a ja dalej w polu
ciężko się prowadzi negocjacje ze sponsorami...
jak masz liczyć to licz na siebie Mick - Pią 15 Lut, 2008
Bad-i napisał/a:
jak masz liczyć to licz na siebie
i tak właśnie zrobie.
kupie sam sobie tego Puga i obkleje go w to co mi się będzie podobało Anonymous - Nie 24 Lut, 2008 http://www.rajdwarszawski.com.pl/
ZAMKNIECIE LISTY ZGŁOSZEN
1 termin: piatek, 14 marca 2008 r.
2 termin: poniedziałek, 17 marca 2008 r.
i chyba własnie dawny mazowiecki a obecny warszawski w tym roku jeszcze nie dla nas
9.02 pojedziemy 6KJS .... ok tyg licencja wiec chyba sie nie zalapiemy .... we wtorek pogdam z prezesem .... ewentualnie mamy 2.02 KJS w Radomiu OSKAR - Nie 24 Lut, 2008 chyba daty ci sie pomylily.
ale trzymam kciuki,bo naprawde fajnie by bylo jakbyscie wystartowali CHRZANEK - Nie 24 Lut, 2008 A ja bym mimo wszystko odpuścił z kilku wzgledów.
1) Sytuacja kiedy terminy są "na styk" nie jest komfortowa
2) Rajd Warszawski (dawny mazowiecki) to kiepski rajd na debiut. Długie proste i zakręty 90 wcale nie są łatwe - chodzi o moment hamowania - a prędkości są na tym rajdzie bardzo wysokie.
3) Odcinek Maciejowice (o ile w tym roku będzie) który ma chyba 30% udzial łączników szutrowych to wyzwanie nie tylko dla kierowcy, ale i dla samochodu...Anonymous - Nie 24 Lut, 2008 Radziu do odwaznych Swiat nalezy
jak krasc to miliony jak sie scigac to z najlepszymi
jak debiutowac to w warszawskim
ale i tak to slabo widze,ale nie trace nadziei....106 - Nie 24 Lut, 2008 moim zdaniem mazowiecki to bardzo dobry rajd na rozjezdzenie i debiut.
jak nie nastawiasz sie od razu na pudlo w generalce to moim zdaniem jedz.
bedziesz mial juz jakas baze, bedziesz wiedzial co poprawic na kolejnych
startach. rajd masz domowy duzych kosztow nie bedzie... wpisowe i duzo
paliwa i tyle.
po mazowieckim na pewno nauczysz sie dobrze ciac zakrety... fajnie gdybys
jechal z kims doswiadczonym kto pokaze ci na co zwracac uwage, na ktorych
zakretach w czasie rajdu moze byc slisko... taki jest mazowiecki. wyklaruje
ci sie opis. w roku ubieglym maciejowice nie byly juz takie dziurawe - obcieli
najbardziej terenowe fragmenty z poprzednich edycji.
z licencja - zalatw wszystko przed - jedz do okregu pzm, powiedz ze
brakuje ci punktu zloz dokumenty zeby juz przygotowali licencje, a ty
dowieziesz im punkt przy odbiorze - nie powinno byc z tym problemu.
sami debiutowalismy wlasnie na mazowieckim 2005 i jechalo sie bardzo
fajnie. chrzanek predkosci sa spore to fakt ale rajd jest bezpieczny bo
przy trasie drzew jest bardzo malo - jak przepalujesz to polecisz w pole.
nie ma ciasnych kretych spadan.
pzdr kuzynka JudytyCHRZANEK - Nie 24 Lut, 2008
106 napisał/a:
sami debiutowalismy wlasnie na mazowieckim 2005
Też miałem jechać wtedy jako umysłowy, ale sprzęt nam wybuchł przed startem
Jest szybko i to bardzo - ale faktem jest że drzew mało Anonymous - Wto 26 Lut, 2008 przez ostarnie 2-3 dni rozmawialismy wlasnie z Bartkiem n/t i podejlismy nastepujaca decyzje :
Tak jak na poczatku planowalismy debiut w PZMocie na 2009 ta tez zostanie .... ten sezon dajemy sobie opór KJSy - wszystkie mozliwe w AK Centru, AK Polski i AK Tomaszkowski oraz w miare mozliwosci inne, dajemy sobie tym czas na "tening" , przygotowanie swojego auta, poszukiwania sponsora, kazdy dobry wynik mam nadzieje bedzie dla nas na Plus w rozmowach ktore mamy zamiar rozpczac w polowie marca 2008 ....CHRZANEK - Wto 26 Lut, 2008
Marcel 08 napisał/a:
przygotowanie swojego auta
Marcelku na ile tylko bede mógl to w tej kwesti pomogę
Ogólnie popieram - jeżeli nie masz jeszcze wystarczajcego budżetu to lepiej poczekać, i polecieć caly przyszly sezon.Bad-i - Wto 26 Lut, 2008 tez popieram takie rozwiazanie..... ja niestety w przyszlym roku juz nie bede mial budzetu dlatego jezeli chce pojechac przez pole to musze to zrobic jak najszybciej sie da hi hiLoko - Wto 26 Lut, 2008
Marcel 08 napisał/a:
przez ostarnie 2-3 dni rozmawialismy wlasnie z Bartkiem n/t i podejlismy nastepujaca decyzje :
Tak jak na poczatku planowalismy debiut w PZMocie na 2009 ta tez zostanie .... ten sezon dajemy sobie opór KJSy - wszystkie mozliwe w AK Centru, AK Polski i AK Tomaszkowski oraz w miare mozliwosci inne, dajemy sobie tym czas na "tening" , przygotowanie swojego auta, poszukiwania sponsora, kazdy dobry wynik mam nadzieje bedzie dla nas na Plus w rozmowach ktore mamy zamiar rozpczac w polowie marca 2008 ....
Ja bym do tego jeszcze dorzucił treningi na jakichś prawdziwych odcinkach, gdzie są większe prędkości, rajd vs kjs to jest obrót o 180 stopni.
Pojedź na jakieś odcinki którymi biegnie np mazowiecki i sobie po nich polataj, potrenuj opis i osówój się z leceniem po bandzie przy większych prędkościach.Anonymous - Wto 26 Lut, 2008
Loko napisał/a:
Ja bym do tego jeszcze dorzucił treningi na jakichś prawdziwych odcinkach, gdzie są większe prędkości, rajd vs kjs to jest obrót o 180 stopni.
Pojedź na jakieś odcinki którymi biegnie np mazowiecki i sobie po nich polataj, potrenuj opis i osówój się z leceniem po bandzie przy większych prędkościach.
wiem o tym .... dlatego mamy plan jezdzic do Tomaszowa tam naprawde maja do tego SUUUPER podjescie i checi qbus - Wto 26 Lut, 2008 Tylko zdajesz sobie sprawe z tego ze jesli w przyszlym roku bedziesz chcial zaliczyc PPZM to bedziesz musial wczesniej gonic w 3 lidze? W tym roku mozna jeszcze bylo wybrac rodzaj licencji z jaka chcemy startowac, w przyszlym juz takiej mozliwosci nie bedzie. Teraz w Toruniu miala byc 1 el 3 ligi... 2 odcinki przejezdzane po 3 razy co daje 6 oesow, jeden z nich mial 4.2 km drugi zas 4.5 km czyli okolo 25 km oesowych i 300 zł wpisowe... mysle ze jak to wypali to moze byc fajna szansa pojezdzenia po prawdziwych oesach przed ppzm lub tez z mniejszym budzetem.Anonymous - Wto 26 Lut, 2008 qbus kajtki bede mial przejechane .... dokumenty na licencje złoze i zawsze bedzie mozna odebrac jak cos nam sie odmieni
kiedy niby ten Torun ?
nie kazdy AK stac na organizacje 3ligi, bo z tego co mi wiadomo zabezpieczenie imprez musi byc takie jak w PZMocie