To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Ford Focus ST170

GeKo - Nie 22 Sty, 2012

rasta, Możesz napisać coś więcej o tym diwajsie z jUSej do wyłączania ABSU, czy to elektronicznie jest organizowane czy mechanicznie.
rasta - Nie 22 Sty, 2012

Coś w ten deseń to po prustu taki Amerykańskie Bluefin - http://www.topspeedparts....vice_p_438.html
CHRZANEK - Nie 22 Sty, 2012

M napisał/a:
Dlatego dobre jest stare dobre OBD1 bez systemów bez wynalazków i z komputerem dającym się chipować za 15zł

Aj law stare fury, bez ABS'u i skury :)

Skóry pisał Osrak :)

M - Nie 22 Sty, 2012

CHRZANEK napisał/a:
M napisał/a:
Dlatego dobre jest stare dobre OBD1 bez systemów bez wynalazków i z komputerem dającym się chipować za 15zł

No ba, zepsuje Ci się predkościomierz to wymieniasz czujnik albo przewód :D Innej opjci nie ma. A nie kuwa na drugim końcu samochodu zepsuł się obwód który zepsuł ten pod maską który zaburzył pracę tego pod fotelem i wyskoczył błąd! :D :D

kubas - Nie 22 Sty, 2012

M napisał/a:
CHRZANEK napisał/a:
M napisał/a:

No ba, zepsuje Ci się predkościomierz to wymieniasz czujnik albo przewód :D Innej opjci nie ma. A nie kuwa na drugim końcu samochodu zepsuł się obwód który zepsuł ten pod maską który zaburzył pracę tego pod fotelem i wyskoczył błąd! :D :D

+ sto milionów

Ale i tak nic nie pobije wynalazku sprzęgła hydraulicznego w roverze 75 to jest największa porażka motoryzacyjna angoli :D W każdym sie jebie... Nowa pompka sprzęgła kosztuje 800pln i starcza na 20kkm :rotfl:

kosmita - Nie 22 Sty, 2012

Mnóstwo jest takich przykładów, choćby wymiana żarówek w megance albo new beetle'u
GeKo - Nie 22 Sty, 2012

M napisał/a:
No ba, zepsuje Ci się predkościomierz to wymieniasz czujnik albo przewód Innej opjci nie ma. A nie kuwa na drugim końcu samochodu zepsuł się obwód który zepsuł ten pod maską który zaburzył pracę tego pod fotelem i wyskoczył błąd!

Buhahahahah kaaaaaaaaarwa dokładnie.
Moje przeboje z przepustnicą. W ASO sam im musiałem podać kod błędu żeby wyciągnęli dokumentację i dotyczali się z niej że jeśli spadnie napięcie na presostacie od wspomy to wywala błęda na przepustnicy :rotfl: i twierdzi ze przepustnica walnięta.

GeKo - Nie 22 Sty, 2012

rasta napisał/a:
Coś w ten deseń to po prustu taki Amerykańskie Bluefin - http://www.topspeedparts....vice_p_438.html

Nic tam nie widzę o obsłudze ABSu.

rasta - Nie 22 Sty, 2012

Nie musisz, chodzi o to że za pomocą tego można grzebać w seryjnym kompie, a po twa to problem się tycze ESP a nie ABS :D
CHRZANEK - Nie 22 Sty, 2012

GeKo napisał/a:
musiałem podać kod błędu żeby wyciągnęli dokumentację i dotyczali się z niej że jeśli spadnie napięcie na prostacie

Na czym ???

GeKo - Nie 22 Sty, 2012

ESP w clio to żaden problem odpiąć czy ręcznie czy softem :]
M - Nie 22 Sty, 2012

Dobra. Rzuciłem taka koncepcję i chciałbym żeby ktoś ogarnięty mi powiedział że się tak nie da.
Jestem w stanie w kwocie około 250-300zł (hardware+software) zł oprogramować emulator tak aby oszukiwał system abs żeby się nie aktywował :faja:
Potrzebuję tylko auto testowe :)

GeKo - Nie 22 Sty, 2012

może siema :D ma clio z ABS i ESP. ESP z knefla można wyłączyć ale ABS jak wypniemy na bezpieczniku to tył nie hamuje prawie w ogole a jak z czujnika to sie robi 50x50
M - Nie 22 Sty, 2012

Na chlopski rozum czy tarcze w kazdym kole lub koronki roznia sie miedzy soba w produkowaniu sygnalu? Koncepcja puszczenia jednego sygnalu z jednego kola na 4 wejscia komputera abs jest bardzo banalna i praktycznie za darmo. Geko?
GeKo - Nie 22 Sty, 2012

Tak Maćku? drukowanymi proszę :)
Rozumiem że chcesz w jakiś sposób oszukać czujnik żeby myślał że ma sygnał a nie będzie go dostawał.