mam pytanie, czym najlepiej po myciu wytrzeć auto?
mnie zawsze dobijaj± te zacieki albo pyłki które zostaj± po przecieraniu do sucha
takiej silikonowej ¶ci±gaczki raczej boję się używać ze względu na zarysowania
Hmmm po zabiegu nie powinno sie robic zacieki... woda powinna ladnie sie usuwać itd.. w kazdym razie, to co polecil nox albo do kupienia u nas water magnet (meguiar`s) ,
<-uzywam i jestem mega zadowolony aczkolwiek cena troche duza. Zbiera idelanie wode i chlonie, nie pozostawia zaciekow.
Osuszacznki gumowe/plastikowe od razu do kosza!
pytałem ogólnie po myciu bo po zabiegu jeszcze go nie myłem
co prawda byłem dzisiaj tylko na ręcznej i spłukałem wod±, ale do dupy takie mycie
mam 2 tyg. nie myć
a je¶li chodzi o dalsze zabiegi to będę jeĽdził na ręczne, ew. na działce będę mył, ale w takim razie muszę się do Ciebie wybrać i zakupić jakie¶ bajerki do mycia, typu g±bka itd.
a szmatka z mikrofibry to byle jaka? widziałem w sklepie różne typy, jest zamszowa, jest klasyczna i jeszcze jaka¶ była.
czekam też na konserwer który maj± mi podesłaćRudello - Wto 30 Cze, 2009 Po zabiegu mysle ze nie bedziesz mial problemu z zaciekami.
Co do akcesoriow to bylo juz tutaj poruszane jak i czym myc.
Zamszowa, irchy naturalne, sztuczne nie polecam z uwagi na ryzyko rysowania lakieru.
Co do mikrofibry to najlepiej taka grubsza, miększ± bedzie lepiej chlonela wodę i mniejsze prawdopodobienstwo ze bedziesz rysowal lakier przy wycieraniu.nox - Wto 30 Cze, 2009 Pit ale na ręcznych yważaj czym myjesz czasami stosuj± bardzo agresywne ¶rodki które ingeruj± w powłoke ochronn± . Idealny do tego jest Szampon o neutralnym PH g±bka najlepiej z frędzelkami z mikrofibry
Taka opcja dla osób które nie maja dostępu do własnej myjki
Jedziesz na ręczn± myjnie samo obsługow± dokładnie opłukujesz auto czyst± wod± pod ci¶nieniem i teraz dwie opcje masz z sob± wiaderka i butle z woda lejesz wode do wiadra dodajesz szampon i neutralnym ph po czym i myjesz sobie potem z automatu spryskujesz wod± albo inna raczej gorsza ale łatwiejsza opcja baaaardzo dokładnie spłukujesz wod± auto i opryskiwaczem typu kwazar opryskujesz auto i myjesz g±bka tutaj ważne żeby możliwie dużo pryskać i robić to partiami . gorsza ale znacznie łatwiejsza bo przy sobie masz tylko opryskiwacz np taki 5 litrowy i g±bkeKamilbike - Nie 05 Lip, 2009 Tak rudy wygladal wczoraj podczas czyszczenia moich kol. Mimo ciezkiej pracy usmiech na twrazy musi byc
Gaydek - Nie 05 Lip, 2009 O nie! Rudy używa Turtle Wax? My¶lałem, że tylko Meguiar's .Anonymous - Pon 06 Lip, 2009 Fiat nie do¶ć że szybki to jeszcze będzie się błyszczał Anonymous - Sob 11 Lip, 2009
Gaydek napisał/a:
O nie! Rudy używa Turtle Wax? My¶lałem, że tylko Meguiar's .
ha ha ha pamietajmy o tym ze kazdy producent ma cos dobrego w swojej ofercie.
A tu akurat w srodku inny siuwaks bo nie mialem malej butelki
EDIT:
To byłem Ja- RudyGaydek - Nie 12 Lip, 2009 Wnioskuję z tego, że Turtle Wax ma dobre butelki .Rudello - Nie 12 Lip, 2009 hehehe...
nie do konca..Akurat ten siuwaks jest o tyle wyjatkowy ze posiada zasadowe pH i swietnie usuwa syf przy okazji nie bedac tak agresywnym dla aluminium jak kosmetyki z kwasnym pH nox - Pon 13 Lip, 2009 Przez sobote z nim walczyłem niesamowicie twardy lakier nie to co te europejskie wodorozcieńczalne gówno.
dajesz info czym to pojechałe¶.. będzie info dla potomnych bo efekt naprawde super. Szczegónie na drugim foto jak dom się odbija w karoseriinox - Pon 13 Lip, 2009 Z ¶rodkami to wogóle było ¶miesznie ... zacz±łem się już ostro pocić bo nic za bardzo nie chciało działać .
G±bki to mix 3m oraz a w zasadzie przede wszystkim Sholl Concept
Na pocz±tku mycie DoDo Juice Born to be mild
następnie glinkowanie za pomoc± glinki Dodo juice z serii Super Natural + lubrykant Dodo Juice Born slippy
Pobliski Kebab z wołowin±
No to zaatakowali¶my lakier
Po licznych próbach wyszło że najlepsz± kombinacj± będzie najnowsza pasta sholla S3+ 2009 edition z pomarańczow± gobk± + aktywator do tej pasty .
Kolejny kebab tym razem z drobiu
na finish pasta na składnikach menzerny prawie to samo co 85RD + pomarańczowa nacinana g±bka sholla .
apetyt i burczenie brzucha nie dawały spokoju wiec jeszcze jeden kebab w cie¶cie z drobiem nie zaszkodzi
Już tylko Dodo juice Lime Prime Lite na czarnej waflowej g±bce sholla i na cało¶ć poszedł wosk Dodo Juice Super Natural .
No i co oczywi¶cie kebab ale tym razem na talerzu
Uf...106 - Pon 13 Lip, 2009 nox ale ile czasu na to poswieciles....? michool_vt - Pon 13 Lip, 2009 4 kebaby czyli jakies 12godzin