dzik - Wto 20 Sie, 2013 M, napewno to nie jest przypadkowo, tak jak z flagami w TV.M - Wto 20 Sie, 2013 A jakie macie zdanie na temat referndum? Idziecie, nie idziecie?anjas - Wto 20 Sie, 2013 Ja ze wsi, więc referendum mnie jebie.
Ale gdybym miał prawo głosu to w życiu bym nie poszedł. Niech idą ci co sobie wymyślili taka bezsensowne formę wydawania kasy. Idąc na referendum człowiek sie niestety pod tym podpisuje.Jakarti - Wto 20 Sie, 2013 a ja mackowi odpowiem
zastanawiam sie czy ktos z innej partii (bez znaczenia czy pis czy po czy chuj wie kto - taki rym) zdziala cos innego..lepszego..mniej zadłuzy.. wiecej zbuduje..
czemu to nie moze dzialac na zasadach wolnorynkowych..
ja nie wiem czy pojde.M - Wto 20 Sie, 2013 Może tak moze nie ale referendum to narzedzie zapisane w konstytucji więc ludzie wykorzystują swoje prawa kiedy czują że powinni
Dla nie to dosc proste.anjas - Wto 20 Sie, 2013 Dla mnie tez, więc niech ci co chcą wykorzystać to prawo idą. Proste.Anonymous - Wto 20 Sie, 2013 A ja uwazam ze to bez sensu wydawanie kasy bo jest tak blisko do wyborow na prezydenta Stolicy ze Rada Warszawy i tak nie podejmie uchwaly o odwolaniu... wiec organizowanie referendum jest marnotrawieniem publicznych pieniedzy! Nie robi sie czegos co niczemu nie sluzy. Proste.M - Wto 20 Sie, 2013 Rada warszawy moze uniewazniac wyniku referendow? Chyba nie, moze chodzi Ci o to ze powolaja komisarza?
Co pieniedzy - ta kwota jest smieszna przy wydatkach ratusza, druga sprawa - to jest z naszych podatkow na zapewnienie praw demokracji bezposredniej zapisanych w konstytucji wiec nie ladnie zydzic na taki cel.Bonczek - Wto 20 Sie, 2013 A ile to kosztowało? Tyle co aplikacja do "wykrywania" fałszywych pieniędzy? anjas - Wto 20 Sie, 2013
Bonczek napisał/a:
A ile to kosztowało?
będzie kosztowało.
RP podaje, że ok 7 milionów. Niezalezna, że ok. 2 miliony. Wierz komu chcesz
Gdyby aplikacja była sprzedawana po 10 centów to już wielokrotnie by się zwróciła. Ale wiesz, lepiej nie robić nic...M - Wto 20 Sie, 2013 2 banki pln.
Mozna porownac do innych wydatkow ratusza, w zasadzie to jest nic nie znaczaca kwota.
Np nagrody dla urzednikow.
Pozatym do kurwy nedzy, to nie sa ich pieniadze tylko nasze.Bonczek - Wto 20 Sie, 2013
anjas napisał/a:
Gdyby aplikacja była sprzedawana po 10 centów to już wielokrotnie by się zwróciła. Ale wiesz, lepiej nie robić nic...
Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem to maja do siebie darmowe apki ze dużo osób je ściąga i ani razu nie uruchamia. Ale racja - lepiej nie robić nic niż gowno anjas - Wto 20 Sie, 2013 Bonczek, jak się na czymś nie zna to lepiej nie mówić nic niż gówno mówić M - Wto 20 Sie, 2013 Upraszam
ps. Alex - jak to w koncu jest, sprawdziles?Anonymous - Wto 20 Sie, 2013
M napisał/a:
Upraszam
ps. Alex - jak to w koncu jest, sprawdziles?
Siedzialem u Dziadkow i nie mialem glowy do tego.
Referendum o niczym nie decyduje. To jest tylko "glos ludu". W zwiazku z faktem ze do wyborow jest < roku (czy dwoch) odwolanie musi zostac przeglosowane na Radzje Miasta. Zgadnij kto ma wiekszosc i jak bedzie glosowal.
Skoro 2-7mln to takie grosze to ja poprosze, bede mial na opony.