To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Dyskusje gospodarczo/polityczno/obyczajowe

dzik - Wto 20 Sie, 2013

M, napewno to nie jest przypadkowo, tak jak z flagami w TV.
M - Wto 20 Sie, 2013

A jakie macie zdanie na temat referndum? Idziecie, nie idziecie?
anjas - Wto 20 Sie, 2013

Ja ze wsi, więc referendum mnie jebie.
Ale gdybym miał prawo głosu to w życiu bym nie poszedł. Niech idą ci co sobie wymyślili taka bezsensowne formę wydawania kasy. Idąc na referendum człowiek sie niestety pod tym podpisuje.

Jakarti - Wto 20 Sie, 2013

a ja mackowi odpowiem :rotfl:

zastanawiam sie czy ktos z innej partii (bez znaczenia czy pis czy po czy chuj wie kto - taki rym) zdziala cos innego..lepszego..mniej zadłuzy.. wiecej zbuduje..

czemu to nie moze dzialac na zasadach wolnorynkowych..
ja nie wiem czy pojde.

M - Wto 20 Sie, 2013

Może tak moze nie ale referendum to narzedzie zapisane w konstytucji więc ludzie wykorzystują swoje prawa kiedy czują że powinni :)
Dla nie to dosc proste.

anjas - Wto 20 Sie, 2013

Dla mnie tez, więc niech ci co chcą wykorzystać to prawo idą. Proste.
Anonymous - Wto 20 Sie, 2013

A ja uwazam ze to bez sensu wydawanie kasy bo jest tak blisko do wyborow na prezydenta Stolicy ze Rada Warszawy i tak nie podejmie uchwaly o odwolaniu... wiec organizowanie referendum jest marnotrawieniem publicznych pieniedzy! Nie robi sie czegos co niczemu nie sluzy. Proste.
M - Wto 20 Sie, 2013

Rada warszawy moze uniewazniac wyniku referendow? Chyba nie, moze chodzi Ci o to ze powolaja komisarza?
Co pieniedzy - ta kwota jest smieszna przy wydatkach ratusza, druga sprawa - to jest z naszych podatkow na zapewnienie praw demokracji bezposredniej zapisanych w konstytucji wiec nie ladnie zydzic na taki cel.

Bonczek - Wto 20 Sie, 2013

A ile to kosztowało? Tyle co aplikacja do "wykrywania" fałszywych pieniędzy? :rotfl:
anjas - Wto 20 Sie, 2013

Bonczek napisał/a:
A ile to kosztowało?

będzie kosztowało.

RP podaje, że ok 7 milionów. Niezalezna, że ok. 2 miliony. Wierz komu chcesz ;)

Gdyby aplikacja była sprzedawana po 10 centów to już wielokrotnie by się zwróciła. Ale wiesz, lepiej nie robić nic...

M - Wto 20 Sie, 2013

2 banki pln.
Mozna porownac do innych wydatkow ratusza, w zasadzie to jest nic nie znaczaca kwota.
Np nagrody dla urzednikow.
Pozatym do kurwy nedzy, to nie sa ich pieniadze tylko nasze.

Bonczek - Wto 20 Sie, 2013

anjas napisał/a:
Gdyby aplikacja była sprzedawana po 10 centów to już wielokrotnie by się zwróciła. Ale wiesz, lepiej nie robić nic...

Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem ;) to maja do siebie darmowe apki ze dużo osób je ściąga i ani razu nie uruchamia. Ale racja - lepiej nie robić nic niż gowno ;)

anjas - Wto 20 Sie, 2013

Bonczek, jak się na czymś nie zna to lepiej nie mówić nic niż gówno mówić ;)
M - Wto 20 Sie, 2013

Upraszam

ps. Alex - jak to w koncu jest, sprawdziles?

Anonymous - Wto 20 Sie, 2013

M napisał/a:
Upraszam

ps. Alex - jak to w koncu jest, sprawdziles?

Siedzialem u Dziadkow i nie mialem glowy do tego.

Referendum o niczym nie decyduje. To jest tylko "glos ludu". W zwiazku z faktem ze do wyborow jest < roku (czy dwoch) odwolanie musi zostac przeglosowane na Radzje Miasta. Zgadnij kto ma wiekszosc i jak bedzie glosowal.

Skoro 2-7mln to takie grosze to ja poprosze, bede mial na opony.