To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - BP Ultimate vs. Orlen Verva vs. Shell V-power 99+

GeKo - Wto 25 Sty, 2011

kaziu1985pn, Ona jest taka importowana jak ten dodatek który dolewają do 98 żeby osiągnąć te 100Októw. Ten dodatek można nawet normalnie kupić, kiedys znalazlem jakąś hurtownie w mysłowicach która tym handlowała tyle ze w hurtowych ilościach. Różnica miedzy 95Vpower a 100Vpower polega na tym że do 98 dodają więcej tego dodatku.

Clio jeździ na Neste 98 lub Statoil 1.2.3. I problemów żadnych do tej pory. Od wielkeigo dzwona zalewam Racinga.

Na śląsku całe paliwo pochodzi z Trzebini i jeszcze jednej rafinerii, Rudniki, Radzionków czy jakoś tak.

Walle - Wto 25 Sty, 2011

nic sie nie dzieje, bo przypadki awarii po zalaniu chrzczonej benzyny są duuuuzo rzadsze niż w po zalaniu chrzczonego ON...
GeKo - Wto 25 Sty, 2011

Walle, Ja mam silnik do którego jest zalecane 98Pb do tego teraz jest zestrojony typowo pod 98Pb. Próba zalania Pb95 od razu się kończy trybem awaryjnym i jazdą do 2700obr.
kaziu1985pn - Wto 25 Sty, 2011

a to chooynia z grzybnią w takim razie, dobrze że zalewam na neste ewentualnie lotos bo tak bym słono przepłacał :D
martin.h - Wto 25 Sty, 2011

GeKo napisał/a:
Na śląsku całe paliwo pochodzi z Trzebini i jeszcze jednej rafinerii, Rudniki, Radzionków czy jakoś tak.

Paliwo pochodzi z rozlewni/magazynów w Radzionkowie :]

Bart - Wto 25 Sty, 2011

Walle napisał/a:
nic sie nie dzieje, bo przypadki awarii po zalaniu chrzczonej benzyny są duuuuzo rzadsze niż w po zalaniu chrzczonego ON...

je benzyny miesięcznie spalam kilkadziesiąt litrów, ropy - ponad 1000, i nic się nie dzieje.

Anonymous - Wto 25 Sty, 2011

GeKo napisał/a:

Do Orlenów paliwo, idzie z Płocka przez baze w Boronowie ;P

Walle - Wto 25 Sty, 2011

GeKo napisał/a:
Walle, Ja mam silnik do którego jest zalecane 98Pb do tego teraz jest zestrojony typowo pod 98Pb. Próba zalania Pb95 od razu się kończy trybem awaryjnym i jazdą do 2700obr.

rozumie

PiTT - Nie 30 Sty, 2011

nie wiem jak bena bo z tego co kojarzę to nie było to aż tak odczuwalne pomiędzy 98 Ultimate z BP a 98 ze Statoila, ale na ropie różnica jest kolosalna
to co pisałem ostatnio
wyjeździłem te gówno z BP i zalałem vpowera ON, przejechałem pół baku i znowu zalałem vpowera
wrażenia takie jakby ktoś mi inny silnik wsadził o_O
na shellu auto znowu płynnie przyśpiesza, zdecydowanie ciszej pracuje, nic nie trzęsie
przestrzegam jeszcze raz przed tą stacją
BP
ul. Grójecka 125, 02-124 Warszawa
to co tam leją ciężko nazwać paliwem
zaraz piszę donos do BP na tą stację, chooje yebane :lol2:

Anonymous - Nie 30 Sty, 2011

PiTT napisał/a:
BP
ul. Grójecka 125, 02-124 Warszawa
to co tam leją ciężko nazwać paliwem
zaraz piszę donos do BP na tą stację, chooje yebane :lol2:

Nie wiem czy dobrze kojarzę , ale byłem zatrudniony w tej firmie , mają parę stacji z szyldem BP , i naprawdę odradzam , grube przekręty tam odstawiają , kolejną stacje mają miedzy Mławą a Nidzicą (też BP) i pod Nidzicą (no name ) lokalizacji innych stacji nie znam.

Ryba - Wto 01 Lut, 2011

Czesio co robiłeś na tej stacji.... =) ?
Anonymous - Wto 01 Lut, 2011

Właściciel ma parę stacji , na jednej pracowałem , na tej miałem szkolenie
Bart - Wto 01 Lut, 2011

napisz sobie w CV - przeszłem szkolenie w Warszawie!