To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Moto nowości, plotki, ploteczki

Anonymous - Nie 25 Sty, 2015

podoba mi sie i nic nie mam naprzeciwko glebie w suvach,przeciez 99,9%tych aut najgorszy teren jaki kiedykolwiek zobaczy to krawężnik w miescie
PiTT - Nie 25 Sty, 2015

mi tez sie to podoba, ale w 99% to wylacznie "chłyt" marketingowy i nigdy z salonu tak niski setup nie wyjedzie
zobacz reklamy skody i vw... zreszta pozostali producenci tez to stosuja
dziwi mnie tylko czemu to robia w suvach, do tej pory chyba na prospektach nie lezaly tak nisko
no chyba ze mowa o stoiskach salonowych tunerow, tam to norma :)

kosmita - Nie 25 Sty, 2015

Po pierwsze to jest auto, które jest prezentowane na targach, więc to trochę jak auto z prospektu, w salonie pewnie już tak nisko nie będzie. A po drugie, na zdjęciach jest wersja R-design, która zapewne jest niższa niż seria.
Jak na suva to wygląda całkiem nieźle, szkoda tylko, że tam same silniki 2.0 R4 będą

B-Rey - Nie 25 Sty, 2015

Zaryzykuję stwierdzenie, że nawet taka multipla czy aztek będzie lepiej wyglądała na glebie (co nie znaczy że dobrze). "Tymczasowe" obniżanie aut na targach to stara sztuczka marketingowa mająca na celu przyciągnięcie oczu klienta i jego samego ;)

To chyba już wszyscy widzieli (Golf VII na targach gdzieś tam)

Bonczek - Nie 25 Sty, 2015

W tej wersji wygląda mega zdrowo - poczekajmy aż pierwsze podstawowe wersje pojawią się na ulicach. Przypuszczam, że będzie taka sama różnica jak przy XC60 - za r-design ukręcisz sobie głowę, a jak podstawa w białym kolorze Cię minie to skwitujesz "co za chińskie gówno" ;)
kamil - Nie 25 Sty, 2015

ładna fura, ale gdyby koło było mniejsze i prześwit większy. Tak to kompletnie mi się nie widzi
PiTT - Nie 25 Sty, 2015

ale patrzac na q7 mam wrazenie ze poszlo to w zla, tandetna strone :/

poprzednia miala swietny dizajn jak na suva

poprzednia q7 miała świetny dizajn jak na czołg
PiTT - Nie 25 Sty, 2015

podoba Ci sie nowa? :)
Bonczek - Nie 25 Sty, 2015

Ja poczekam z ocenami jak zobaczę na żywo - ma potencjał ;)

PiTT napisał/a:
podoba Ci sie nowa? :)

nie

karoluPL - Wto 27 Sty, 2015

ogólnie jak starsze q7 mi się podoba ( normalne w sumie, skoro stoi w garażu :lol2: ) to ta nowsza póki co się nie wypowiem. Tak samo miałem z premierą a6 c7, pierwsze wrażenie miałem na nie, a teraz chętnie bym takie przytulił :)

inna sprawa, ze PiTT, wrzuciłeś porównanie nowego do starszej z body z V12 tdi, co troche jest inne niż zwykła q7 zwłaszcza bez eslajnu, ale to nie zmienia faktu, ze nowe q7 troche trąci kanciakiem. W sumie z zewnątrz jakby wrzucili znaczek VW to by mi bardziej pasowało do touareg'a.

Kamill - Czw 29 Sty, 2015

Cytat:
Ze skromnego opisu przeprowadzonego "eksperymentu" wynika, iż po poddaniu próbek poszczególnych olejów silnikowych podgrzaniu do określonej temperatury (niestety na ten temat szczegółów nie podano, domyślam się, iż temperatura jaką osiągano podczas podgrzewania miała odpowiadać temperaturom oleju podczas ekstremalnej eksploatacji silnika) w naczyniu tworzyły się w większej lub mniejszej ilości (lub nie) osady. Efekt wizualny ma odpowiadać temu, co można zobaczyć na elementach silnika, przez które nie przepływa stale olej pod dużym ciśnieniem, takich jak pokrywa zaworów czy miska olejowa.

Eksperyment ten ma przedstawiać, które oleje (i czy) pozostawiają po sobie szkodliwe dla silnika osady i w jakiej ilości.

http://bmwservice.livejournal.com/27699.html

roj - Czw 29 Sty, 2015

ciekawe ale nie wiadomo o czym świadczy taki a nie inny wynik.

Nie ma millersa, Vłodziu im odciął dostawy w ramach sankcji :faja:

Kamill - Czw 29 Sty, 2015

Teoretycznie chyba tylko o tym ile się moze syfu wytrącić, który poprzykleja się tu i tam ograniczając przeplyw.
Ale właśnie ciężko coś więcej wywnioskować, może tyle że oleje w takich samych bańkach i tej samej serii, zależnie od lepkości potrafią zachować się dość skrajnie w tym teście ;)