mAbZ - czy jeżdżąc po szwecji czesto jeździsz szybciej niż 180kmh ??
Pytam serio.
Jadąc np. o 6 rano pustą autostradą na tor, mając przed sobą 200 lub więcej km drogi - zgadnij
Poza tym, krótkie wyścigi zdarzają się dość często, jak tylko spotykam się na światłach
z kimś w Saabie Aero, Volvo R, lepszym BMW itp itd. Że nie wspomnę jak spotykam innego CTR Anonymous - Czw 17 Sty, 2008 miało sie zamknac po 10 stronach M - Czw 17 Sty, 2008 Jakby wyciac OT to by bylo 4 strony Loko - Czw 17 Sty, 2008
mAbZ napisał/a:
Są też wady JDM, o których zdaje się nikt jeszcze nie mówił.
Należą do nich wysokie japońskie podatki, ograniczające pojemność silnika
i ograniczenia prędkości do 180 km/h (odpowiednik europejskich ograniczników 250 km/h)
Nie są to tylko ograniczenia elektroniczne, np. skrzynia JDM do Civica jest krótsza
i nie pozwala rozwinąć takich prędkości jak europejska - ale ma za to LSD, a EU nie ma.
Niby piszesz o wadach, a ja w takiej skrzyni widze same plusy Anonymous - Czw 17 Sty, 2008 No ja nie same, bo prędkość max. Ale sprzeczać się nie będę, jasne że wolałbym mieć JDM bo z LSD saxorulez - Czw 17 Sty, 2008
mAbZ napisał/a:
bo prędkość max
w PL to nie ma znaczenia... chyba tylko Poznań i Kielce pozwalaja poznać okolice tych prędkości w warunkach torowych. A na ulicy nie ma gdzie.Anonymous - Czw 17 Sty, 2008 Bez przesady, autostrady powstają a narzekanie pozostaje.
Nie raz sam jechałem A4 i wbrew powszechnej opinii A4 to nie tylko odcinek 60 km
Katowice-Kraków. Praktycznie jest od Krakowa aż za Wrocław i tylko odcinek do Katowic
jest w remoncie.
A2 też już krótka nie jest, też jechałem.Vlodarsky - Czw 17 Sty, 2008
mAbZ napisał/a:
Bez przesady, autostrady powstają a narzekanie pozostaje.
Nie raz sam jechałem A4 i wbrew powszechnej opinii A4 to nie tylko odcinek 60 km
Katowice-Kraków. Praktycznie jest od Krakowa aż za Wrocław i tylko odcinek do Katowic
jest w remoncie.
A2 też już krótka nie jest, też jechałem.
Wow !!! to aż dwie autostrady... no fakt nie ma co narzekać...Bad-i - Czw 17 Sty, 2008 dlatego ja wole miec spokojne (ciche, wygodne) auto na austrade - tam i tak nie uciekniesz. A do upalania cos typowo hardcorowego. Nie wyobrazam sobie jechania Clio od Strykowa do Nowego Tomyśla, to by byla jakas masakra. Teraz 200 to prawie kazde auto juz poleci.Anonymous - Czw 17 Sty, 2008
Vlodarsky napisał/a:
Wow !!! to aż dwie autostrady... no fakt nie ma co narzekać...
Nie no, Polak zawsze przecież ma powody do narzekania
(u mnie też są tylko 2 autostrady :-P)Vlodarsky - Czw 17 Sty, 2008 mABZ masz rację, że polacy zawsze narzekają ale wiesz drogi bardzo powoli się robią a ceny paliwa i ubezpieczeń w stosunku do zarobków rosną dużo szybciej niż naprawiają się drogi. Ja nie narzekam W Polskę jeżdżę raz na 2-3 miesiące więc mi to wisi a po mieście jeżdżę służbowymi dopiero wieczorami jeżdżę swoim Wolałbym jednak bez problemu założyć gwint i czołgać się po ziemi niż patrzeć kiedy znowu oddam felgi do prostowania
ALE TEMAT JEST O JDM !!!! WRACAMY
Moje pytanie czemu jak nie ma ogranicznika to nie robili tego narkotyku LSD w Hondach ?Anonymous - Czw 17 Sty, 2008 Z tego samego powodu, dlaczego Civic Type-R 2007 w Europie ma belkę skrętną
a JDM ma wielowahacz z tyłu (a to tylko jedna z wielu rzeczy lepszych w wersji JDM).
Po prostu Japończyńcy chcą mieć prawdziwe sportowe auto a Europejczycy przede
wszystkim chcą mieć auto... tanie Belka to wspólny element każdej wersji nowego
europejskiego Civica i w Swindon (UK) "nie opłacało się" robić oddzielnej linii produkcyjnej dla Type-R
A że to skręca jakby chciało a nie mogło? Europejczyk i tak kupi...Loko - Czw 17 Sty, 2008 Japoński typer 3d ma wielowachacz? Czy mówisz o japońskim sedanie typer?Anonymous - Czw 17 Sty, 2008
Loko napisał/a:
Japoński typer 3d ma wielowachacz? Czy mówisz o japońskim sedanie typer?
JDM jest tylko sedan.
Ale rajdowy Type-R 3D ma wielowahacz, robiony we Włoszech:
CHRZANEK - Czw 17 Sty, 2008 w firmie JAS (nie mylić z SAS).
Nie wiem czy wiecie, ale nowe CTRy maja się też pojawić w WTCC w tym roku
Czyli jak ktoś by do nowego CTR wrzuci wielowahacz to by bylo zgodnie z przeslaniem JDM ?