To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Moto nowości, plotki, ploteczki

roj - Pon 29 Gru, 2014

Ja mam evo9 elektryczny 4wd skala 1/10, mogę sprzedać, dwa lata leży w szafie. Na krótkim przełożeniu vmax 40 km\h wg gps :)
siema - Pon 29 Gru, 2014

Ile takie modele? Może ja bym wrzucił do szafy, by poczekało na syna ;D
roj - Pon 29 Gru, 2014

grosze, jak ze wszystkimi zajawkami. Ja kupiłem chyba za ok. 500 kompletny a potem kilka detali ..za jakieś 1000 czy 1500 :) opony, felgi, karoseria, silnik, amory, sprężyny, aparatura do sterowania i takie tam detale (jak w clio :D ).
jakbyś chciał kupić mój albo jakikolwiek to dzwoń to Ci powiem co i jak :faja:

roj - Pon 29 Gru, 2014

długie ale polecam obejrzeć :)
(na pewno ciekawsze niż GP f1 2014 soczi :jupi:

Anonymous - Pon 29 Gru, 2014

a co sie dzialo w soczi?
Mrozu - Pon 29 Gru, 2014

Janusz napisał/a:
roj napisał/a:
Nie wiem czy z helikopterami jest tak samo jakz samochodami rc ale pewnie tak. Więc najważniejsza rzecz to różnica między zabawką a modelem. Zabawka może być droższa czy tańsza, lepsza czy gorsza ale jak Ci przestaną wystarczać jej możliwości to stuningować ją możesz ew o nowe baterie albo jakąś naklejkę :)
Druga rzecz, która z tego wynika to brak możliwości naprawy. Zabawka to całość i jak się coś spali czy połamie to trzeba kupić nową. Jednorazówka.
Modele mają każdą jedną część do kupienia i wymiany. No i jak połamiesz śmigła (czy jak to tak się nazywa) to kupujesz OEM plastik albo jakieś lepsze, jak spalisz silnik to możesz kupić mocniejszy itd.
Piszę na przykładzie fur ale chyba to co lata i pływa sterowane radiem to taka sama sytuacja :faja:

w samochodach polecam elektryki, bo w tej chwili moc jest podobna w elektrykach co w spalinówkach, a dużo mniej roboty jest z elektryką niż spalinówką :)

ja w subaraku wymieniałem juz wszystkie łozyska, opony, amory z tyłu, jakieś wahacze itp... + wiecznie problem z odpowiednim wyregulowaniem silnika. Ale jakby coś to moge sprzedać w dobrej kasie 4wd subaraka w skali 1/9

co do mocy się nie zgadzam. Wszystko zależy jaki silnik będziesz miał. Ja zdecydowanie wolę model spalinowy, może i jest bardziej upierdliwy jeśli mówimy o nitro, ale zabawa nieporównywalnie większa od elektryka. Polecam pojeździć spalinami 2T bo mają dużą moc i moment są szybkie i nic poza paliwem nie inwestujesz.

roj - Wto 30 Gru, 2014

do miasta sto razy lepsze są elektryki bo spalinówką przez spaliny nie polatasz po garażu podziemnym (np. zimą) a niedaleko bloków/domków brzmią jakby smerfy upalały na ścigaczach "do odcinki!" i ktoś z otwartym oknem (np. latem) na pewno się wkurwi :)
W domu brudzi i wali jakbyś trzymał w pokoju malucha po KJSie.

Niedrogi elektryk rozpędzi się do 60 km/h bez problemu a jak ktoś jest fanem oglądania swojego modelu tylko raz to 160 jest do przekroczenia ;D

Mrozu - Wto 30 Gru, 2014

Spalinami to się lata to lasach, parkach i parkingach a nie garażach ;) Nic mi w domu nie śmierdzi od spalinówką, wiec nie wiem o czym mowisz ;D
Janusz - Wto 30 Gru, 2014

ja jak kiedys upalałem spalinówka na parkingu to pały podjechały :rotfl: :rotfl: :rotfl: dobrze ze mi dowodu nie zabrali :D
Rasputin - Wto 30 Gru, 2014

Masz jeszcze Subarynę?
Janusz - Wto 30 Gru, 2014

tak cały czas o niej pisze, obecnie stoi gdzies zapomniana w kącie :D
PiTT - Nie 25 Sty, 2015

jakos dupy nie urywa nowe xc90... chociaz i tak ladniejsze od q7 :)
nie wiem czy teraz taki trend bedzie, ale na moje oko zasadzili tu konkretna glebe jak na suva...
wszystko fajnie jak na reklamach i prospektach kazda osobowa jest na glebie i ciemnej szybie, ale chyba suvy i terenowki to powinni juz odpuscic :rotfl:

Mrozu - Nie 25 Sty, 2015

Jak dla mnie kozak
PiTT - Nie 25 Sty, 2015

to proszę

:lol2:

KarQ - Nie 25 Sty, 2015

Jak dla mnie jest ok. Fakt, D5 ma troche mało mocy na tle konkurentów, ale z papierów wynika, że jakoś będzie jechał (okolice 8sek do 100ki). Po 3 latach będzie dobrą opcją na leasing :>