Techniczne - Klatka - jak ? co ? czemu tak ? ahaaa... rozumiem
qbus - Pon 22 Paź, 2012 Siekier już w tym roku numerował klatki i dawał na nie tabliczki znamionowe wraz z "certyfikatem" + nalepka swiadczaca o zgodnosci z zal J.rasta - Pon 22 Paź, 2012 Chyba zacznę wydawać certyfikat na flock deski Mrozu - Pon 22 Paź, 2012 to ja poproszę o certyfikat na moje boczki rasta - Pon 22 Paź, 2012 Najpierw poproszę foto Janusz - Pon 22 Paź, 2012
qbus napisał/a:
Siekier już w tym roku numerował klatki i dawał na nie tabliczki znamionowe wraz z "certyfikatem" + nalepka swiadczaca o zgodnosci z zal J.
ja od Barana też mam coś takiego Mrozu - Pon 22 Paź, 2012
rasta napisał/a:
Najpierw poproszę foto
Może być problem, bo chwilowo nie jeździ MoRToN - Pon 22 Paź, 2012
rasta napisał/a:
Chyba zacznę wydawać certyfikat na flock deski
+200pln rasta - Pon 22 Paź, 2012 Netto Mick - Wto 23 Paź, 2012 Kenet, Kamill jak naprawdę chcecie klatki to pogadajcie z Siekierem albo Baranem (przez kolegów z HotHecz) ustalcie termin, najpierw lawetą pierwszy, a drugi na wymianę.
Będziecie zadowoleni, kasa w kieszeni zostanie i termin też będzie dla Was zadowalający.krzysiek_ - Wto 23 Paź, 2012 Czy z klatką jest tak, że potrzeba rury z atestem, spawacza z aktualnym papierem i wszystko zgodne z załącznikiem J i taka klatka przechodzi BK?Janusz - Wto 23 Paź, 2012
krzysiek_ napisał/a:
Czy z klatką jest tak, że potrzeba rury z atestem, spawacza z aktualnym papierem i wszystko zgodne z załącznikiem J i taka klatka przechodzi BK?
tak, ale własnie podobno ma to ulec zmianie Kamill - Wto 23 Paź, 2012
Mick napisał/a:
Kenet, Kamill jak naprawdę chcecie klatki to pogadajcie z Siekierem albo Baranem (przez kolegów z HotHecz) ustalcie termin, najpierw lawetą pierwszy, a drugi na wymianę.
Będziecie zadowoleni, kasa w kieszeni zostanie i termin też będzie dla Was zadowalający.
Dzięki Mick za info, a gdzie mieszczą się Ci klatkowcy ? Lawetę może bym i miał jak bym dobrze pogadał.
1)Ile taka klatka może kosztować +-, bo nie orientuje się w ogóle, klatka pełna, nie rollbar, ale minimalna.
2)Czy robi się klatki takie że się zawsze tnie deske i puszcza przy słupkach, czy można puścić przed deską (widziałem chyba taka w clio RS)
Ja na razie zabieram się do tego jak pies do jeża, Kenet jest pewnie bardziej zdeterminowany, przez to nie chce nikogo blokować ani robić jakieś ustalenia a potem odwoływać.rasta - Wto 23 Paź, 2012 Kamill, najbliżej to ty masz do Przema - Wiązowna.
2. Tak, a czym bardziej rozbudowana tym więcej do cięcia, ale to ile i w jaki sposób się tnie uzależnione jest od konstrukcji deski i tego jak zostały poprowadzone rury.Greg - Wto 23 Paź, 2012 Za taką pełną klatke zapłacisz na południu jakieś 2-3k.
Pomysł Micka z wahadełkiem lawetowym bardzo dobry.
Ja też przymierzam się do klatki bo jednak odpuściłem kupno zaklatkowanej budy która była na sprzedaż, ale nie wiem jeszcze kiedy będę to robił.GeKo - Wto 23 Paź, 2012 Kamill, podstawowa klatka z pojedynczymi zastrzałami to maks 1500zl u Barana. Można puszczać przed deską, ale wg mnie to nie ma sensu. Lata temu tak ludzie budowali auta, jak się ścigali 2-3 lata a potem trzeba było wrócić do cywila i sprzedać auto.
Baran w Sosnowcu, ma lawete i transport jest możliwy do ogarniecia praktycznie po kosztach.
Siekierka Dobczyce pod Krakowem.