może głupie pytanie, ale jestem ciekaw
skoro torrenty można zaciągać to można też wrzucić emule?
tam jest jakiś system operacyjny czy trzeba dopiero klasycznie zainstalować
nigdy nie miałem styczności z tego typu urządzeniami a jest to ciekawe rozwiązanie
Tam jest system operacyjny ale linux
Jest pełno różnych paczek z softem do tych urządzeń.PiTT - Śro 29 Maj, 2013 dzięki
to jeszcze muszę doczytać jakiej wielkości dyski można zamontować
edit: już wiem
no to tylko pytanie co będzie lepiej działało z applem
qnap czy synology
widziałem że oba urządzenia mają aplikacje mobilne, pytanie co w praktyce lepiej się sprawdziMoRToN - Śro 29 Maj, 2013 qnapy chyba droższe wiec bardziej pasuja do appla
Ale synology za to majo biało obudowe
A ogołnie to nie wiem nigdy nie miałm japka nie wiem jak to działa dzik - Śro 29 Maj, 2013 tego nie wiem, moj qnap z japkiem dziala
ciezko powiedziec co lepszebizon - Śro 29 Maj, 2013
M napisał/a:
Generalnie najbardziej zawirusowane komputery są u panów po 50-ce gdzie wiedza o zagrożeniach wirusami i trojanami najmniejsza a potrzeba zobaczenia młodych piersi największa.
ja robilem w ostatnim czasie cala serie zawirowanych laptopow i kazdy user mowil, ze bawi sie strony bukmacherskie.Miniac - Czw 30 Maj, 2013
Wczoraj odebrałem. Póki co wydaje się być zbyt fajny, a ekran dotykowy działa chyba lepiej jak w GalaxyTab 8.9''
Dzięki za tip.Autoholiczka - Pon 03 Cze, 2013 Uważacie, że lepiej opłaca się regenerować baterię z laptopa czy zakupić nową? (Lapek jeszcze na gwarancji, bateria niestety już nie...)M - Pon 03 Cze, 2013 Sprawdzony zamiennik jesli jestdzik - Czw 11 Lip, 2013 Muszę wam powiedzieć że jak dla mnie Sony pozamiatało rynek ultrabooków.
Był sobie macbook air, były inne które co by nie ukrywać próbowały go naśladować, ale to ogólnie był wysyp miernoty i MBA się wyróżniał. Ceną też.
A teraz sony wypuściło vaio pro 13 i MBA przestał działać w tym momencie
Waży to nieprawdopodobnie mało 900g vs 1400 w MBA, ma genialny ekran full HD IPS. Przy nim ekran MBA wygląda jak czarno-biały. Wykonanie świetne, bardziej mi pasuje niż amelinium, podświetlana klawiatura i SSD 128GB za 3999.
Jak dopracują jeden feler, czyli za głośny wentylator który za szybko się uruchamia to będzie sprzęt bez wad.pP - Czw 11 Lip, 2013 jest jeszcze jeden feler
128gb dysku... instalujesz wina, instalujesz offica, kilka pierdół i zostaje 100 MB PiTT - Czw 11 Lip, 2013 ja się cieszę że MBP brałem z 256GB SSD, w tym momencie mam wrzucone tylko niezbędne rzeczy i 100 gigsów poszłoooodzik - Czw 11 Lip, 2013 Są wersje i 512. Ale SSD nie jest przylutowany do płyty i jest standardowy. Co prawda to nowy stardard ale rokuje że za rok będzie można kupić 512 czy 1TB w rozsądnej kasie.dEF - Czw 11 Lip, 2013 w MBA też nie jest przylutowany, co więcej w nowym MBA SSD jest na PCI-E, wiec jest sporo szybszy.dzik - Czw 11 Lip, 2013 vaio tez pcie, narazie nic nie widze z zamiennikow ale zapewne to kwestia czasuM - Czw 11 Lip, 2013 Oby Ci się nie popsuł bo internety mówią o fatalnym serwisie sony.
Swoja droga popsul mi sie juz jeden przycisk w macu w strasznie wredny sposob.