To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - Jabłko Kącik

mi - Czw 02 Sie, 2012

dobra, dobra. Pytanie brzmi czy da się tam odpalić program pocztowy jakiś, zmienić przeglądarkę (mam chrome, wolałbym mozillę), no i polskie znaki podłapać...
M - Czw 02 Sie, 2012

Nie wiem tego, moze byc ciezko.
A dlaczego nie korzystasz z win7?

mi - Czw 02 Sie, 2012

korzystać korzystam, ale ten komp serio jest niewyobrażalnie powolny i startuje baaaaardzo długo. A netbooka zwykle biorę na kolana, włączam na 5 minut, sprawdzam co mam sprawdzić i wyłączam...

EDIT: aż sprawdziłem z ciekawości
Przy cośtam cloud po 15 sekundach od naciśnięcia włącznika mogłem kliknąć przeglądarkę, po 53 - miałem stronę startową
Przy Win 7 po 60 sekundach mogłem kliknąć ikonkę, po 70 - windows zapodał muzyczkę startową, napis google miałem na akranie po 2 minutach 30 sekundach. Po takim czasie już zwykle nie pamiętam co chciałem sprawdzić xD

M - Pią 03 Sie, 2012

Masz kilka opcji
1.dysk ssd w lapku - bedzie mega szybko
2.uzywac trybu uspienia zamiast wylaczac
3.downgrade do xp

Michał - Pią 03 Sie, 2012

Pitt - :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Ziom, ten syf stardocka strasznie muli system !! weź to olej !!
Jedyną niezłą wtyczką wartą zainteresowania jest samurize. Problem jest taki że jest dosyć trudna w konfiguracji ponieważ wszystko musisz sobie sam ustawić.
wszystkie "docki" , wykresiki itd itp sam rysujesz i za pomocą jakiś tam funkcji podłączasz do np: czujników na płycie gł ( np temp proca )

mi - expressgate to jest taki mini system zapisany w rome/biosie ( tego nie wiem , az tak sie nie znam ) okrojony bardzo. Generalnie fajna rzecz ale jest to bajer mimo wszystko. Możesz to wyłączyć w biosie.

faldzip - Pią 03 Sie, 2012

mi napisał/a:
korzystać korzystam, ale ten komp serio jest niewyobrażalnie powolny i startuje baaaaardzo długo. A netbooka zwykle biorę na kolana, włączam na 5 minut, sprawdzam co mam sprawdzić i wyłączam...

EDIT: aż sprawdziłem z ciekawości
Przy cośtam cloud po 15 sekundach od naciśnięcia włącznika mogłem kliknąć przeglądarkę, po 53 - miałem stronę startową
Przy Win 7 po 60 sekundach mogłem kliknąć ikonkę, po 70 - windows zapodał muzyczkę startową, napis google miałem na akranie po 2 minutach 30 sekundach. Po takim czasie już zwykle nie pamiętam co chciałem sprawdzić xD

Bo wlasnie na tym polegaja netbooki, ze sa mega wolne, ale za to wytrzymuja meeeega dlugo na baterii - dlatego strategia wlaczania i wylaczania jest tutaj zupelnie nieoplacalna. Poprostu usypiaj kompa. Taki uspiony to pewnie z kilka dni Ci wytrzyma jak nie wiecej.

zefir - Pią 03 Sie, 2012

pomijajac pojebane koszty Macboooka Air w oficjalnej dystrybucji, to
uruchamia sie w 15sec i ostatnio sprawdzalismy przy www,muza etc pracowal 11h :D

Yarko - Pią 03 Sie, 2012

mój MBPro pracuje około 8h na baterii

start trwa jakieś 30s, z uśpienia wychodzi w sekunde, ztcp. na świeżo postawionym systemie ten czas skraca się o połowę, mój po 2 latach jest już trochę zaśmiecony, więc planuję reinstalkę w najbliższym czasie

was79 - Pią 03 Sie, 2012

a jak wiemy, trwa to tylko chwilę ^_^
Cartoon - Pią 03 Sie, 2012

Jaki pakiet biurowy polecacia pod OS X?
Franek - Pią 03 Sie, 2012

http://technologie.gazeta...na_obsluga.html
zefir - Pią 03 Sie, 2012

ja mam normalnie pakiet office :)
filomatic - Pią 03 Sie, 2012

MS Office for Mac - najlepsza opcja 4 sure :)

iWork też jest fajny, trzeba się tylko przestawić

karoluPL - Pią 03 Sie, 2012

na iworku nie miałem okazji pracować, ale pakiet office dla mac jest identyczny jak na windowsie- co bardzo ułatwia sprawę + nie robi komplikacji jak trzeba wysłać jakis dokument, czy prezentacje ^_^

a co do włączania się i 'trzymania baterii'- z wyniku mojego maca jestem mega zadowolony, włącza się szybciutko, a cały dzień na uczelni szło ogarnąć bez ładowareczki i ogólnie bateria trzyma jakieś 7h, nawet na zwykłym dysku, nie ssd. :jupi:

PiTT - Sob 04 Sie, 2012

Panowie macowcy, co do chooja pana jest z tymi ograniczeniami materiałów video w youtube?
to jest dramat, chcę zobaczyć teledysk a tam dupa, nie ma na ajfona...
czy to tylko dotyczy ajfonów czy na kompach też tak jest?