ze w hurtowych ilościach. Różnica miedzy 95Vpower a 100Vpower polega na tym że do 98 dodają więcej tego dodatku.
Clio jeździ na Neste 98 lub Statoil 1.2.3. I problemów żadnych do tej pory. Od wielkeigo dzwona zalewam Racinga.
Na śląsku całe paliwo pochodzi z Trzebini i jeszcze jednej rafinerii, Rudniki, Radzionków czy jakoś tak.Walle - Wto 25 Sty, 2011 nic sie nie dzieje, bo przypadki awarii po zalaniu chrzczonej benzyny są duuuuzo rzadsze niż w po zalaniu chrzczonego ON...GeKo - Wto 25 Sty, 2011 Walle, Ja mam silnik do którego jest zalecane 98Pb do tego teraz jest zestrojony typowo pod 98Pb. Próba zalania Pb95 od razu się kończy trybem awaryjnym i jazdą do 2700obr.kaziu1985pn - Wto 25 Sty, 2011 a to chooynia z grzybnią w takim razie, dobrze że zalewam na neste ewentualnie lotos bo tak bym słono przepłacał martin.h - Wto 25 Sty, 2011
GeKo napisał/a:
Na śląsku całe paliwo pochodzi z Trzebini i jeszcze jednej rafinerii, Rudniki, Radzionków czy jakoś tak.
Paliwo pochodzi z rozlewni/magazynów w Radzionkowie Bart - Wto 25 Sty, 2011
Walle napisał/a:
nic sie nie dzieje, bo przypadki awarii po zalaniu chrzczonej benzyny są duuuuzo rzadsze niż w po zalaniu chrzczonego ON...
je benzyny miesięcznie spalam kilkadziesiąt litrów, ropy - ponad 1000, i nic się nie dzieje.Anonymous - Wto 25 Sty, 2011
GeKo napisał/a:
Na śląsku całe paliwo pochodzi z Trzebini i jeszcze jednej rafinerii, Rudniki, Radzionków czy jakoś tak.
Do Orlenów paliwo, idzie z Płocka przez baze w Boronowie Walle - Wto 25 Sty, 2011
GeKo napisał/a:
Walle, Ja mam silnik do którego jest zalecane 98Pb do tego teraz jest zestrojony typowo pod 98Pb. Próba zalania Pb95 od razu się kończy trybem awaryjnym i jazdą do 2700obr.
rozumiePiTT - Nie 30 Sty, 2011 nie wiem jak bena bo z tego co kojarzę to nie było to aż tak odczuwalne pomiędzy 98 Ultimate z BP a 98 ze Statoila, ale na ropie różnica jest kolosalna
to co pisałem ostatnio
wyjeździłem te gówno z BP i zalałem vpowera ON, przejechałem pół baku i znowu zalałem vpowera
wrażenia takie jakby ktoś mi inny silnik wsadził
na shellu auto znowu płynnie przyśpiesza, zdecydowanie ciszej pracuje, nic nie trzęsie
przestrzegam jeszcze raz przed tą stacją
BP
ul. Grójecka 125, 02-124 Warszawa
to co tam leją ciężko nazwać paliwem
zaraz piszę donos do BP na tą stację, chooje yebane Anonymous - Nie 30 Sty, 2011
PiTT napisał/a:
BP
ul. Grójecka 125, 02-124 Warszawa
to co tam leją ciężko nazwać paliwem
zaraz piszę donos do BP na tą stację, chooje yebane
Nie wiem czy dobrze kojarzę , ale byłem zatrudniony w tej firmie , mają parę stacji z szyldem BP , i naprawdę odradzam , grube przekręty tam odstawiają , kolejną stacje mają miedzy Mławą a Nidzicą (też BP) i pod Nidzicą (no name ) lokalizacji innych stacji nie znam.Ryba - Wto 01 Lut, 2011 Czesio co robiłeś na tej stacji.... =) ?Anonymous - Wto 01 Lut, 2011 Właściciel ma parę stacji , na jednej pracowałem , na tej miałem szkolenieBart - Wto 01 Lut, 2011 napisz sobie w CV - przeszłem szkolenie w Warszawie!