Greg - Wto 04 Paź, 2011 Tak jestcze a'propos tego co "widać", a raczej co pokazują - pamiętacie jak po Smoleńsku nagle media wynalazły w swoich zasobach zdjęcia uśmiechniętego Gosiewskiego, Kaczyńskiego itd.? Wcześniej zawsze byli pokazani z krzywą, wredną mordą. Czy nadal to, co jest w TV świadczy o tym, kto jaki jest? Nie sądzę. Manipulacja.
Peace. pcs - Wto 04 Paź, 2011
was79 napisał/a:
EmerytRs2 napisał/a:
obejrzyjcie sobie powtórkę z wczorajszego Lisa
Generalnie przeważają głosy, że Lis sie zbłaźnił swoim nieprzygotowaniem.
Oglądałem i rzeczywiście zbyt stronniczo podszedł do tej rozmowy.
w zyciu tego programu nie ogladalem, i Lisa nie lubie, ale wielokrotnie czytalem jak srodowisko PIS jego i jego druga zone miesza z blotem i wyzywa od najgorszych to jak on mial byc obiektywny?
inna sprawa to czy wogole sa jakies niezalezne media, bo moim zdaniem nie ma, nie bylo i nie bedzie, kazde kogos reprezentuje albo prowadzi wlasna polityke (GW). Akurat media pro-pisowskie prezentuja sie tu najgorzej, poza RZ i uwazam RZE to jest zenujaca propaganda na poziomie Nie Urbana.
Akurat rano czytalem czytalem ciekawa wypowiedz pewnego bardzo pro-Pisowskiego dziennikarza Rzeczpospolitej dlaczego odmowil Sakiewiczowi i nie przeszedl do Gazety Polskie codziennie: "bo Rzeczpospolita ma czytelnikow a GP codziennie ma wyznawcow"
Co do polityki to mam nadzieje, ze niedlugo wyklaruje sie sie jakas normalna partia, taka na ktora nie bedzie wstyd glosowac i to ona bedzie "jezyczkiem uwagi" a nie ruch Palikota. Wydaje mi sie, ze mogloby to byc polaczenie Sikorskiego z PJN, ktorej lidera brakuje, albo cos wyjdzie z inicjatywy Dutkiewicza, jesli jego ludzie wejda do senatu.
Kto wogole glosuje na Palikota??? przeciez tam sa sami idioci, normalnie jestem w stanie uwierzyc, ze Palikot przekupil osrodki badania opinii publicznej.M - Wto 04 Paź, 2011 Moim zdaniem palikot dogadał się z PO, i tym samym dostal zielone swiatło w "zaprzyjaźnionych mediach" po tym jak się okazało że Pawlak dogadał się z Kaczyńskim co do koalicji.
Ja w tej chwili czytam wlasnie RP, RZE oraz wpolityce.pl (ci sami felietoniści).
Są wywiady z całą sceną polityczną więc nie można im zarzucić stronniczości.
Lis to dno, straszne dno, on się już zupełnie zapomniał.Stf - Wto 04 Paź, 2011
Marek23 napisał/a:
Niestety to byl Lis vs kaczor. Lis zaatakowal od razu, trudno zeby Kaczor sie zachowywal jak nigdy nic. A juz ostatnia akcja z odpytywaniem skad sa kandydatki PiS to wstyd i dramat. Nie dosc ,ze chcial Jarka jak w szkole upokorzyc, to sam wyszedl na idote, twierdzac,ze jakas tam Ilona jest z Bydgoszczy. Podobno jeden z najlepszych dziennikarzy, a zachowal sie jak szkolny osiol.
nie zrozumieś mojej intencji. chodziło mi o to, że mnie wali to czy to był lis czy inny dziennikarz. nawet jakby rozpoczął rozmowę od wylizania mu stóp, to mnie interesuje wyłącznie reakcja pretendenta na premiera a nie sposób przeprowadzenia samej debaty przez redaktora.
generalnie łatwo jest powiedzieć - należy rozliczyć ku..wa! dla niektórych złem jest to co było 20lat temu (jasne że tak) ale dla innych również wiele sytuacji obecnie się dziejących nie wywodzących się z tamtych lat. chociażby komercja wychowująca obecnych studentów medycyny, którzy już podczas pierwszych lat studiów wpajane mają podstawy ekonomii ponad przysięgę hipokratesa...
ułomności w każdym ustroju jest tak wiele, że gdybyśmy mieli przez całe życie skupić się wyłącznie na rozliczaniu innych z zaprzeszłego zła, brakłoby nam czasu nad uczestnictwem w rzeczywistości. i to właśnie się dzieje i widać co po niektórych w pisie.
pomijam, że taki macierewicz np. chcąc komuś coś udowodnić - sam łamał prawo... do czego to ma prowadzić ?Marek23 - Wto 04 Paź, 2011 Zgodze sie Kacza jest zbytnim ideowcem. Natomiast rozbicie ukladow postkomunistycznych jest wedlug mnie podstawa w tym kraju. Idealnie nie bedzie,wiadomo. Ale ja nigdy nie zauwazylem zeby Kaczor i jego ziomki zapominaly o innych sferach rzadzenia, probujac rozliczyc czerwonych. Moim zdaniem to media tak pokazuja.Maciusiowy - Wto 04 Paź, 2011
Marek23 napisał/a:
To wszystko gra wizerunkiem,mniej lub bardziej i akurat takich rzeczy wogole nie mozna brac powaznie.
sorry, ale nie znam osobiście nikogo z w/w, więc na wizernku się opieram (tak samo Ty opierasz się na tym, jakie bajki Ci przedstawią)...poza tym bazując na moich obserwacjach stwierdzam, że wszyscy poza jarkiem, wśród ludzi czują się swobodnie...a on jakby się czegoś obawiał...po prostu nie chcę mieć premiera aliena i nie chodzi tu o "przedstawianie" go w złym świetle - po prostu, gość nie ma pojęcia o życiu w realiach rodziny itd. i temu nie zaprzeczysz...wolę już kogoś, kto jeździ na dziwki PiTT - Wto 04 Paź, 2011
Maciusiowy napisał/a:
Marek23 napisał/a:
To wszystko gra wizerunkiem,mniej lub bardziej i akurat takich rzeczy wogole nie mozna brac powaznie.
po prostu, gość nie ma pojęcia o życiu w realiach rodziny itd. i temu nie zaprzeczysz...wolę już kogoś, kto jeździ na dziwki
+1
EmerytRs2 - Wto 04 Paź, 2011 Podziwiam Was za te krótkie posty
nie jestem za kimkolwiek !1 Lis tez mnie wk.ur.wia.
M, ja tez odnoszę wrażenie że Tusk się dogadał pod stołem z Pali...
(a jak się włączy teoria spisku, że całe odejście pali było ukartowane)
Ja pierdole Świat znowu się ...kończy
wiem jedno, Świąt w tym roku nie będzie !!Marek23 - Wto 04 Paź, 2011
Maciusiowy napisał/a:
po prostu, gość nie ma pojęcia o życiu w realiach rodziny itd. i temu nie zaprzeczysz...wolę już kogoś, kto jeździ na dziwki
A każdy skuteczny prezez dużej firmy ma rodzinę? Nie wiem co to ma do rzeczy. Szczególnie,że wśród elektoratu PO dużo jest młodych ludzi którzy instytucję małżeństwa uważają za przestarzała,itd. Tak czy owak wiem,że się nie dogadamy. Mi chodzi tylko o gospodarkę i to,żeby mi tu za chwilę 50 tys jakiś łasych na socjal emigrantów nie wbiło. I w moim mniemaniu kaczka być może mi to zapewni. A jak się mylę to inaczej zagłosuję za parę lat.Maciusiowy - Wto 04 Paź, 2011
Marek23 napisał/a:
A każdy skuteczny prezez dużej firmy ma rodzinę?
nie...ale mam wrażenie, że:
1. nie mieszka z matką,
2. ma konto w banku,
3. wie, gdzie jest dziura
Marek23 napisał/a:
Mi chodzi tylko o gospodarkę i to,żeby mi tu za chwilę 50 tys jakiś łasych na socjal emigrantów nie wbiło. I w moim mniemaniu kaczka być może mi to zapewni. A jak się mylę to inaczej zagłosuję za parę lat.
agri EmerytRs2 - Wto 04 Paź, 2011 Maciusiowy, a Pawlak? nie był alienem?
nie bedę cytował KAzika.
a MArcinkiewicz, dobrym premierem był. a na dziwki chodził., a rodzinę posiadał??
dobra pora sie ewekuowac z tego tematu Marek23 - Wto 04 Paź, 2011
EmerytRs2 napisał/a:
nie bedę cytował KAzika.
kazik to debil, za duzo jaboli i niby rapu za mlodego.
Marcinkiewicz to jeszcze wiekszy debil.Jacek - Wto 04 Paź, 2011 EmerytRs2 - Wto 04 Paź, 2011
Marek23 napisał/a:
EmerytRs2 napisał/a:
nie bedę cytował KAzika.
kazik to debil, za duzo jaboli i niby rapu za mlodego.
taki psycho-rapiermartin.h - Wto 04 Paź, 2011
pcs napisał/a:
inna sprawa to czy wogole sa jakies niezalezne media, bo moim zdaniem nie ma, nie bylo i nie bedzie, kazde kogos reprezentuje albo prowadzi wlasna polityke (GW).
Kiedyś znany amerykański pisarz i dziennikarz napisał: "I tyle by było z obiektywnego dziennikarstwa. Nawet nie próbuj go tutaj szukać, a na pewno nie w żadnym z moich zdań czy w tekstach kogokolwiek, kto przychodzi mi na myśl. Z wyjątkiem tabelek wyników sportowych, rezultatów wyścigów i zestawień wahań giełdowych, taka rzecz jak Obiektywne Dziennikarstwo nie istnieje. Samo to wyrażenie jest pompatycznym zaprzeczeniem."
I tak jest z wszystkim, nigdy nie było, nie ma i nie będzie czegoś takiego jak obiektywizm. Każdy ma jakieś swoje sympatie, gusta i preferencje i nic tego nie zmieni.