To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

MotorSport - [PPRC] - klasa narodowa, czyli taniej być nie może ???

Greg - Sob 18 Maj, 2013

No to czadowo, nie dośc że Profesor, to jeszcze Profesor Dyrektor. :faja:

Czy jeśłi furta ma być N'kowa i homologowana, to musi w ogóle być zarejestrowana jeśli przyjeżdża na lawecie? I to na model z homo czyli np. 106 S16? Czy można np. wziąć budę XS'a, ogarnąć wszystko tak żeby wyszła z tego S16, mieć książkę i lecieć?

Jakarti - Sob 18 Maj, 2013

Dyrektor Chrzanek, fiu fiu.. kiedy te zawody?
CHRZANEK - Sob 18 Maj, 2013

Greg napisał/a:
Czy jeśłi furta ma być N'kowa i homologowana, to musi w ogóle być zarejestrowana jeśli przyjeżdża na lawecie? I to na model z homo czyli np. 106 S16? Czy można np. wziąć budę XS'a, ogarnąć wszystko tak żeby wyszła z tego S16, mieć książkę i lecieć?

Do wyścigów torowych samochód nie musi być zarejestrowany - najlepiej jak nie ma VIN'u tylko indywidualny numer nabity na nadwozie w celach identyfikacyjnych np GREG69.
Wówczas wozi sie to na lawecie i przynajmniej teoretycznie może to być buda z XS'a.
Praktycznie jest to trudne do odróżnienia, aczkolwiek załącznik J zabrania w którymś z punktów przystosowywania wersji która nie posiadała homologacji. Przykład: słynne lancery w US Spec, które homologacji nie miały, były warunkowo dopuszczone, bo teoretycznie takie same. W sumie gdyby nie VIN to by sie nikt nie pokapował...

I runda zawodów RALLYCROSS CUP planowana jest w dniach 8-9 czerwca 2013.
Dokładne informacje znajdziecie tutaj: http://rallycrosscup.pl/kalendarz/

Greg - Wto 21 Maj, 2013

Dzięki Radku :)

Planuję się wybrać na pierwszą rundę na oglądarę.

No i bardzo poważnie myślę o niskobudżetowym starcie w przyszłym sezonie. :) Pewnie w 106, ale innej. Muszę jeszcze to przeliczyć, poszukać finansowania w skarpetach i zobaczyć ile czasu to pochłonie. Jaram się na maksa RC.

Jakarti - Wto 21 Maj, 2013

ej, to moze razem bysmy wyskoczyli. mysle, ze tez byłbym zainteresowany wizytą w Słomczynie ! :D
Greg - Śro 22 Maj, 2013

Mówisz o pierwszej rundzie czy upalaniu (szarego :D )? :faja:

Pewnie. Jeszcze nie wiem czy w sobotę czy w niedzielę, bo w sobotę idę na jakieś wesele czy jakąś taką imprezę i nie wiem jeszcze o której, a z drugiej strony w niedzielę mogę nie móc prowadzić fury. ;)

Jakarti - Śro 22 Maj, 2013

o oglądaniu zawodów - nigdy nie byłem, moze uda sie uscisnąć dłoń Chrzanka
Greg - Śro 22 Maj, 2013

No to spoko, będziemy w kontakcie - dam znać jak coś będę wiedział :)
Dariano - Pon 03 Cze, 2013

Będę w Sobotę :) do zo :)
Jakarti - Pon 03 Cze, 2013

o ktorej to sie zaczyna?
Greg - Pon 03 Cze, 2013

http://rallycrosscup.pl/i...p-tor-slomczyn/

Ja w sobotę jadę na wesele (w sumie top niedaleko Grójca, ale od Katowickiej :D ) na 16 chyba, więc nie wiem czy rano się wyrobię. W niedzielę prędzej, wstanę sobie może jakoś w miarę po ludzku i jakoś ok 12-13 mógłbym zaatakować. Tylko nie wiem czym pojadę bo 106 strzela focha.

CHRZANEK - Pon 03 Cze, 2013

Jeżeli chodzi o oglądarkę to przed 10:00 zarówno w sob jak i nied nie warto przyjeżdżać.

Jak ktoś będzie ograniczony czasowo to polecam przyjechać na 14:00 i zostać do końca.

Mogę być dość mocno zajęty na zawodach ale w zasadzie jak ktoś będzie na miejscu i zadzwoni (509 33 55 33 ) to postaram się znaleźć te 5 minut w jakiejś przerwie.

Jakarti - Wto 04 Cze, 2013

myslalem, ze sie zabiore z Grzegorzem a tu doopa - jakos 2 tygodnie temu ślubu nie miałeś :rotfl:
Greg - Wto 04 Cze, 2013

Miałem, mówiłem chyba. :D

Ja będę na bank, ale chyba raczej w niedzielę właśnie ok. 13. Jak się umawiamy? :D

Jakarti - Wto 04 Cze, 2013

zobaczymy jaka bedzie pogoda. jak bedzie dobra to bede musiał ogarnąć trawnik, którego nie kosiłem juz 2 tygodnie :D