To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [s] Mieszkanie - Warszawa/Włochy

Anonymous - Pią 21 Sty, 2011

Większość wsi wszędzie robią przyjezdni, zaniżają pensje, obniżają poziom życia, jak pojadą na urlop do Egiptu to wożą się, że z Warszawy przyjechali i robią wioskę a podatki ku.w.a płacą na wsi a nie w miejscu zamieszkania czyli np. w Warszawie. Śmieszne rzeczy piszecie niektórzy .... co do mieszkań, niestety ceny są kosmiczne oczywiście lepiej budować sobie dom, ale sama budowa to jedno, trzeba znaleźć działkę która kosztuje krocie czasami tyle co cały dom, Badi takie domki jak mówisz kosztują obok nas w granicach 4-6mln złotych, oglądaliśmy ostatnio taki za 2mln ale cały do remontu, zawsze można wyprowadzić się do innego miasteczka pod tytułem cała wiocha przyjezdna mieszka na Białołęce i kupować za mniejsze kwoty mieszkania.

u nas w bloku jest fajne mieszkanie do kupienia 86m2 za 950tys z miejscem garażowym i komórką lokatorką - polecam jakby coś :faja:

Bonczek - Pią 21 Sty, 2011

Marcel napisał/a:
a podatki ku.w.a płacą na wsi a nie w miejscu zamieszkania czyli np. w Warszawie

Można rozliczać się w miejscu zamieszkania, nie trzeba mieć meldunku, także to kwestia człowieka jak zawsze ;)

PiTT - Pią 21 Sty, 2011

Marcel napisał/a:

u nas w bloku jest fajne mieszkanie do kupienia 86m2 za 950tys z miejscem garażowym i komórką lokatorką - polecam jakby coś :faja:

wstępnie rezerwuję! :rotfl:

Walle - Pią 21 Sty, 2011

jeżdżą po naszych ulicach, a nie płacą na naprawę naszych dróg, to oni robią tłum w Carrefour'ze, Realu, Auchan i M1, to przez nich nie mam gdzie zaparkować w centrum, to przez nich mój autobus jest wypchany jak puszka z sardynkami, to oni powodują korki bo nie ogarniają ruchu w Wawce....

:rotfl:

:lol2: :lol2: :lol2:
kosmita - Pią 21 Sty, 2011

Przyjezdni odbudowali to miasto po wojnie :faja:
pP - Pią 21 Sty, 2011

Marcel napisał/a:
Większość wsi wszędzie robią przyjezdni, zaniżają pensje, obniżają poziom życia, jak pojadą na urlop do Egiptu to wożą się, że z Warszawy przyjechali i robią wioskę a podatki ku.w.a płacą na wsi a nie w miejscu zamieszkania czyli np. w Warszawie.

Walle napisał/a:
jeżdżą po naszych ulicach, a nie płacą na naprawę naszych dróg, to oni robią tłum w Carrefour'ze, Realu, Auchan i M1, to przez nich nie mam gdzie zaparkować w centrum, to przez nich mój autobus jest wypchany jak puszka z sardynkami, to oni powodują korki bo nie ogarniają ruchu w Wawce....

mam nadzieję, że te dwa posty są na podobnym poziomie humoru patrząc od strony autora

PiTT napisał/a:

wstępnie rezerwuję! :rotfl:

ziom powaga dobra cena wychodzi poniżej 10k ma m2 a mieszkanie jest w klatce 8 tak jak do nas wchodzisz to po lewej stronie ... ma mały ogródek na patio i dość spory balkon na strone SGGW, jest kilka ścian do zburzenia ;D gdyby nie było na parterze to byśmy je brali ale czekamy jak się zwolni inne na 7p :rotfl:

Bonczek napisał/a:
Można rozliczać się w miejscu zamieszkania, nie trzeba mieć meldunku, także to kwestia człowieka jak zawsze ;)

właśnie ....

kosmita napisał/a:

prawie jak NY :lol2:

pP czy zabolały cię te wpisy? jeżeli tak to przepraszam, ale tak jest niestety jednakże zdarzają sie wyjątki :pom:

Marcel napisał/a:
właśnie ....

Więc może nie wrzucajmy wszystkich ludzi którzy sprowadzili się do Warszawy do jednego wora ;)

kosmita - Pią 21 Sty, 2011

Marcel napisał/a:
kosmita napisał/a:

prawie jak NY :lol2:

Po której wojnie odbudowali niu jork ?

Bonczek napisał/a:
Więc może nie wrzucajmy wszystkich ludzi którzy sprowadzili się do Warszawy do jednego wora

+1

pP - Pią 21 Sty, 2011

Marcel napisał/a:
pP czy zabolały cię te wpisy?

luuuz.. ;D a co do tego czy mnie to ujęło osobiście nie pasuję do żadnego z tych argumentów :faja:

uważam tylko, że takie zachowania nie są zalezne od tego czy jesteś ze wsi czy z duzego miasta czy skąd kolwiek..ktoś już pisał, że to wychowanie.

anjas - Pią 21 Sty, 2011

kosmita napisał/a:
Po której wojnie odbudowali niu jork ?

może po wytępieniu indian?
Na miejscu wigwamów przyjezdni postawili drapacze chmur ;)

I teraz wszyscy mają dla nich szacun a z Indiańców się śmieją :rotfl:
Bad-i - Pią 21 Sty, 2011

pP napisał/a:
Marcel napisał/a:
pP czy zabolały cię te wpisy?

luuuz.. ;D a co do tego czy mnie to ujęło osobiście nie pasuję do żadnego z tych argumentów :faja:

uważam tylko, że takie zachowania nie są zalezne od tego czy jesteś ze wsi czy z duzego miasta czy skąd kolwiek..ktoś już pisał, że to wychowanie.

ja lubie wszystkich o ile nie bije z nich chamstwo.......

Jednak musze nie zgodzic sie z jedna rzecza, ktora zostala zreszta potwierdzona badaniami i chyba z tym trudno sie nie zgodzic. Niestety ale bardzo duzo osob przyjezdnych spowodowalo zanizenie wynagrodzeń w miejscach pracy (dla mnie to akurat plus ale jest wiele osob bezrobotnych lub pracujacych tylko po to zeby przetrwac)