Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń
Niemy - Sob 29 Cze, 2013 te rybki to sekta nie-dzielnych kierowców, ale widziałem też inne
roj - Sob 29 Cze, 2013 pewnie proboszcz sprzedaje PiTT - Sob 29 Cze, 2013 Mick - Pon 01 Lip, 2013 o Hondzie civic w ufo 2.2 w dieselu to Przem_106 może dużo powiedzieć
ja tylko jeździłem tą hondą z przyczepioną lawetą - wiec za dużo nie powiem Przem_106 - Pon 01 Lip, 2013 Niestety nie wiele mogę powiedziec o 2,2 CDTi. Mam go od grudnia 2012 i przejechałem do dzisiaj moze 5 tys. km. Samochod słuzy mi do rodzinnych wycieczek i tak jak Mick wspomniał .........ciągania lawety. Mysle ze podczas wakacji zrobie kolejne 5 i będe wiedział więcej.
Moje auto to listopad 2008, bezwypadek z Polski w wersji Comfort. Przebieg 175tys. Sprawdzony przed zakupem w ASO.
- auto w porownaniu do Francuzow duzo bardziej podatne na rdzę. W porownaniu do RC, to smiech i nie ma co porownywac. Jakosc i trwałosc lakieru tez na korzysc Peugeota.
- silnik: dozywotni łancuch rozrządu, silnik bezobsługowy, ale bierze olej! Honda proponuje 0W- 30 i kaze lac tylko to. Koszt 6l Castrola to jakies chore pieniądze, bo około 500zł Na 20tys km. potrafi zjesc dodatkowe 2l.
Za około 5tys. mam wymianę i pewnie wleje cos od Vłodzia. Wielu zmienia olej na gestrzy i problemy z ubytkami znikają.
- spalanie jest uzaleznione od nogi. Z Mickiem na pusto przejechalismy prawie 1000km. przy sredniej 4,6 i ze spokojną nogą max 110km/h. Na kole 17-tce 225/45 jest juz wyzsze o ok. 0,8l.
- srodek: mimo "kosmicznego designu" bardzo proste w obsłudze i intuicyjne. chociaz kilka wstawek dosc obciachowych. Super pozycja za kierownicą i badrzo dobre fotele. Jakosc plastikow przeciętna, potrafią trochę się odezwac. Bardzo duzo miejsca szcegolnie z tyłu. I rewelacyjny pomysł ze składaniem tylnych foteli, za to bardzo duzy plus!
- zawieszenie. Poprzedni własciciel dosc niedano wymienił amotryzatory na nowki oryginały. Dla mnie auto jest za miękkie. Brak mu sportowego charakteru. Bardzo powaznie myslę nad wymianą zawiasu, ale szkoda mi trochę bo mam prawie nowki. Pozostałych elementow nie znam, bo nic nie puka i w sumie nie wiem jakie są koszta tuleji, drązkow swozni itp.
Nie podoba mi się praca tylnego zawiasu. Wolę belki niz niezalezne!
- skrzynia - 6 biegowa, bezobsługowa bardzo fajna.
Charakterystyka silnika, skrzynia, zawias, hamulce nie mają nic wspolnego ze sportowym autem. Zapamiętaj to
Najlepsza wersja to EXECUTIVE. Jest bardzo dobrze wyposazona i praktycznie występuje tylko z importu, bo w Polsce poprostu była za droga.
Jak znajdziesz pewniaka, to ponad 35 trzeba dac. Ja się bałem kupic auta w takiej kasie bez znajomosci przeszłosci dlatego kupiłem polską nie bita salonowkę.
Aha. W dowodzie UFO 2,2 moze ciągnąc na haku 1500kg przy własnym DMC 1880. Więc mozna ciągac małą lawetkę bez Viatola Kamill - Pon 01 Lip, 2013 O fajnie, wielkie dzięki za info, to że jest mało sportowy zawias to dla mnie lepiej.
Fotele rzeczywiście bardzo wygodne i dopasowane.
Z tym olejem to słabo, bo mi wychodzą 2 zmiany w ciągu roku.
Będe dzisiaj dzwonił i ustalał szczegóły, jak wszystko bedzie po mojej myśli to pewnie dołącze do grona hondziarzy, natomiast to nic pewnego.
BTW zawias z tego co wiem to tu jest właśnie belka.Michał - Czw 05 Wrz, 2013 pany, ze mnie mirek handlarz słaby, jak i znawca niemieckiej technologii
http://tablica.pl/oferta/...html#9a22233731
warte to to coś ?
to nie dla mnie, od razu mówię.
Pytam sie bo ostatnio jak czytam jakie jaja sie dzieją z silnikami VAG'a to troche mnie to przerażaMichał - Czw 05 Wrz, 2013 http://www.autodna.pl/vin...68d16b9bb6f9299
znajomy zajarany wykupił raport ( na samym dole jest do sciągnięcia )
nie jest to dziwne ze sa tylko dwa przebiegi wpisane ? ( i w sumie dwa identyczne ? )Kamill - Czw 05 Wrz, 2013
Michał napisał/a:
http://www.autodna.pl/vin/WAUZZZ8P88A094330/audi--2008/05ecafbe8b91594fa68d16b9bb6f9299
znajomy zajarany wykupił raport ( na samym dole jest do sciągnięcia )
nie jest to dziwne ze sa tylko dwa przebiegi wpisane ? ( i w sumie dwa identyczne ? )
Jako źródło przebiegu podane jest "ogłoszenie internetowe" wiec ten raport ktos chyba z palca wyklikał uzywając googla.was79 - Czw 05 Wrz, 2013 Michał - Czw 05 Wrz, 2013
kurwa, tak to jest jak młokos sie na NIEMCA napali.
dzieki !pcs - Czw 05 Wrz, 2013 tja, ogloszenie prywatne i "po oplatach do rejestracji" , przebieg tradycyjnie 150tys i do tego z poznania ))Walle - Pią 06 Wrz, 2013 trzeba być ślepym, żeby nie zauważyć, że z normalnym ogłoszeniem prywatnym niewiele ma to wspólnego.... Poczynająć od piep rzonych drukowanych liter oraz pojechanym tytule oferty.Marek23 - Pią 06 Wrz, 2013 Szukam saxo lub 106 na zimę. Może ktoś coś polecić z ogłoszeń? Mam jedną rajdówkę z zawiasem HP na oku,ale nie wiem czy chce wydać tyle hajsu, skoro na jakieś starty bede pożyczał...
Druga opcja to cywil, grzesiekvts ma jedną fajną sztukę.
Ale znalazłem też coś takiego alllegro, będę w jego okolicach w w niedzielę i się zastanawiam.